سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



آندومتریوز عامل 60 درصد نابا


سلامت نیوز:عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: "آندومتریوز" عامل 60 درصد نازایی‌ها است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،محمدعلی رغایی با اشاره به اینکه آندومتر لایه داخلی پوشاننده حفره رحم است، گفت: آندومتریوز به معنی رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم است که موجب شروع دوره‌های قاعدگی در سنین پایین‌تر، داشتن قاعدگی‌های شدید و دوره قاعدگی‌های طولانی‌تر از هفت روز می‌شود.

وی بابیان اینکه لگن شایع‌ترین محل بروز آندومتریوز است، گفت: در این بیماری بافت آندومتر (لایه داخلی رحم) در بیرون از محل اصلی خود تشکیل می‌شود. این بافت می‌تواند در تمام بافت‌های بدن به جز طحال به‌وجود آید، ولی رایج‌ترین محل پدیدآمدن آن، لگن است که در این قسمت هم، تخمدان‌ها بیشتر گرفتار اندومتریوز می‌شوند.

این متخصص نازایی با اشاره به اینکه آندومتریوز می‌تواند باعث درد شدید، مخصوصاً در دوران عادت ماهانه شود، تصریح کرد: در آندومتریوز، بافت آندومتر تغییر جا داده، اما به فعالیت خود ادامه می‌دهد و در هر دوره قاعدگی، این بافت ضخیم می‌شود و خونریزی می‌کند.

رغایی ادامه داد: یکی از عوارض شایع آندومتریوز، نازایی زنان است؛ زیرا برای باردار شدن باید تخمک آزاد شده از تخمدان، در لوله رحمی (لوله فالوپ) توسط سلول‌های اسپرم باردار شود و آندومتریوز ممکن است، لوله رحمی را ببندد یا به اسپرم و تخم صدمه بزند.

وی با بیان اینکه تشخیص ابتلا به این بیماری بر اساس علائم کلینیکی است، خاطر نشان کرد: آندومتریوز معمولا توسط معاینه لگن برای بررسی وجود کیست در اندام تناسلی یا زخم در رحم، سونوگرافی به منظور بررسی وجود کیست مرتبط با آندومتریوز و در نهایت با انجام لاپاروسکوپی که محل، وسعت و اندازه آندومتر را مشخص می‌کند، تشخیص داده می‌شود.

این عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در گذشته آندومتریوز عامل 15 درصد نازایی‌ها بود، اما امروز حدود 60 درصد نازایی به دلیل آندومتریوز است، زیرا جامعه شلوغ و محیط آلوده‌تر شده است و بیشتر افراد از رژیم غذایی سالمی پیروی نمی‌کنند.

رغایی گفت: آندومتریوز در گذشته در مشاغلی مانند معلمی، پزشکی و ... به دلیل استرس شایع‌تر بود، اما امروز به دلیل آلودگی محیط و استنشاق هوا و همچنین مصرف غذاهای چرب، سیستم دفاعی بدن ضعیف شده و در نتیجه امکان ایجاد و گسترش این بیماری بیشتر شده است.

این متخصص نازایی با بیان اینکه یکی از راهکارهای اصلی کاهش استرس، ورزش کردن است، ادامه داد: متاسفانه در جامعه، ورزش به آن صورت که لازم است، مورد توجه قرار نگرفته است. پیاده‌روی بهترین ورزش برای زنان است و با حداقل روزی یک ساعت پیاده‌روی بسیاری از بیماری‌ها به خصوص آندومتریوز درمان می‌شود.


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟