گردشگری
2 دقیقه پیش | بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاورانبه مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ... |
2 دقیقه پیش | سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگریخوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ... |
همایش ملی غار کرفتو می تواند به ثبت جهانی این اثر تاریخی کمک کند
برگزاری همایش ملی غار کرفتو می تواند به تهیه مستندات برای ثبت جهانی این اثر تاریخی در یونسکو کمک کند.
"رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان"بهرام نصرالهی زاده روز شنبه در جلسه هماهنگی برگزاری نخستین همایش ملی غار کرفتو افزود: استان کردستان دارای پتانسیل و ظرفیت های بسیار خوبی در بخش گردشگری بوده و بسیاری از آثار باستانی و تاریخی این استان هنوز ناشناخته باقی مانده است.
وی اضافه کرد: برگزاری همایش ملی غار کرفتو می تواند نقطه آغازی برای تهیه مستندات و شناسایی ابعاد این اثر تاریخی، طبیعی باشد که می تواند به ثبت جهانی این اثر تاریخی و کم نظیر کمک کند.
وی اظهار کرد: مجموعه مقالات علمی این همایش در صورت چاپ شدن می تواند منابع مکتوب و مستند علمی بسیار خوبی برای محققان و اندیشمندان این اثر تاریخی باشد.
نصرالهی زاده در خصوص محل برگزاری همایش ملی غارکرفتو نیز گفت: یکی از اهداف برگزاری این همایش ملی، شناسایی قابلیت ها و توانمندی های شهرستان دیواندره در حوزه گردشگری بوده و به همین خاطر این همایش با همکاری اقشار مختلف مردم، در این شهرستان برگزار می شود.
فرماندار سنندج نیز در این نشست گفت: در بسیاری از سفرنامه های شرق شناسان اروپایی از غار کرفتو نام برده شده و این اثر تاریخی می تواند زمینه را برای جلب سرمایه گذار در بخش زیرساخت های گردشگری دیواندره فراهم کند.
ابراهیم زارعی افزود: وجود دو اثر تاریخی و مهم دیگر تخت سلیمان تکاب و منطقه زیویه با غار کرفتو می تواند یک مثلث گردشگری را در منطقه تشکیل دهد و مورد توجه گردشگران و تورهای مختلف گردشگری آثار تاریخی، غارشناسی و زمین شناسی به منطقه باشد. برگزاری این همایش ملی می تواند در شناسایی بیشتر این اثر تاریخی بسیار مهم و موثر باشد و زمینه را برای بررسی و مطالعه بیشتر دیگر آثار تاریخی و باستانی را در منطقه، فراهم سازد.
فرماندار دیواندره هم در این نشست گفت: تمامی تمهیدات لازم برای برگزاری این همایش ملی آماده شده و بسیاری از شهروندان و معتمدان این شهرستان برای همکاری در اجرای این همایش اعلام آمادگی کردند.
بهرام فاتحی افزود: 15 مهمانسرای ادارات با امکانات مورد نیاز برای اسکان مهمانان همایش آماده شده است و برخی از شهروندان نیز منازل مسکونی خود را برای اسکان مهمانان در اختیار فرمانداری قرار داده اند. وی از خبرنگاران و اصحاب رسانه در کردستان نیز خواست در ایام برگزاری این همایش با پوشش خبری خود زمینه را برای شناسایی این اثر تاریخی در سطح منطقه فراهم سازند.
نخستین همایش ملی غار کرفتو قرار است روزهای ششم و هفتم خرداد ماه سال جاری با حضور جمعی از اندیشمندان و صاحب نظران آثار تاریخی و باستانی داخلی و خارجی و مسوولان اجرایی کشور و استانی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، مرکز تحقیقات کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و فرمانداری دیواندره برگزار شود.
غار کرفتو یک غار آهکی است که در دوران سوم زمین شناسی شکل گرفته و بخش هایی از این غار دست کند بوده و کتیبه هایی از دوران پیش از تاریخ دارد. این غار، در بخش کرفتو از توابع دیواندره واقع شده و به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کتیبه ای یونانی بر سردر یکی از اتاق های طبقهٔ سوم این غار وجود دارد که از این غار به عنوان معبد هراکلس نام برده شده و در معماری آن علاوه بر ایجاد اتاق ها و راهروهای عبوری، سعی شده تا اتاق ها با هم مرتبط باشند. بر دیوارهای غار در بعضی از اتاق ها نقوشی به صورت تجریدی از حیوانات، انسان و گیاه حجاری شده است.
این غار حدود 750 متر طول دارد و کشف تراشه های سنگی در طبقهٔ چهارم و محوطهٔ بیرون غار می تواند نشانه ای از استفاده انسان در دوران پیش از تاریخ از این غار بوده و نمونه سفال ها و اشیای به دست آمده، ادامه سکونت انسان را در طول دوران تاریخی اشکانی و ساسانی و سده های ششم تا هشتم هجری را مسجل می سازد.
شهرستان دیواندره در شمال کردستان و در 100 کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
دنیای سفر این نوشته را از « خبرگزاری ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.ویدیو مرتبط :
غار زیبای کرفتو