گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



جهان‌نما/ گردش در زنانه‌ترين کشور دنيا


تابناک/ در اين کشور به ازاي هر 84 /0 مرد يک زن وجود دارد و معناي اين حرف اين است که به ازاي هر 100 زن، 84 مرد وجود دارد. البته در نسل جديد استوني ها، وضعيت بهتر شده و حالا به ازاي هر 100 زن، 106 مرد وجود دارد.
«دخترا شيرن/ پسرا شيرن». حتما شما هم در دوران کودکي جملاتي از اين قبيل و با موضوع دوگانه جنسيتي شنيده‌ايد. دوگانه جنسيتي که در آن، هر جنسي سعي مي‌کند خود را به گونه‌اي برتر نشان دهد. با اين حال در اين رقابت‌ها و شايد کل‌کل‌ها هيچ وقت صحبت از تعداد نشده چرا که در يک جامعه معمول، ميزان مردان و زنان برابر است.

البته آمارهاي دقيق نشان مي دهد معمولا مردان کمي بيش از زنان هستند، اما چنين مساله اي به چشم نمي آيد. (هرچند در دانشگاه هاي فعلي ايران، کمتر بودن آقايان به شدت به چشم مي آيد.) با اين حال کشورهايي هستند که از حد معمول آن طرف ترند. برخي از آنان خيلي مردانه و برخي ديگر خيلي زنانه اند. در اين مطلب نگاهي داريم به اين کشورها. نگاه مبسوط تري هم داريم به سرليست اين کشورها که نامش استوني است.

زنانه ترين کشور جهان
استوني را زنانه ترين کشور جهان گفته اند. کشوري که در آن به ازاي هر 84 /0 مرد يک زن وجود دارد و معناي اين حرف اين است که به ازاي هر 100 زن، 84 مرد وجود دارد. البته در نسل جديد استوني ها، وضعيت بهتر شده و حالا به ازاي هر 100 زن، 106 مرد وجود دارد. با اين حال در ميان افراد 65 ساله و بيشتر، وضعيت آن قدر از حالت طبيعي خارج مي شود که به ازاي هر يک مرد، 2 زن وجود دارد. يکي از دلايل اصلي اين موضوع اميد به زندگي بالاتر زنان در اين کشور است که 11 سال بيش از مردان است. البته نبايد تاثيرات واقعه مهيبي چون جنگ جهاني را هم بر وضعيت جنسيتي در ميان سالمندان ناديده گرفت.

استوني چطور جايي است؟
استوني يکي از کشورهاي شرق اروپاست که مساحتي به اندازه استان آذربايجان شرقي دارد و يک ميليون و 200 هزار نفر در اين مساحت زندگي مي کنند. پايتخت اين کشور تالين است و اتفاقا توريست هايي که بخواهند به استوني سفر کنند معمولا اين شهر را براي ديدن انتخاب مي کنند.

ژاله ابراهيمي، راهنماي تورهاي گردشگري و وبلاگ نويسي که هلسينکي، پايتخت فنلاند با کشتي مسير 80 کيلومتري را تا تالين پيموده درباره اين شهر مي گويد: تالين، قديمي ترين پايتخت اروپاي شمالي است و در سال 2011 (همراه تورکو در فنلاند) پايتخت فرهنگي اروپا بوده است. منطقه قديمي شهر تالين با خانه هاي کوچک قرون وسطايي، جوان هايي با لباس هاي محلي و شور و هياهوي مردم در رستوران هاي سنتي اش در فهرست ميراث جهاني يونسکو ثبت شده است.

يک منطقه سنتي ديدني
وقتي به اين بخش قديمي شهر رسيديم، انگار وارد يکي از افسانه هاي اروپايي شده ايم. يکي از مهم ترين بناهاي ديدني در اين شهر، کليساي جامع تالين است که به نام کليساي الکساندر نوسکي هم ناميده مي شود. اين کليسا هرچند به سبک کليساهاي قرن 17 روسيه ساخته شده، اما چندان قديمي نيست و ساخت آن در سال 1900 به اتمام رسيده است. اين کليسا روي تپه اي واقع شده که به تومپکا معروف است. از آنجا هم راهي ميدان شهرداري، که همان ميدان اصلي شهر قديم است، شديم. در اروپا در شهرهايي که بافت هاي قديمي دارند، از اين بافت حفاظت مي شود و در بخش هاي بزرگي از شهر تالين که جزو منطقه قديمي هستند، عبور و مرور هر گونه وسيله نقليه ممنوع است.

کشور ارزاني
ابراهيمي درباره هزينه سفر و زندگي در استوني مي گويد: تالين ارزان است، بسيار ارزان تر از هلسينکي، پايتخت فنلاند و مهم ترين شهر نزديک تالين. اهالي هلسينکي ترجيح مي دهند تعطيلات آخر هفته شان را در هتل ها، رستوران ها و کافه هاي ارزانقيمت تالين بگذرانند، مايحتاج هفته بعدشان را از تالين بخرند و يکشنبه شب با روحي آرام و دستاني پر به هلسينکي برگردند. درباره تالين اين دو نکته را هم بدانيد بد نيست: با وجود اين که تالين شهري قديمي دارد و حتي مردم علاقه زيادي به پوشيدن لباس محلي دارند، اما همين شهر يکي از ده شهر برتر دنيا در زمينه فناوري ديجيتال است. آميخته اي از سنت و مدرنيته.

وضع زنان در استوني چطور است؟
حالا به نقطه آغازين بازگرديم. کشوري که تفاوت هاي چشمگيري در تعداد زنان و مردان دارد در برابري حقوقي و البته برابري فرصت ها براي آنان چگونه گام برداشته است؟ آمارها نشان مي دهد استوني با وجود تعداد زياد زنان در اين راه موفق بوده است. در سال 2013، حدود 60 درصد از زنان استونيايي کار داشتند و نرخ بيکاري براي زنان هشت درصد بوده است؛ يک درصد کمتر از مردان. جالب است بدانيد برخلاف بيشتر مناطق جهان، زنان اين کشور بيشتر در شغل هاي تمام وقت هم مشغول فعاليت هستند، اما باز هم در ميزان درآمد اختلافاتي هست چراکه زنان معادل سه چهارم درآمد مردان دستمزد دارند.

وضعيت نسبت جنسيتي در ديگر کشورها
اگر استوني در صدر است، چه کشورهايي پايين تر از استوني و چه کشورهايي در قعر فهرست هستند؟ اکراين، لاتيوا، ليتواني، روسيه، بلاروس و جيبوتي ديگر کشورهايي هستند که اگرچه در فهرست نسبت جنسي پايين تر از استوني جاي مي گيرند، اما باز هم تعداد زنان خيلي بيشتر از تعداد مردان است. از آن طرف، در قعر فهرست کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس هستند. در امارات متحده عربي به ازاي هر 219 مرد، 100 زن وجود دارد و وضع در کشورهاي قطر، کويت، بحرين، عمان و عربستان سعودي به همين منوال، البته با شدت کمتر است.

چطور برويم؟
استوني يکي از کشورهاي عضو اتحاديه اروپاست و براي سفر به اين کشور بايد ويزاي شينگن داشته باشيد. براي گرفتن اين ويزا هم بهتر است از تورهاي مسافرتي استفاده کنيد. سفر هفت روزه به سه کشور استوني، ليتواني و لتوني، يعني سه کشور شرق اروپا که تعداد زنان زيادتري نسبت به مردان دارند در يکي از آژانس هاي مسافرتي دو ميليون و 200 هزار تومان به اضافه هزار يورو قيمت خورده است يعني چيزي حدود هفت ميليون تومان. اگر هم مي خواهيد به يک کشور مردانه برويد، تورهاي دبي از 700 هزار تومان تا بالاي چهار ميليون در خدمت شما هستند.


ویدیو مرتبط :
--گردش در شهر --طراحی نما دکوراسیون داخلی معماری - نوسازی با