گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



هفت برکه ی گراش احیا می شود


هفت برکه گراش فارس، به عنوان یکی از دیدنی های تاریخی و فرهنگی و اجتماعی استان، احیاء خواهد شد تا به عنوان مقصدی مهیای بازدید گردشگران و کاوش پژوهندگان تاریخی باشد.

منطقه فارس، هفت برکه، هفت آب انبار است؛ مکان های که به واسطه تامین آب در مناطق گرم و سوزان جنوب استان فارس، از اهمیت بسیار زیادی نزد مردمان این جوامع برخوردار بوده و هست. هفت برکه، مجموعه ای از هفت آب انبار کهن است که در شهر گراش، از توابع استان فارس قرار دارد و قدمت آنها را تا دوران صفوی، می دانند.

هفت برکه اگرچه امروز بی استفاده مانده و در نقطه ای میان بافت تاریخی شهر گراش، به یادگار خفته است اما، بسیار هستند مردمانی که از این هفت گنبد و روزهایی که بر آنان رفته است، خاطراتی شیرین و تلخ دارند، خاطراتی که گره عجیبی با حیات انسان دارد!

این اثر زیبای تاریخی، در نزدیکی گورستان قدیمی گراش، بر زمین خفته است و براساس اسناد تاریخی، زمان ساختش به دوران صفوی و اوایل قاجار می رسد. این برکه ها به استناد کتیبه ای که در یکی از آن هفتگانه نصب شده، آخرین بار در دوران قاجار، مرمت و به چرخه زندگی مردمان دیار بازگردانده شده است.

این بناهای تاریخی از سنگ و ملات گچ و آهک ساخته شده و دارای مخازن استوانه ای و پوشش گنبدی و درگاه های متعددی است. هفت آب انبار یا برکه گراش سال 55 در قالب یک پرونده به شماره 1327 در فهرست ملی به ثبت رسیده است.

جواد اسدی، مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گراش در خصوص این اثر تاریخی گفت: هفت برکه گراش فعلا کاربری خود را از دست داده اما می توان با تعیین کاربری های جدید فرهنگی، این مجموعه بناهای تاریخی را به جاذبه های جدید گردشگری شهرستان بدل کرد.

وی افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان گراش، این آب انبارها که به برکه نیز معروف است، برای تامین آب مورد نیاز مردم در مسیرهای از قبل تعیین شده ساخته می شد. عمده این آب انبارها که قدمت شان به دوره صفوی می رسد در واقع منبع مناسبی برای ذخیره آب مصرفی مردم بوده و تا سه دهه اخیر نیز کاربری داشته است.

اسدی اضافه کرد: با اینکه یکی از آب انبارها دارای کتیبه است و به نام سازنده آن حاج ابوالحسن گراشی متعلق به 200 سال قبل حک شده اما نمی توان به صراحت قدمت این بناهای تاریخی را به یک دوره خاص نسبت داد.

رئیس میراث فرهنگی گراش بر لزوم احیای این بناهای تاریخی، تاکید و خاطرنشان کرد: هم اینک طرح جامع مرمت برای هفت برکه آماده شده و به زودی این طرح در منطقه اجرا خواهد شد. طرح احیای این مجموعه که شامل کف سازی و محوطه سازی مجموعه است با اعتباری بالغ بر 400 میلیون تومان از سوی شهرداری گراش به زودی اجرا خواهد شد.

گردشگری ایران


ویدیو مرتبط :
آلودگی برکه حاج اسدالله گراش