محبوب
2 دقیقه پیش | امیت سرکیسیان، اولین شهید مدافع حرم ارامنه! / شایعه 0506این تصویر جعلی است و عکس اصلی مربوط به شهید مدافع حرم هادی شجاع در مشهد می باشدمتن و پاسخ شایعه |
2 دقیقه پیش | وقتی موبایل برای سلامت شما مفید می شود!!جریان سریع امور در دنیای امروز به حواسپرتی بیشتر و نداشتن وقتی برای آسودگی انجامیده است. در چنین شرایطی نیازهای بدن به آسانی فراموش میشود. خوشبختانه همان وسایلی که ... |
روانشناسی/ با چه افرادی درد دل نکنیم!؟
  X  
تاریخ خبر : دوشنبه 1394.09.02 - 16:19
روانشناسی/ با چه افرادی درد دل نکنیم!؟
برنا/ بعضی وقت ها حرف قشنگی بین زوج ها رد و بدل می شود که برای خودشان بسیار هیجان انگیز است و مایلند دوستان و نزدیکان دیگر هم از این همه محبت با خبر شوند اما به گفته روانشناسان افرادی که برای ازدواج با فرد تازه ای آشنا می شوند یا به تازگی ازدواج کرده اند، نسبت به صحبت درباره این اتفاق های تازه زندگی شان اشتیاق بیشتری دارند.
این افراد باید حواس شان را کمی جمع کنند و همه را در جریان جزئیات زندگی خصوصی قرار ندهند. آنها باید یاد بگیرند با همسرشان ارتباط بهتری داشته باشند و به جای تمرکز روی صحبت درباره موضوع های عاشقانه، روی روش های ارتباطی موثر با شریک زندگی متمرکز شوند.
وقتی عاشق می شوید، احساسات شما به قدری اوج می گیرد که دل تان می خواهد رد آسمان ها پرواز کنید. به طور کلی شادی های زندگی تان زیاد می شود و دوست دارید همه عالم و آدم بفهمند چقدر خوشحال هستید. به طور معمول بیشتر افراد برونگرا دل شان می خواهند هنگام آشنایی با فردی جدید یا زندگی پس از ازدواج دیگران را هم در جریان اخبار قرار دهند.
شاید وقتی از روابط عاطفی و عاشقانه برای دوستان و اطرافیان حرف می زنید کمی هم شوخی کنید و با هم بخندید اما این کار همیشه هم راه خوبی برای تفریح نیست. ممکن است اطرافیان توصیه هایی برای شما داشته باشند که چندان جالب و موثر نباشند و ارتباط شما را با شریک زندگی تان شکرآب کنند. بنابراین برای دور ماندن از این قبیل مسائل بهتر است حواس تان را بیشتر جمع کنید و ببینید اسرار زندگی تان را با چه کسانی نباید در میان بگذارید. در صفحه روبرو توصیه هایی برای نوع صحبت کردن با هر کدام از اطرافیان تان ارائه کرده ایم.
در هیچ شرایطی نباید جزئیات زندگی خصوصی تان را برای بعضی ها فاش کنید چون:
۱. ممکن است به شما حسادت کنند و سعی کنند با گفتن حرف های مغرضانه شما را نسبت به همسرتان بدبین کنند و به هر نحوی شادی تان را خراب کنند.
۲. از اعتماد شما سوءاستفاده کنند و با بازگو کردن رازهای شما برای دیگران، آبرویتان را پیش همه ببرند و همه را از مشکلات تان باخبر کنند.
۳. حرف های شما را درست متوجه نشوند؛ بنابراین نتوانند شما را به خوبی راهنمایی کنند. گاهی هم ممکن است با حرف ها و توصیه هایشان نه تنها مشکلی را حل نکنند، بلکه ماجرا را بدتر کنند.
با دوستان و همکاران تان چطور باید صحبت کنید؟
درست است که هر روز همکارتان را می بینید اما روانشناسان توصیه مهمی برایتان دارند: درباره مسائل عاشقانه با همکاران تان حرف نزنید، شاید شما هم جزو افرادی هستید که این نکته را همیشه رعایت می کنند اما می ارزد این توصیه تکراری را باز هم بخوانید، از آنجا که بسیاری از افراد بیشتر ساعت های روز در محل کارشان هستند، شاید برایشان دشوار باشد برای بعضی مسائل حد و مرزی قائل شوند اما شما سعی کنید این طور نباشید و در مواقع استراحت یا زمانی که مشغول غذا خوردن هستید، سفره دل تان را جلوی همکاران باز نکنید.
مریم که در یک شرکت بازرگانی بزرگ کار می کند در این باره تجربه ناخوشایندی دارد که آن را برایتان بازگو می کند: «چند وقت پیش داستان زندگی شخصی ام را با جزئیات فراوان برای همکاری تعریف کردم. او هم حرف های مرا در ایمیل نوشت و برای بقیه همکاران ارسال کرد. حالا دیگر در محیط کاری همه از زندگی ام خبر دارند و این موضوع به شدت مرا آزار می دهد. این ایمیل حتی برای کسانی ارسال شد که در خارج از محیط کاری هستند و من آنها را نمی شناسم.»
البته این داستان نمونه اغراق شده ای است و شاید همه همکاران مانند همکار مریم نباشند اما به هر حال باز هم یادآوری می کنیم در زمینه حفظ مسائل شخصی کمی حرفه ای تر عمل کنید و در محل کار مانند نوجوانان دبیرستانی رازهایتان را جار نزنید. روانشناسان هشدار می دهند؛ وقتی در محل کار مسائل عاطفی تان را با همکاران در میان می گذارید، ممکن است به دیگران اجازه دهید تا درباره زندگی خصوصی شما اظهارنظر کنند یا پشت سرتان حرف بزنند.
با همسر سابق چطور باید صحبت کنید؟
یکی از افرادی که هرگز نباید درباره زندگی عاشقانه فعلی با او صحبت کنید، همسر سابق تان است. اگر فرزندی دارید و به همین دلیل مجبور به تماس با همسر سابق تان هستید باز هم حواس تان به این نکته باشد. در شبکه های اجتماعی هم اسرار زندگی خصوصی جدیدتان را به زبان نیاورید و هرگز در حضور همسر سابق، زمان حال را با گذشته مقایسه نکنید. شاید قصد بدی هم نداشته باشید و دل تان بخواهد به عنوان یک دوست حرف هایتان را به همسر سابق تان بگویید. با این وجود از این کار خودداری کنید چون ممکن است باعث ناراحتی همسر سابق تان شود و بحث هایی پیش بیاید. حتی اگر همسر سابق تان خودش از روی کنجکاوی این موضوع را پیش کشید و مستقیم به اصل مطلب اشاره کرد تا درباره شریک زندگی تازه شما چیزی بداند، خودتان هوشیار باشید و موضوع صحبت را زیرکانه تغییر دهید. حتی می توانید کمی رک باشید و محترمانه به او بگویید دل تان نمی خواهد درباره این جور مسائل حرفی بزنید و ممنون می شوید که او به خواسته تان احترام بگذارد.
اگر بخواهید درباره مسائل عاطفی با همسر سابق تان حرف بزنید، این احتمال وجود دارد که او هم قصه ای داشته باشد و درباره آشنایی های تازه با شما صحبت کند یا درباره روابط عاطفی با همسر جدیدش چیزی بگوید که برایتان ناراحت کننده باشد.
با پدرتان چطور باید صحبت کنید؟
اگر دختر هستید درباره جزئیات مسائل عاطفی و زندگی مشترک تان با پدرتان حرف نزنید چون برای پدر شما چندان مهم نیست که چقدر همسرتان را دوست دارید و چرا با او ازدواج کرده اید؛ به هر حال تا قبل از اینکه زیر یک سقف بروید و حتی بعد از آن، او نگرانی های خاص خودش را دارد. بنابراین درباره جزئیات زندگی تان با پدرتان صحبت نکنید و ریز مشکلات تان را برای او تعریف نکنید. پدرها به طور ذاتی روی دختران شان حساس هستند و نسبت به آنها احساس مسئولیت بیشتری دارند. اگر هم ناگهان بفهمد که با شریک زندگی تان مشکلی دارید، نسبت به او دیدگاه منفی پیدا می کند. به طور کلی هر وقت از دست همسر یا نامزدتان ناراحت هستید، در مقابل افراد خانواده مانند مادر، خواهر یا حتی دوست صمیمی تان پشت سرش حرف نزنید. هر وقت مطمئن شدید او را کاملاً از زندگی تان کنار گذاشته اید، هر چه دل تان خواست بگویید! افراد خانواده حافظه خوبی دارند و بدی های شریک زندگی تان را در حافظه شان ثبت می کنند. در نتیجه ممکن است شما با او آشتی کنید و مشکل تان حل شود اما دیگران نتوانند او را ببخشند.
با دوستانی که از زندگی عاطفی شان راضی نیستید چطور باید صحبت کنید؟
اگر می بینید یکی از دوستان تان از زندگی مشترک رضایت ندارد و شاد نیست، خوشحالی های زندگی خودتان را با او در میان نگذارید چون احتمال دارد افراد ناراضی شما را تحت تاثیر قرار دهند و هیجان های شما را به سوی سرخوردگی هدایت کنند. شاید هم یک دوست مطلقه با افکار منفی خودش به شما توصیه کند که بهتر است اصلاً ازدوج نکنید و چشم انداز تاریکی از ازدواج را به شما نشان دهد که برایتان نگران کننده باشد. وقتی در ابتدای آشنایی با فرد جدیدی هستید، احتمال اینکه از دیگران تاثیر بگیرید بیشتر است. میترا دختر جوانی است که در رشته کامپوتر تحصیل کرده و در این زمینه تجربه ناخوشایندی دارد: «مدتی قبل با فردی نامزد بودم که به دلیل توصیه دوستان و نظرهای منفی شان از او جدا شدم ولی چند هفته بعد احساس کردم فرد مناسبی را از دست داده ام. هنوز هم فکر می کنم می توانستم برای بهبود رابطه ام تلاش کنم. او در حال حاضر با فرد دیگری ازدواج کرده و به ظاهر خوشبخت است.»
با مادرتان چطور باید صحبت کنید؟
مادرها فرزندان شان را خوب می شناسند و همیشه کنارشان هستند. کلادهانانی، نویسنده اصول سبک زندگی معتقد است گاهی اوقات مادرها فکر می کنند فرزندان شان هنوز بچه هستند و نمی توانند درست را از غلط تشخیص دهند. بعضی وقت ها هم فکر می کنند آنها هنوز مانند یک نوجوان عاشق فکر می کنند و ممکن است عقل و منطق شان تحت تاثیر احساسات قرار گیرد. در نتیجه بدون شناخت کافی از همسرتان حرف هایی می زنند که به نابودی رابطه عاشقانه منجر می شود. بنابراین اگر فکر می کنید مشکلی وجود دارد صحبت با مشاوران خانواده بهترین توصیه برای شماست. اطلاعات مشاوران از مادر شما یا حتی نزدیکترین دوست تان بیشتر است و درباره مسائل عاطفی راهنمایان آگاه تری هستند. علاوه بر این گاهی اوقات مادرها شرایط را با زمان خودشان مقایسه می کنند که این سنجش ها برای شما ثمری ندارد. به هر حال شرایط تغییر کرده و شما به توصیه های به روزتری نیاز دارید.
با خانواده همسرتان چطور باید صحبت کنید؟
خانواده همسر شما افرادی هستند که نباید درباره جزئیات زندگی مشترک شما چیزی بدانند. تجربه شبنم را در این باره بخوانید: «چند وقت پیش دچار این اشتباه شدم و درباره زندگی عاشقانه ای که با همسرم دارم با مادر شوهرم حرف زدم. حتی بعضی از نگرانی هایم را برای او مطرح کردم. نتیجه این شد که توصیه های او برایم رضایت بخش نبود. حتی به من پیشنهاد کرد نسبت به پسرش خیلی هم مهربان نباشم.» به هر حال همه مادر شوهرها شبیه به هم نیستند اما وقتی پای عشق به میان می آید، قضیه کمی پیچیده می شود. این احتمال وجود دارد که خانواده همسر شما دچار سوءتفاهم شوند و قضایا را بد برداشت کنند. بنابراین توصیه متخصصان این است که درباره مسائل عاطفی یا مشکلات، کمتر با خانواده همسرتان حرف بزنید و سعی کنید پای عشق را وسط نکشید. نشان دهید عقل شما برتر از احساسات است و می توانید همه سختی های زندگی را با مهارت کافی اداره کنید.
نظر شما
ویدیو مرتبط :
بهزاد پکس..احمد سولو..درد و دل..تقدیم به دل شکسته ها