فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



انتشار «اگر درختان پای رفتن داشتند» و «روزهای منحنی» در آینده نزدیک


به گزارش خبرگزاری فارس، کمال شفیعی، شاعر کودک و نوجوان و پژوهشگر ادبیات، گفت: در سال‌های اخیر چندین مجموعه شعر برای نوجوانان نوشته‌ام که دو مجموعه آن در آینده نزدیک قرار است به بازار کتاب بیاید.

وی ادامه داد: یکی از این مجموعه‌ها «اگر درختان پای رفتن داشتند» نام دارد که توسط نشر پیدایش منتشر می‌شود و مجموعه دیگر هم با عنوان «روزهای منحنی»  توسط انتشارات امیر کبیر وارد بازار کتاب خواهد شد.

این پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان درباره نگارش کتاب یا سرودن شعر برای نوجوانان اظهار کرد: نوجوانان امروز با توجه به گسترش رسانه‌ها و فضای مجازی اطلاعاتشان خیلی بیشتر از نوجوانان دیروز یعنی بچه‌های دهه 60 و70 است. این‌ها به لحاظ درک مفاهیم خیلی پیشرفته‌تر از بچه‌های دیروز هستند.

شفیعی افزود: برخی از دوستان من وقتی شعرهای من را می‌بینند و می‌خوانند اظهار می‌کنند که نوجوانان این شعرها و مفاهیم را که تو در شعر می‌آوری درک نمی‌کنند؛ اما من معمولا در جواب می‌گویم وقتی کودکان ما «هری پاتر» را می‌خوانند و درک می‌کنند می‌توانند این شعرها را هم درک کنند. 

وی با تاکید بر اینکه قطعا تفاوت هایی میان نوجوانان نسل امروز با نوجوانان نسل دیروز وجود دارد، گفت: تفاوت کودکان و نوجوانان دوره‌ای که ما بچه بودیم، با کودکان و نوجوانان حال حاضر مانند تفاوت «تیله» با «تبلت» است! ما نوجوانان دوره «تیله» بودیم و اینها نوجوانان دوره «تبلت» هستند. چطور ممکن است این دو نسل با هم تفاوتی نداشته باشند؟!

به گفته شفیعی، بحث فقط بازی با تیله یا تبلت نیست، بحث این است که وقتی پای تبلت به میان می‌آید هزاران مفهوم دیگر را هم با خود می‌آوردند؛ چت کردن و دانلود کردن و وب‌گردی و... تنها بخشی از این مفاهیم هستند.

این شاعر کودک و نوجوان توضیح داد: همه این تفاوت‌ها معلوم می کند که نوجوانان امروز درک‌ خیلی بیشتری نسبت به نوجوانان دوره گذشته دارند. شاید گفته شود این درک به اندازه یک اقیانوس است اما به عمق یک سانتیمتر! اما باید دانست که بالاخره این هم نوعی درک است. 

وی در پایان گفت: به دلیل همین تفاوت‌هایی که وجود دارد شاعر نوجوان باید بداند که برای سرایش شعر برای نوجوان نه می‌تواند در دامن کودک بغلتد و نه در دامن بزرگ‌سال بیفتد. او واقعا باید برای دوره نوجوانی شعر بگوید، دوره‌ای که نه دوران کودکی است و نه دوران بزرگ‌سالی.

انتهای پیام/

http://fna.ir/NFFU5G


ویدیو مرتبط :
خشك شدن و از بین رفتن درختان توسط آفتی به نام دارواش