گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



هرمز؛ خاک استراتژیک خلیج‌ فارس خسته از بی توجهی ها


محوطه‌ های گردشگری این جزیره بدون اقدام اصولیِ ساماندهی، رها شده‌ اند و چندان منفعت اقتصادی برای جامعه محلی ندارند.

عبدالرضا دشتی‌ زاده، رییس توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با اعتراض به وضعیت بلاتکلیف جزیره‌ ی هرمز، به ایسنا گفت: جزیره هرمز را بهشت زمین‌ شناسان می‌ خوانند و این تکه‌ ی رنگی را خاستگاه دلاوری‌ های ایرانیان در خلیج فارس می‌ دانند. این جزیره با در آویختن القاب بسیار شیرین، اما دارای مزه‌ ای تلخ است، چرا که هرمز تنها در روز خلیج فارس شاهد یک برنامه‌ ی پرخبر است و پس از آن انگار به زیر آب فرو می‌ رود.

او اظهار کرد: تقریبا تمامی محوطه‌ های گردشگری این جزیره بدون اقدام اصولیِ ساماندهی، رها شده‌اند و چندان منفعت اقتصادی برای جامعه محلی ندارند.

دشتی‌ زاده که سال‌ ها مسئولیت میراث فرهنگی جزیره قشم را به عهده داشته است، گفت: آثار تاریخی شاخص هرمز که می‌ توان به قلعه پرتغالی‌ ها اشاره کرد، در وضعیت غیر اصولی قرار دارد. این در حالی است که با انجام مراحل مختلف ساماندهی، این محوطه به مرکز جشنواره‌ های ملی در خلیج فارس تبدیل خواهد شد.

وی اضافه کرد: خاک‌ ها و سنگ‌ های رنگین جزیره در کیف‌ های گردشگران ناآگاه می‌رود، در حالیکه زنان جزیره در کنار قلعه پرتغالی‌ ها اقلام صنایع دستیِ با ارزش خود را به حراج می‌ گذارند. صنایع دستی که نه بسته‌بندی مناسبی دارد و نه محلی مناسب برای عرضه.

او با طرح این پرسش که مدیریت در این حوزه‌ ها به عهده کیست، بیان کرد: قبل از آن‌ که پاسخی برای این پرسش پیدا کنیم، توجه داشتن به این نکته ضروری است که سرعت تخریب در حوزه میراث تاریخی و طبیعی در این جزیره بسیار بالا است.

دشتی‌ زاده ادامه داد: به نظر می‌ رسد تا روشن شدن تکلیف مدیریت این جزیره‌ی باشکوه، نخست باید به حوزه‌ی آموزش توجه ویژه نشان داد، آموزش در حوزه‌ های بازاریابی، نحوه برخورد با گردشگر، حفاظت آثار تاریخی و منابع طبیعی.

او با ابراز تاثر نسبت به نگاه‌ های مقطعی که به این جزیره‌ی شگفت‌ انگیز و استراتژیک می‌ شود، بیان کرد: به امید آن‌ که جزیره هرمز تنها در روز ملی خلیج فارس به سر زبان‌ ها نیفتد و جامعه محلی در همه روزهای سال با افتخار به این دریای پارسی نگاه کنند و از این موهبت الهی استفاده کنند. چون آنچه این جزیره را شاخص می‌ کند، وجود مردمانی صبور همچون دیگر مردمان جنوب ایران است.

جزیره‌ی هرمز ۴۲ کیلومتر وسعت دارد و در ورودی خلیج فارس و ۸ کیلومتری بندرعباس واقع شده است. قشم نزدیک‌ ترین جزیره به آن است که در 18 کیلومتری آن قرار دارد و بهترین مسیر تردد به این جزیره هم از آن طریق است. به همین دلیل شورای عالی مناطق آزاد پیوستِ این جزیره را به منطقه آزاد قشم را از مدت‌ها پیش به مجلس ارائه کرده بود که طبق آن، مرکز پژوهش‌ های مجلس شورای اسلامی نیز در اظهارنظر کارشناسی درباره «لایحه الحاق جزیره هرمز به محدوده منطقه آزاد قشم» اعلام کرد: الحاق جزیره هرمز به منطقه آزاد قشم با توجه به امکان استفاده از ظرفیت‌ های بالقوه این جزیره و تلاش مضاعف برای رفع محرومیت از جزیره هرمز، قابل توصیه است، ولی از نظر هزینه‌ های تحمیل شده به سازمان اداره‌ کننده منطقه آزاد قشم به منظور ایجاد زیرساخت‌ های مورد نیاز و امکان بروز معارض در جذب اراضی و عدم شکل‌ گیری مدیریت یکپارچه دارای ابهاماتی است که می‌ تواند منطقه آزاد قشم را با مشکلاتی مواجه کند. مرکز پژوهش‌ های مجلس خواستار رفع ابهامات لایحه‌ ی پیشنهادی بویژه در بخش مشکل دوگانگی ساختار اداری در ارتباط با سرزمین اصلی و چگونگی تأمین منابع مالی مورد نیاز به منظور ایجاد زیرساخت‌ های اولیه در جزیره هرمز، شده است.

حجت‌الاسلام محمدعلی زم، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای عالی مناطق آزاد نیز پیشتر به ایسنا درباره سامان‌ دهی جزایری مانند هرمز که با مشکلات عمده بیکاری، اعتیاد و فقر درگیر است و نوع سیاست‌گذاری شورای عالی مناطق آزاد در برخورد با مشلاکت زیرساختی، اجتماعی و بهداشتی هرمز، گفته بود: این مناطق ساز و کار حقوقی خود را دارند و دبیرخانه نمی‌ تواند وارد این مناطق شود و هر کاری را که دلش خواست، انجام دهد. این مناطق از نظر حقوقی مستقل و مسئولیت آنها با هیأت مدیره است و دارای برنامه و بودجه سالانه هستند، البته شما و یا جای قدرتمندی، باید سراغ مدیران 22 سال گذشته برود و از آنها پاسخ بخواهد که چرا در این مناطق این همه اتفاقات غیر فرهنگی رخ داده است؟ چرا با وجود قلعه پرتغالی‌ها، دریای زیبا، رقص دلفین‌ ها، ساحل زیبا، ماهی‌ هایی با هزاران رنگ و نقش، غذاها و لباس‌ ها و صنایع دستی محلی، خاک‌ های رنگارنگ و گران قیمت و مردمان خونگرم و صمیمی، جزیره‌ ای چون هرمز، باید مردمانش، رنجورهای خفته بر گنج باشند و چرا هرمز را تبدیل به ترمز کرده‌اند؟!

گردشگری ایران


ویدیو مرتبط :
عزاداری مردم جزیره هرمز درصداوسیمای مرکز خلیج فارس محرم 1392