سایر
2 دقیقه پیش | جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کندایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ... |
2 دقیقه پیش | ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کردالعالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ... |
رشد حلبی آباد؛ تولید مسکن در سکونتگاههای غیررسمی از ساخت و ساز در کل کشور جلو افتاد
رشد حلبی آباد؛ تولید مسکن در سکونتگاههای غیررسمی از ساخت و ساز در کل کشور جلو افتاد
جهان صنعت/ متن پیش رو در جهان صنعت منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیستشرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران میزان تولید مسکن در سکونتگاههای غیررسمی را بیشتر از مسکن رسمی در کل کشور اعلام کرد و افزود که درحال حاضر ۳۰ درصد جمعیت کل کشور در این سکونتگاهها زندگی میکنند.
مجید روستا، عضو هیاتمدیره این شرکت در این خصوص گفت: با وجود گذشت پنج دوره سیاستهای مسکن در کشور ولی متاسفانه درحال حاضر با معضلی به نام سکونتگاه غیررسمی مواجه هستیم. در حقیقت میزان تولید مسکن در این مناطق بیشتر از میزان تولید رسمی آن در کل کشور است به گونهای که پیش از آغاز طرح مسکن مهر این میزان ۲۰۰ برابر گزارش شده است.
روستا در ادامه ضعف نظام برنامهریزی اسکان کشور، سیاستهای اشتباه زمین و مسکن و نادیده گرفتن اسکان بخش عظیمی از اقشار کمدرآمد در سطح کشور را عامل ایجاد این سکونتگاهها دانست و افزود: درحال حاضر پس از ایجاد این مناطق اکنون به فکر تامین مسکن این قشر افتادهایم ولی باید به این نکته توجه کنیم که رفع این مشکل تنها با ساخت یک سرپناه و صرفا مسکن برطرف نمیشود بلکه باید پیشنیازهای تولید مسکن نیز در ابتدا مورد توجه قرار گرفته و حل شود.وی بیشترین فاصله سنی در سکونتگاههای غیررسمی را صفر تا ۱۴ سال اعلام کرد و هشدار داد که این نشاندهنده نیاز بالای مسکن این گروه در آینده خواهد بود.
عضو هیاتمدیره شرکت عمران و بهسازی پایین بودن میزان تعلقات محلهای، تحصیلات، بیکاری، تراکم نفر در خانوار و فقدان سند رسمی مالکیت را چالشهای جدی مسکن اقشار کمدرآمد بیان کرد و خواستار توجه بیشتر به آنها شد.
روستا ادامه داد: تشدید کمبود خدمات شهری، اقتصادی، اجتماعی و زیرساختی و همچنین تجمیع این نظام اسکان در پهنههای پرخطر مشکلات ساکنان این مناطق را دوچندان و ضرورت توجه بیشتر به ۱۱ میلیون نفر از جمعیت کشور را بر همگان آشکارتر میکند بنابراین نظام برنامهریزی مسکن باید به عنوان یک راهبرد اساسی در دستور کار مسوولان قرار گیرد.
وی تاکید کرد که مسایل دیگری چون پروژههای کاربری که منجر به توسعه اقتصادی، اجتماعی و محلهای برای گروههای کمدرآمد در سکونتگاهها میشوند و همچنین برنامههای توانمندسازی برای احیای محله به خصوص با هدف کمک به قشر آسیبدیده باید در دستور کار نهادهای مسوول قرار گیرد.
روستا در بخش دیگری از سخنانش باتوجه به تجربیات به دستآمده در فرآیند نوسازی و بهسازی سکونتگاههای غیررسمی شهر بندرعباس که نزدیک به یک سوم از سطح این شهرستان را به خود اختصاص میدهد، گفت: توجه به اقدامات کالبدی با محوریت افزایش آگاهیهای اجتماعی، توجه به ساخت مدرسه و شبکههای زیرساختی و همپیوندی این مناطق با محلات شهری، تبدیل فضاهای بیاستفاده به فضاهایی که موجب ارتقای کیفیت زندگی میشود، توجه به وضعیت و اوقات فراغت جوانان، نقش زنان و همچنین توجه به اشتغال و ارتقای آموزش صنایع مادر میتواند کمک مفیدی به رفع مشکلات این مناطق داشته باشد.
این مقام مسوول مواردی از جمله دسترسی به امنیت سواد و آموزش، افزایش سرمایههای اجتماعی، دسترسی به بهداشت و سلامت، ارتقای شبکه آب آشامیدنی به عنوان پیشنیازی برای تولید مسکن به شمار میروند که باید قبل از تامین مسکن برای اقشار کمدرآمد به آنها توجه شود چراکه ما بر این باوریم که افزایش داراییهای این افراد مشکلی از آنها را حل نکرده و ما باید به فکر افزایش درآمد آنها باشیم.
وی مساله تامین مسکن کمدرآمدها را نیازمند صبر و حوصله بیشتر و بررسیهای دقیقتر اعلام کرد و گفت: توجه به نهادهای دولتی و نقش مشارکت مردم و اولویتهای نیازهای ساکنان و توجه به عدم جابهجایی سکونتگاههای غیررسمی و توجه به نگاههای مشارکتپذیری مردمی از جمله آموختههای ما در ۱۰ سال اخیر بود که در کشور تجربه کردیم و اکنون نیز به دنبال سیاستهای مسکن چندساله هستیم که به صورت تدریجی قابل دسترسی خواهد بود.در ادامه مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه توسعه مجدد بافتهای فرسوده بخشی از سیاستهای توسعه مسکن در جهان به شمار میرود، تاکید کرد: اجرای برنامههای بهسازی و نوسازی به وجود آورنده شرایطی برای تامین بخشی از مسکن مورد نیاز کشور خواهد بود.محمدسعید ایزدی اعلام کرد: آنچه امروز برای ما بسیار قابل اهمیت است توسعه مجدد و با کیفیت ظرفیتهای به وجود آمده در سطح شهرها با ابعاد مختلف بافتهای تاریخی، میانی، سکونتگاه غیررسمی و اراضی رها شده است که این مطلب بخش مهمی از سیاستهای توسعهای مسکن را به خود اختصاص میدهد.
وی در ادامه فعالیتهای مربوط به ناهماهنگی توسعه جدید با بافتهای شهری به ویژه بافت تاریخی، بیتوجهی به ظرفیت بافتها و الگوی موجود به اسم بهسازی و نوسازی را فاجعه و هشداری بزرگ و جدی اعلام کرد و گفت: این موارد مشکلاتی هستند که ما هماکنون باید به آن توجه کنیم و مراقب باشیم که در فرآیند بهسازی،بافت فرسوده جدیدی را ایجاد نکنیم. در دنیا برای جلوگیری از بروز این مشکل دانشی وجود دارد که باید در چارچوب و با توجه به اصول خود انجام شود. آنچه به نظر من در سال جاری باید در این بخش مورد توجه قرار گیرد توجه به این مطلب بهعنوان بخشی از سیاستهای توسعه مسکن به شمار میرود.
ایزدی در این خصوص بخشی از تجارب موفق و ناموفق در زمینه بهسازی و نوسازی در سطح کشور و جهان را مطرح کرد و گفت: سیاستهای توسعهای برای مسکن زمانی تحقق مییابد که ضمن اجرای این سیاستها به تمامی شرایط مرتبط با آنها نیز توجه شود.
وی برنامههای بهسازی و نوسازی را به وجود آورنده شرایطی برای تامین بخشی از مسکن مورد نیاز کشور اعلام کرد و گفت: این بخش به راحتی قابل دستیابی نبوده و تابع اصول، ادبیات و مبانی خاص خود است که باید به آنها توجه کرد در غیراین صورت شاهد بروز فجایع و مشکلاتی بزرگ خواهیم بود. این مطلب هشداری به برنامهریزان این حوزه است که در صورت ادامه این روند مشکلاتی سختتر از بافت فرسوده به بار خواهد آورد.
ویدیو مرتبط :
طرح و ساخت مسکن ثامن(مجموعه تجاری-مسکونی رشد و صالح)