فرهنگی
2 دقیقه پیش | تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالستشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ... |
2 دقیقه پیش | استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شدبه گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ... |
150 هنرمند ایرانی و خارجی در فستیوال موسیقی معاصر شرکت میکنند/ تخفیف ویژه برای دانشجویان موسیقی
به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، نشست خبری نخستین دوره فستیوال بینالمللی موسیقی معاصر تهران صبح امروز با حضور نوید گوهری مدیر هنری فستیوال، احسان تارخ مدیر اجرایی فستیوال و سروی مشاور بینالملل و نظارت راهبردی این فستیوال در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
موسیقی معاصر و ارتباط تنگاتنگ با دغدغههای زندگی
نوید گوهری در ابتدای این نشست ضمن اشاره به چگونگی شکلگیری فستیوال موسیقی معاصر گفت: «این فستیوال یک حرکت خصوصی است که در اولین دوره با مشارکت نهادهای مختلف فرهنگی و هنری برگزار میشود که برخورد آهنگسازان با جریانهای مختلف موسیقی معاصر و معرفی بیشتر آثار آنها، توجه به حضور بینالمللی هنرمندان ایران در رویدادهای خارجی از جمله اهداف برگزاری است.واژه موسیقی معاصر الزاما همزمان بودن معنی نمیشود. موسیقی معاصر یک موسیقی جدی است که تکنیکهای خاص خود را دارد، یعنی قابل تعریف نیست و آن نوع موسیقی است که دربرگیرنده برخورد ادراک و خلق اتفاقات جدید است. موسیقی معاصر یکی از ژانرهای موسیقی است که در ارتباط تنگاتنگی با دغدغههای زندگی ما قرار دارد و میتواند بیشتر از اینها مورد توجه قرار گیرد، کما اینکه یکی از اهداف ما برای برگزاری فستیوال موسیقی معاصر، توجه به چنین رویکردی است.
وی در ادامه ضمن بیان این که به اعتقاد ما موسیقی معاصر یکی از خاصترین هنرهایی است که میتواند راجع به دغدغههای زندگی ما صحبت کند، عنوان کرد: «ما میخواهیم با در نظر گرفتن رویکردهای موسیقی معاصر، آنها را با مخاطبان خود به اشتراک بگذاریم، به همین جهت به فکر افتادیم که این رابطه انسانی را بین هنرمندان ایرانی و خارجی با برگزاری نخستین فستیوال موسیقی موثر ایجاد کنیم که در آن هم گروههای خارجی آثار آهنگسازان ایرانی را اجرا میکنند و هم گروههای ایرانی در چند پروژه مشترک با گروههای خارجی همراهی میکنند.»
گوهری در ادامه درباره ایده برگزاری این فستیوال نیز گفت: «ایده برگزاری نخستین فستیوال موسیقی معاصر تهران از سال ۹۳ مطرح شد و با گفتگوهای مختلفی که با احسان تارخ مدیر اجرایی جشنواره و در مرحله بعد آقای سروی مشاور جشنواره انجام دادیم، تصمیم بر این شد که این جشنواره از تاریخ سوم تا دهم اردیبهشتماه با حضور ۱۵۰ هنرمند ایرانی و خارجی در قالب بخشهای مختلف در موزه هنرهای معاصر تهران، تالار رودکی، خانه هنرمندان ایران و بنیاد لاجوردی برگزار شود. البته برای ما بسیار عجیب بود که بعد از اعلام فراخوان که تاکید داشتیم کاملا الکترونیک باشد، ۱۱۴ گروه متقاضی شرکت در فستیوال بودند و ما به تبع آن ناچار شدیم با توجه به محدودیتهای زیادی که داشتیم در سه مرحله گروههای نهایی را انتخاب کنیم.»
تخفیف ویژه برای دانشجویان موسیقی
احسان تارخ نیر در ادامه این نشست گفت: «بیش از ۱۵۰ هنرمند در بخشهای مختلف درگیر این فستیوال هستند و خوشبختانه یکی از تفاوتهایی که میتوانیم در این رویداد به آن اشاره کنیم، این است که بخش بینالملل و سایر بخشها از کلیت جشنواره مجزا نیست. ایده برگزاری نخستین فستیوال موسیقی معاصر تهران از آذرماه سال گذشته برنامهریزی شده بود، اما متاسفانه چند برنامه مهم موسیقی از جمله جشنواره موسیقی فجر و فعالیتهای دیگر، برنامه ما را تحتالشعاع قرار میداد، بنابراین فضا به گونهای پیش رفت که پروسه گرفتن مجوز و کارهای اجرایی وقت زیادی گرفت و ماجرا به این ترتیب پیش رفت که فستیوال در اردیبهشتماه امسال برگزار شود.»
وی افزود: «سامانه تیوال کار فروش و اطلاعرسانی بلیتهای فستیوال را انجام میدهد. طبق برنامهریزیهای انجام گرفته همه دانشجویان موسیقی میتوانند با قیمت بلیت ۳۰ تا ۴۰ هزار تومانی از برنامههای بخش صحنهای ما استفاده کنند، البته مخاطبان همیشگی تالار رودکی میدانند که قیمت بلیت این تالار در طول سال ۵۰ هزار تومان است که ما با توجه به اینکه دوست داشتیم دانشجویان نیز در این فضا حضور داشته باشند، تخفیفاتی را ارائه دادیم. نشستهای پژوهشی فستیوال موسیقی معاصر تهران در تالار امیرخانه خانه هنرمندان ایران توسط ۱۹ هنرمند برگزار خواهد شد که به موازات این نشستها، اجراهایی از ساعت ۱۶ تا ۲۰ شب طی روزهای سوم و چهارم اردیبهشتماه در بنیاد لاجوردی با ارائه چند پرفورمنس اجرا میشود. بخش دوم فستیوال نیز بعد از برگزاری نشستهای پژوهشی از ساعت ۱۲:۳۰ در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز و تا ساعت ۱۵:۳۰ بعدازظهر ادامه خواهد داشت، این در حالی است که از ساعت ۱۷:۳۰ هر روز اجراهای صحنهای ما ساعتهای ۱۹ و ۲۱ در تالار رودکی از علاقهمندان میزبانی میکند.»
تارخ در ادامه با بیان این که طوری برنامهریزی کردیم که هیچ اتفاقی به صورت همزمان انجام نگیرد، گفت: «دوست داریم همه گروهها و تماشاگران بتوانند از تمامی برنامههای ما استفاده کنند. البته تا آنجا که لازم بوده، برنامهریزی را طوری انجام دادیم که کنسرتها تایم بالایی نداشته باشد، به طوری که اغلب اجراهای زنده بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طراحی شده، یعنی کاملا تعریف یک ویترین را دارد که میتواند در قالب یک فستیوال موسیقایی اجرا شود. اقامت ۱۱ هنرمند خارجی در هتل باباطاهر تهران انجام میپذیرد که موسسه توسعه هنرهای معاصر هزینه این اقامت را تقبل کرده است. این در حالی است که هزینه رفت و آمد و بلیت هواپیمای تمامی مهمانان خارجی شرکتکننده در فستیوال برعهده خودشان بوده است.»
انتهای پیام/
ویدیو مرتبط :
آموزش موسیقی(انواع سازهای ایرانی و خارجی)