فرهنگی
2 دقیقه پیش | تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالستشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ... |
2 دقیقه پیش | استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شدبه گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ... |
از بسیجی بودن تا بسیجی ماندن/ مرز میان تخیل و واقعیت در یک رمان
خبرگزاری فارس - گروه کتاب و ادبیات: بسیجی بودن یک حرف است و بسیجی ماندن حرف دیگر. این سخن را باید در رمان «ملاقات در شب آفتابی» اثر علی موذنی دید.
داستان «ملاقات در شب آفتابی»، پیش از آن که قصهای درباره جنگ باشد، داستانی از فرهنگ رفتار بسیجی است. درابتدای داستان، مخاطب با مشکل زندگی کریم صفایی آشنا میشود؛ که او دفتر دار سادهای در یک مدرسه است و حقوقش کفاف مخارج خانوادهاش را نمیدهد.
همین موجب میشود که کریم صفایی برای تامین مخارج زندگی به فکر دیگری بیفتد و این موجب شد که مسیر زندگی او به سمت زندگی و سیره رزمندگان خمینی(ره) کشیده و با زندگی آنها روبرو شود و همین موجب ایجاد تحول در نگرش او به زندگی میشود.
علی موذنی نویسندهای که در حوزههای گوناگون دست به قلم برده و سبکها و فرمهای گوناگون را سنجیده است در این رمان با سبکی متفاوت اثری را خلق کرده که موجب شگفتی خواننده میشود. در این رمان موذنی فضایی را رقم زده که خواننده نمیتواند تشخیص دهد در حال خواندن یک رمان است که تخیل نویسنده در خلق آن نقش دارد یا اینکه مستندنگاری یک نویسنده دفاع مقدس از خاطرات رزمندگان است و همین مسئله در جذاب شدن اثرش نقش بسیاری دارد و خواننده به سختی مرز میان تخیل و واقعیت را تشخیص میدهد.
جانباز حسینی و جانباز کیانی دو رزمندهای هستند که راوی رمان خاطرات آنها را پیاده سازی کرده و با آنها آشنا میشود. این دو جانباز بعد از جنگ از هم دور افتادهاند و این خاطرات نخ تسبیح وصل شدن به یکدیگر میشود. نکتهای که در این رمان بروز دارد روحیه بسیجی است. نویسنده به خوبی نشان داده که این روحیه در میان رزمندگان تا چه میزان قوت داشته و تا کجا به آن اعتقاد داشتند و پایبند بودهاند.
فرم و زبانی که موذنی از آن سود برده موجب خوشخوان شدن رمان شده و خواننده با دست گرفتن کتاب دیگر نمیتواند آن را زمین بگذارد و تا سر از کار شخصیتهای رمان در نیاورد آن را رها نخواهد کرد. موذنی در «ملاقات در شب آفتابی» در خلق شخصیتهایش موفق بوده و تا حدی آنها را باورپذیر خلق کرده که خواننده با آنها ارتباط نزدیک برقرار میکند. بیان شخصیتهای رمان نیز صمیمی است و همین نکته موجب میشود خواننده با شخصیتها پیوند بیشتری برقرار کند.
رمان «ملاقات در شب آفتابی» را علی موذنی 20 سال پیش نوشته و در طول این سالها قریب به 30 هزار نسخه از آن منتشر شده و اکنون در پنجمین پویش مطالعاتی «روشنا» دوباره بر سر زبانها افتاده و توانسته مورد توجه قرار بگیرد. انتشار 21هزار نسخه از آن در یک چاپ نشان از ظرفیتهای این کتاب در میان مخاطبان دارد.
این رمان 152 صفحهای را انتشارات قدیانی منتشر کرده و علاقهمندان به تهیه آن میتوانند آن را از فروشگاه الکترونیکی «من و کتاب» و «پاتوق کتاب فردا» خریداری کنند.
انتهای پیام/و
ویدیو مرتبط :
طلافروش در میان بسیجی ها