محبوب
2 دقیقه پیش | امیت سرکیسیان، اولین شهید مدافع حرم ارامنه! / شایعه 0506این تصویر جعلی است و عکس اصلی مربوط به شهید مدافع حرم هادی شجاع در مشهد می باشدمتن و پاسخ شایعه |
2 دقیقه پیش | وقتی موبایل برای سلامت شما مفید می شود!!جریان سریع امور در دنیای امروز به حواسپرتی بیشتر و نداشتن وقتی برای آسودگی انجامیده است. در چنین شرایطی نیازهای بدن به آسانی فراموش میشود. خوشبختانه همان وسایلی که ... |
مجموعه حُسن و عشق و ایثار و کرم / بسته ویژه «آخرین خبر» به مناسب ولادت امام حسین(ع)
آخرین خبر/ برخیز که نور ازلی میآید
بر عالم ایجاد، ولی میآید
مجموعه حُسن و عشق و ایثار و کرم
یعنی که حسین بن علی میآید...
طلوع مهر
صبح روز سوم شعبان سال چهارم هجری، شهر مدینه میزبان کودک نورسیدهای بود که در خانۀ فاطمه (س) و علی (ع) چشم به جهان گشود و بعدها به «سیّد الشهداء» ملقّب شد. این طفل نورسیده، دومین فرزند خانوادهای است که پیامبر اکرم (ص) پس از نزول آیۀ تطهیر، بارها آنها را با عنوان «اهل بیت نبوّت» مورد خطاب قرار داده و بر آنها سلام کرده بود. القاب آن حضرت و آنچه از صفات بلند در وجودش بود، بر علوّ ذات وی دلالت دارد و آنها عبارتند از: شهید، طیّب، سیّد شباب اهل الجنّه(سرور جوانان اهل بهشت)، رشید، وفی(وفادار)، مبارک و احد الکاظمین (یکی از فرو خورندگان خشم).
سیرۀ رفتاری امام حسین(ع)
توجّه به خواستِ همسر
جابر از امام باقر(ع) نقل میکند: عدّهای بر امام حسین(ع) وارد شدند؛ ناگاه فرشهای گران قیمت و پشتیهای فاخر و زیبا را در منزل آن حضرت مشاهده نمودند. عرض کردند: ای فرزند رسول خدا! ما در منزل شما وسایل و چیزهایی مشاهده میکنیم که ناخوشایند ماست (وجود این وسایل در منزل شما را، مناسب نمی دانیم!) حضرت فرمود: ما در ازدواج، مهریه زنان را پرداخت میکنیم و آنها هر چه دوست داشتند، برای خود خریداری می کنند. هیچ یک از وسایلی که مشاهده نمودید، از آنِ ما نیست.
در روایت دیگر نقل شده که از امام صادق (ع) سؤال شد: آیا خرید جواهرات برای زینت بچّهها درست است؟ حضرت فرمود: علیّ بن الحسین(ع) برای بچّهها و همسرانش زیورآلات از نوع طلا و نقره تهیه میکرد و آنها را با آن زیورها میآراست.
غیرت ورزی نسبت به خانواده
روز عاشورا خانواده و دختران و خواهر خود را توصیه کرد که پس از شهادتش، گریبان ندرند و چهره مخراشند و آه و زاری و واویلا سر ندهند و پیش دشمنان صدایشان را به گریه بلند نکنند. در واپسین لحظات هم که مجروح بر زمین افتاده بود، وقتی شنید که گروهی از سپاه دشمن قصد حمله به خیمهها و تعرّض به زنان و کودکان دارند، بر سرشان فریاد کشید: ای پیروان آل ابوسفیان! اگر دین ندارید و از معاد نمیترسید، پس در دنیایتان آزاده باشید و اگر عربید، به اصل و تبار خویش برگردید...
شمر جلو آمد و گفت: ای پسر فاطمه چه میگویی؟
امام(ع) فرمود: من با شما میجنگم و شما با من میجنگید، پس تجاوزگران و سرکشان و جاهلان خود را تا وقتی من زندهام، از حرم من بازدارید. از غیرت آن امام همام بود که در همان حال هم از کار ناجوانمردانه سپاه دشمن برآشفت و اعتراض کرد و تا زنده بود نتوانست تحمّل کند که نامردان به حریم ناموس او نزدیک شوند.
احترام به همسر
روز عاشورا هنگامی که هلال بن نافع عازم میدان جنگ بود، همسر جوانش از رفتن او ناراحت شده و به شدّت می گریست. امام حسین(ع) متوجّه آن زوج جوان گردیده و به هلال فرمود:
همسرت جدایی تو را نمی پسندد، تو آزادی و می توانی خشنودی او را بر مبارزه با شمشیرها مقدم بداری.
آن امام همام بالاترین حدّ تکریم را نسبت به فرزند و همسر داشت. حتی آنان را مورد عنایت خاصّ خود قرار داد و آنان نیز علاقه وافری نسبت به حضرتش ابراز می داشتند.
مثلاً رباب(س) علاقه وافری به امام حسین(ع) داشت. او در سفر کربلا همراه امام بود و پس از شهادت آن حضرت نیز وفاداریش را به زبان شعر، و نیز در عمل، نشان داد.
کرامات امام حسین (ع)
راوی میگوید نزد امام حسین (ع) نشسته بودیم که جوانی با حال گریه وارد شد. امام (ع) به او فرمود چرا گریه میکنی؟ او در پاسخ گفت مادرم در همین ساعت فوت کرد و وصیتی هم نکرده است. او دارای اموالی است و به من فرموده است کمترین اقدامی درباره اموالش نداشته باشم تا اینکه خبر فوتش را به شما برسانم.
امام (ع) فرمود بلند شوید تا به سراغ او برویم. همگی برخاستیم و به همراه ایشان به منزلی رسیدیم که مادر او در آن فوت کرده بود. امام حسین (ع) مشرف بر منزل گردید و دعا کرد تا خداوند او را زنده کند تا آنچه میخواهد وصیت کند. خداوند او را به دعای حضرت زنده کرد و در حالی که مینشست شهادتین میگفت آنگاه به امام حسین (ع) نگاه کرد و عرض کرد داخل شو ای مولای من و مرا به امر خود فرمان ده.
حضرت وارد شد و با بالش نشست و به آن زن گفت وصیت کن! خدا تو را رحمت کند.
گفت یابن رسول الله من فلان اموال و فلان اموال را در این مکانها دارم. یک سوم آن را برای شما قرار دادم تابه هرگونه که مصلحت میدانی برای دوستدارانت صرف کنی و دو ثلث آن را برای این فرزندم قرار دادم. اگر میدانی که او از دوستداران توست و اگراز مخالفین تو میباشد حقی در این اموال ندارد. سپس از امام خواست تا بر او نماز گذارد و متولی امورش گردد و دوباره به حال قبل که مرده بود، درآمد.
گزیده ای از سخنان امام حسین (ع)
امام حسین(ع) می فرمایند:
* کسی که تو را دوست دارد، از تو انتقاد میکند و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
(بحارالانوار، ج78،ص 128)
* عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند.
(بحارالانوارج، 93 ص 294)
* بدرستی که شیعیان ما قلبشان از هر ناخالصی و حیله و تزویر پاک است.
(فرهنگ سخنان امام حسین، ص 476)
* کاری مکن که از آن پوزش بخواهی زیرا مؤمن نه بد می کند و نه عذر میطلبد، و منافق هر روز بد میکند و عذر میخواهد.
(تحف العقول، ص248)
*به درستی که من مرگ را جز سعادت نمیبینم و زندگی با ستمکاران را جز محنت نمیدانم.
(تحف العقول ، ص 245)
کسی در قیامت در امان نیست مگر کسی که در دنیا ترس از خدا در دل داشت.
(مناقب ابن شهر آشوب، ج 4، ص 69)
رستگـار نمیشوند مردمى که خشنودى مخلوق را در مقابل غضب خـالق خریدنـد.
(بحارالانوار، ج 44، ص383)
منبع: آخرین خبر
ویدیو مرتبط :
حاج حسین آذری ولادت امام حسن-من ندیدم که کریمی به کرم