روانشناسی
2 دقیقه پیش | وسواس خود را درمان کنید!چرا وسواس باید درمان شود؟ هر بار که با کسی دست میدهد فورا دستهایش را میشوید یا از دست دادن با دیگران امتناع میکند .حتی تقریبا هر بار، پس از خروج از خانه یا ماشیناش ... |
2 دقیقه پیش | بر رنجش و کینه غلبه کنید!رنجش ها بخش اجتناب ناپذیر زندگی اجتماعی هستند که خارج از خواسته ما بر ما تحمیل می شوند. اما این به معنای آن نیست که ما محکوم به حمل کردن آنها با خود در همه عمرمان هستیم. ... |
وقتی مهربانی هم دردساز میشود!
در اصل این افراد با چنین خصوصیتی فکر میکنند وجودشان زمانی ارزش پیدا میکند که به دیگران کمک کنند و هستیشان را در راه دیگران فدا کنند.
محبت و عشق ورزیدن به دیگران بالاترین ایدهآلشان است و بسیار بخشنده و مهربان هستند. معمولا برونگرا هستند و در اجتماع حضور فعالی دارند. هرگز تاریخ تولد عزیزان و دوستان و حتی همکارهای خود را فراموش نمیکنند. بیشتر مواقع آنها را میبینید که به خاطر کمک به کسی، حتی غریبهها، ساعتها وقت باارزش خود را صرف میکنند و خم به ابرو نمیآورند.
از خودگذشتگی را وظیفه خودشان میدانند. آنها بسیار گرم، صمیمی و با احساس هستند و برای روابط شخصیشان ارزش زیادی قائل میشوند. اگر کسی کاری را بخواهد بیاموزد و آنها آن مهارت را داشته باشند، بدون هیچ ناراحتی تجربههای خود را در اختیار او قرار میدهند و از هیچ کمکی در این زمینه دریغ نمیکنند. اهل عمل هستند و در کمک به دیگران لحظهای را از دست نمیدهند. درواقع این افراد با یاری رساندن به دیگران در تلاش هستند احساس مهم بودن کنند. به خود توجه نمیکنند تا حس کنند بسیار بااخلاق هستند و اگر کسی بااخلاق بودن آنها را مورد تردید قرار دهد، بسیار میرنجند و از تحملشان خارج است.
این افراد به از خود گذشته بودن متقاعد شدهاند و اگرچه صادقانه به دیگران کمک میکنند، اما توجه دیگران را نیز میخواهند و هر چقدر به دیگران کمک میکنند، همانقدر هم نیاز دارند دیگران به آنها توجه نشان دهند و عمدتا این توجه را از راه قدردانی طلب میکنند. به قوانین وضع شده در جامعه خود بسیار احترام میگذارند و معتقدند که دیگران هم باید همین رویه را در نظر بگیرند. در کارهای خود بسیار منظم و از هر نوع آشفتگی گریزان هستند. بسیار جدی و پرانرژی هستند و احساس مسئولیت بالایی دارند و به جزئیات محیط اطراف خود بسیار توجه دارند.
ویژگیهای مثبت افراد مهرورز
هرگز در این افراد خودخواهی نمیبینید. آنها هیچگاه به دنبال منافع شخصی نیستند و برای رسیدن به منفعتی زیر پای کسی را خالی نمیکنند. فروتنی یکی از ویژگیهای ذاتیشان است و بسیار نوع دوست هستند. همیشه آسایش دیگران را به رفاه خود ترجیح میدهند. دلسوز و غمخوار اطرافیان خود بوده و نگران وضع آنها هستند. اگر کسی قصد انجام کاری را داشته باشد، بلافاصله در مقام حمایت ظاهر میشوند و او را بسیار تشویق میکنند. میتوانند تواناییها و ویژگیهای خوب دیگران را ببینند و اگر کوچکترین محبتی به آنها شود بسیار حقشناس و سپاسگزار هستند.
ویژگیهای منفی
افراد یاریرسان و مهرورز نیاز دارند دیگران به آنها نیاز داشته باشند. اگرچه به دیگران عشق میورزند، اما کاملا هم بدون انگیزه بعدی نیست. در حقیقت میخواهند دیگران آنها را به خاطر محبتهایشان دوست بدارند و از آنها سپاسگزار باشند.
فرد مهرورز تصور میکند همیشه حق با اوست، بویژه وقتی در جمع نزدیکان خود باشد، چراکه معتقد است او رفاه خود را برای دیگران و به خاطر آنها فدا میکند و نیازهای دیگران را به نیازهای خود ارجح میداند، بنابراین آنها به او مدیون هستند و باید هرچه او میگوید، بپذیرند. این افراد بیشتر مواقع در برابر دیگران رفتار اربابمنشی دارند و میخواهند همه چیز را کنترل کنند.
آنها معتقدند از آنجا که قصد بدی ندارند و نمیخواهند به کسی صدمه بزنند پس حق دارند کنترل امور را به دست بگیرند. بزرگترین ترسشان، پذیرفته نشدن از سوی دیگران است. میخواهند در نظر دیگران محبوب باشند و به هر ترتیبی شده توجه دیگران را به خود جلب میکنند. اگر خلاف این ثابت شود بشدت به هم میریزند و دقیقا به همین دلیل بیشتر مواقع تملق دیگران را میگویند و سعی میکنند آنها را راضی و خشنود نگه دارند.
از طرفی اگر کسی کمکشان را نخواهد بشدت ناراحت میشوند و حتی ممکن است تا حد یک فرد مداخلهگر پیش روند و به زور خود را درگیر مشکل او کنند. میخواهند دیگران به آنها محتاج باشند و با کمک کردن به آنها احساس تعلق و وابستگی شدید خود به دیگران را آرام کنند. حتی اگر مشکل خاصی نباشد ممکن است برنامهای ترتیب دهند که آن افراد محتاج یاریشان شوند. گاهی اوقات هم دچار غرور میشوند، زیرا تصور میکنند وجود دیگران به وجود آنها بستگی دارد.
افراد یاریرسان و مهرورز با گفتن اینکه چقدر به فکر دیگران هستند، مدام اطرافیان خود را دچار عذاب وجدان میکنند و با این رفتارشان باعث ناراحتی آنها میشوند. حتی ممکن است مثلا با غذا نخوردن، دلسوزی و شفقت دیگران را به خود جلب کنند و زمانی که به نتیجه دلخواه نمیرسند، لب به شکایت و توهین به دیگران میگشایند. سپس تا جایی که بتوانند آنها را تحقیر کرده و خودخواه معرفی میکنند.
مهربانی و مهرورز ی یک خصوصیت خوب انسانی است اما اگر قرار باشد بیش از حد بوده و به زندگی خود فرد لطمه وارد کند ، باید به حالت اعتدال برگردد ، چیزی که برای زندگی خوب نیازمند آن هستیم ، حرکت روی خط تعادل است.
جام جم سرا
اخبار مرتبط :
نقش مهربانی در زندگی زناشویی را توضیح دهید
مهربانی یعنی عمل صمیمانه
ژن عشق و مهربانی را بشناسید
ویدیو مرتبط :
وقتی جناب خان پدر خوانده میشود..!!! چه میشود خخخخ