گردشگری
2 دقیقه پیش | بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاورانبه مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ... |
2 دقیقه پیش | سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگریخوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ... |
تبدیل محل انفجار هسته ای به جاذبه گردشگری
محل انفجار هسته ای چرنوبیل در اوکراین، تبدیل به جاذبه گردشگری شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، معمولا وقتی حرف از جاذبه های گردشگری به میان می آید، مناظر زیبا، خانه های تاریخی و بناهای دیدنی به ذهن متبادر می شود اما در اوکراین مکانی که یکی از تلخ ترین خاطرات تاریخ بشر را به همراه دارد، سالانه میزبان حداقل 3000 گردشگر است.
«پریپیات» شهری بود که در سال 1986 میلادی بر اثر چهار انفجار مهیب نیروگاه هسته ای «چرنوبیل» به طور کلی نابود شد، اما این روزها کشور اوکراین این مکان را تبدیل به جاذبه گردشگری کرده و سالانه 3000 توریست از 50 کشور جهان را در آن میزبانی می کند.
این رقم در حالی منتشر شده که راهنمایان تور محلی معتقدند تعداد گردشگران این منطقه بین 12 تا 15 هزار نفر در سال است. در سال 2015 مقامات منطقه محافظت شده «چرنوبیل» 16 هزار و 386 درخواست از گردشگران 84 کشور جهان دریافت کردند.
«پریپیات» منطقه ای در 100 مایلی جنوب «کی یف» پایتخت اوکراین است که با وجود خاطرات تلخ، هنوز هم گردشگران دوست دارند از آن دیدن کنند.
روز گذشته سی امین سالگرد این فاجعه تاریخی بود. میزان مواد رادیواکتیو پخش شده از حادثه «چرنوبیل» در اتمسفر زمین، 400 برابر انفجار هسته ای هیروشیما بوده است. این منطقه کاملا محافظت شده است، اما برخی از راهنماهای تور اوکراینی گردشگران را تا جایی که خطری برای جان آن ها در پی ندارد، می برند.
به گزارش نیوزتاک، علاقه گردشگران به این منطقه تا حدی بوده که هتلی در نزدیکی نیروگاه سابق «چرنوبیل» احداث شده تا آن ها بتوانند یک شب را در این منطقه سپری کنند.
این در حالیست که برای ورود به این منطقه تعدادی ایست بازرسی وجود دارد و مسافران از خوردن، نوشیدن، لمس کردن اشیاء و حتی نشستن روی زمین در این ناحیه منع می شوند.
هیچ چیز از این شهر ممنوعه به خارج انتقال داده نمی شود و توریست ها پیش از ترک کردن آن، توسط اسکنرهایی مورد بازرسی قرار می گیرند تا میزان رادیواکتیوی که با خود خارج می کنند، مشخص شود. مقامات اوکراینی اعلام کردند که «پریپیات » تا 20 هزار سال دیگر قابل سکونت نخواهد بود.
حادثه اتمی «چرنوبیل» فاجعه ای هسته ای بود که در روز 6 اردیبهشت 1365 (26 آوریل 1986) در نیروگاه «چرنوبیل» اوکراین رخ داد. انفجار و آتش سوزی در در راکتور شماره 4 نیروگاه «چرنوبیل» باعث پخش مواد رادیواکتیو در بخش بزرگی از غرب شوروی و اروپا شد.
در اثر فاجعه «چرنوبیل» حدود 5 میلیون نفر آسیب دیدند، حدود 5 هزار مرکز مسکونی در روسیه سفید، اوکراین و فدراسیون روسیه با ذرات رادیواکتیو آلوده شدند. از میان آن ها، 2218 شهر و روستا با جمعیت حدود دو میلیون و 400 هزار نفر در محدوده اوکراین قرار داشتند. فاجعه «چرنوبیل» جمعیت کشورهای مذکور را تحت الشعاع قرار داد. غیر از اوکراین، جمهوری روسیه سفید و فدراسیون روسیه، کشورهای فنلاند، سوئد، نروژ، لهستان، انگلستان و برخی کشورهای دیگر نیز اثرات فاجعه را احساس کردند.
ویدیو مرتبط :
ویدئو / انفجار قطار باری در كانادا و مرگ همه افراد حاضر در محل انفجار