درگوشی‌های پایتخت‌نشینان در باره انتخابات جمعه ۷ اسفند


یك نگاه حتی از سر اشاره كافی است كه نابرابری در حجم تبیغات میان افراد و احزاب و جناح‌های سیاسی آشكار شود. افرادی كه بدون وابستگی تشكیلاتی و تنها از سر علاقه یا محاسبه‌های آینده‌نگرانه پای به عرصه انتخابات گذاشته‌اند هرگز از نظر اندازه تبلیغات به پای احزاب و جمعیت‌های سیاسی شناخته شده كه لیست كامل برای انتخابات مجلس و خبرگان قانون اساسی داده‌اند نمی‌رسند. از طرف دیگر حجم تبلیغات لیست دو جناح سیاسی نیز یكسان نیست و تفاوت‌های معنادار را به خوبی نمایان می‌سازد.

خبرنگار ساعت ۲۴ گردش كوتاهی در مترو تهران كرده و می‌گوید هر دو نفر یا سه نفری كه آشنایی دارند و حتی برخی افراد كه یكدیگر را نمی‌شناسند درباره انتخابات فردا بحث می‌كنند. بیشترین بحث‌ها درباره این است كه آیا باید در انتخابات مشاركت كرد یا نه. به نظر می‌رسد دست‌كم در پایتخت ایران و اقشاری كه به هر دلیل از مترو استفاده می‌كنند. كسانی كه حاضر نیستند از حق رای خود استفاده كنند به كل واجدان حق رای، درصد كمتری می‌شوند. تبلیغات گسترده از مسیر شبكه‌های مجازی اما هنوز ادامه دارد و دعوت به مشاركت حرف اول را در این تبلیغات می‌زند. دعوت به حضور بیشتر مجوزی است برای ورود شبكه‌های اینترنتی و حتی برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌ها كه بحث انتخابات فردا را زنده نگه دارد.

از فردا صبح جمعه ۷ اسفندماه كه ایرانیان با انگیزه‌های متفاوت پای صندوق‌های رای می‌روند در بخشی از قدرت سیاسی و آرایش آن احتمالا تغییراتی كوچك یا بزرگ ایجاد خواهند كرد. نتیجه آرای شهروندان هر چه باشد می‌توان سرچشمه دگرگونی در سپهر سیاسی را نوید دهد. به طور قطع آنچه از دل انتخابات مجلس قانونگذاری بر پایه آرای شهروندان بیرون آید سرشت و سرنوشت بخشی از قدرت سیاسی را با دگرگونی مواجه خواهد كرد. ساعت‌های آینده ایرانی‌ها در هر حجم كوچك و بزرگ، شغلی و خانوادگی و در هر محفل و مكان بخش اصلی حرف‌هایشان درباره انتخابات جمعه ۷ اسفندماه خواهد بود.

گزارشگر ساعت ۲۴ می‌گوید، گوش كردن به صحبت‌های مردمی كه دور دكه‌های روزنامه‌فروشی‌ها جمع شده و اظهارنظر می‌كنند یا در مترو، تاكسی و اتوبوس‌ها به این سوی و آن سوی می‌رود نشان می‌دهد اكثریت ایرانیان آرامش و رونق اقتصادی می‌خواهند و البته امیدوارند كسب و كارشان بهبود یابد. یكی دیگر از بحث‌هایی كه شنیده می‌شود پولی است كه كاندیداها برای تبلیغات خرج كرده‌اند و اینكه «این همه پول از كجا آمده است؟» و «مگر مجلس چقدر درآمد دارد كه این هزینه‌ها را پوشش می‌دهد؟»


ویدیو مرتبط :
فرصت سه ساله مرگ پایتخت نشینان