سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ایران نوشت: خیز آرام رژیم صهیونیستی به سوی کشورهای عربی


ایران نوشت: خیز آرام رژیم صهیونیستی به سوی کشورهای عربی

ایران/ متن پیش رو در ایران منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

اولین بار باراک راوید، خبرنگار هاآرتص فاش کرد که اسرائیل در هفته‌های آتی یک دفتر دیپلماتیک در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی افتتاح خواهد کرد. این نه تنها به دلیل اینکه نخستین حضور رسمی رژیم صهیونیستی در امارات خواهد بود، دارای اهمیت است که همچنین گواهی بر تغییر دررفتار حاکمان عرب در خاورمیانه است. به این معنا که گشایش دفتر دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در ابوظبی می‌تواند بر روابط صهیونیست‌ها با کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی جهان عرب تأثیرگذار بوده و هموار‌کننده چنین مسیری باشد.
از دیرباز روابط دیپلماتیک رژیم صهیونیستی با کشورهای حوزه خلیج فارس که مانند جهان عرب، اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند و حامی فلسطین هستند، محدود بوده است. اما اکنون تل آویو با اردن و مصر، دو کشور عربی همسایه خود روابط دیپلماتیک کامل دارد و دو معاهده سازش در سال‌های 1979 و 1994 با آنها امضا کرده است. موریتانی نیز یکی دیگر از کشورهای اتحادیه عرب است که روابط کامل با اسرائیل دارد و بقیه کشورهای عربی روابط دیپلماتیک و تجاری محدودی با این رژیم دارند. امارات متحده عربی روابط اقتصادی و دیپلماتیک رسمی با تل آویو ندارد و دارندگان پاسپورت رژیم صهیونیستی تحت شرایط خاص اجازه سفر به امارات دارند. در سال 2010 زمانی که محمود المبحوح، یکی از اعضای حماس در هتلی در دوبی به قتل رسید و شواهد حاکی از آن بود که قتل وی یک ترور طراحی شده توسط رژیم صهیونیستی بوده، روابط تل‌آویو – ابوظبی بیش از پیش به سردی گرایید.
اکنون گشایش دفتر به ظاهردیپلماتیک اسرائیل در ابوظبی یک اقدام غیرمعمول خواهد بود. با وجود این، ادعا می‌شود، هدف اصلی گشایش این دفتر برقراری ارتباط با آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر که یک سازمان بین دولتی است، بوده نه فراهم کردن زمینه روابط دوجانبه بین تل آویو و ابوظبی. برخی ناظران اسرائیلی مدعی شدند که این شرایط را می‌توان با شرایط ایران و امریکا مقایسه کرد که تهران نماینده دیپلماتیک در سازمان ملل در نیویورک دارد اما روابط رسمی دیپلماتیک با واشنگتن ندارد. در ژانویه 2014 سیلوان شالوم، وزیر تأسیسات زیربنایی رژیم صهیونیستی به اورشلیم پست گفته بود که قصد دارد یک دفتر نمایندگی دائمی برای آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر در ابوظبی ایجاد کند. او به امارات سفر کرده و در اجلاس آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت کرد و تعجب خود را از این مسأله ابراز کرد که نه تنها هیچ مانعی برای حضورش در این اجلاس وجود نداشت بلکه بجز کویت که به خاطر حضور اسرائیل از اجلاس کنار کشید، بقیه کشورهای عربی در اجلاس حاضر شدند. گزارشگر هاآرتص تأکید کرد، مقام‌های ابوظبی در سال 2009 پیشنهاد راه‌اندازی دفاتر نمایندگی آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر در کشورشان را داده بودند و تصمیم غیرمنتظره اسرائیل در این باره در واقع حمایت از این پیشنهاد است. اما جدا از این ادعاها به نظر می‌رسد، یکی از عواملی که منجر به گشایش این دفتر شده ممکن است موضع مشترک جدیدی باشد که بین اسرائیل و کشورهای عرب در مخالفت با توافق هسته‌ای ایران به وجود آمده است. طی سال‌هایی که مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب در جریان بود، مقام‌های صهیونیست با مقام‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی دیدار کردند و آهسته آهسته روابط خود را به قول یک مقام رسمی صهیونیست به سطح «روابط خوب شخصی» رساندند. این در حالی است که اکثریت مردم کشورهای عربی هنوز به اسرائیل بسیار بدگمان هستند.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
خشم مردم کشورهای اسلامی به اقدامات رژیم صهیونیستی جهت سلطه جویی بیشتر در منطقه