سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



بانوان/ قاتل خاموش و مرگباری به نام سرطان رحم


بانوان/ قاتل خاموش و مرگباری به نام سرطان رحمباشگاه خبرنگاران/ سرطان دهانه رحم که دومین سرطان شایع خانمها در سراسر جهان است، پس از ضایعات پیش سرطانی دهانه رحم ، ایجاد میشود. فاصله زمانی بین تبدیل ضایعات پیش سرطانی به سرطان واقعی ، طولانی وحداقل ۵سال است . از این رو استفاده از روش بیمار یابی این سرطان که به وسیله ی بررسی سلولهای ریزش شده دهانه رحم ایجاد میشود دردرمان ضایعات ، قبل از سرطانی شدن اهمیت ویژه ای دارد.

سرطان دهانه رحم در کشور برخلاف سالهای گذشته شایع شده است بر اساس گزارشی از سازمان جهانی بهداشت و بر اساس آمار سال 2010، 25 تا 30 میلیون نفر از افراد بالای 15 سال در کشور در معرض خطر ابتلا به این سرطان قرار دارند.

سرطان رحم پنجمین علت مرگ زنان ایرانی

اعظم‌السادات موسوی رییس انجمن سرطان ایران در خصوص سرطان رحم گفت: حدود 30 میلیون نفر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم قرار گرفته و سالانه هزار نفر در کشور به آن مبتلا می‌شوند وبه دلیل شیوع بالای این سرطان وزارت بهداشت دستورالعمل کنترل آن را در دستور کار قرار داده است. آماری از ثبت سراسری این نوع سرطان را در کشور نداریم اما بر اساس گزارش بیمارستانی سرطان دهانه رحم چهارمین سرطان شایع و پنجمین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان ایرانی است.

افراد بالای 25 تا 60 سال هر 3 سال یکبار می‌توانند برای انجام آزمایش‌های لازم به تمام بیمارستان‌ها، مراکز درمانی وابسته به دانشگا‌هها، بیمارستان‌های تأمنی اجتماعی مراجعه کرده و آزمایش غربالگری را به صورت رایگان انجام دهند.

بیماری ای که دختران جوان را درگیر می کند!
بیماری سرطان دهانه رحم به عنوان چهارمین سرطان شایع در بین خانم ها به شمار می آید. بعد از سرطان پستان، ریه، روده بزرگ ، سرطان دهانه رحم چهارمین سرطان در دنیا و ایران شناخته شده است.
هدی کرمی متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: سرطان دهانه رحم متاسفانه بیشتر در دوران جوانی یعنی در سنین 30 تا 60 سالگی برزو می کند.
وی ادامه داد:رحم یک عضو عضلانی در لگن است که مانند حفره ای در میانه بدن قرار گرفته و توسط بافتی به نام آندومتر پوشیده شده است. تا قبل از یائسگی هر ماه اندومتر ساخته شده و در دوره تغییرات هورمونی از بدن خارج می شود،سرطان رحم ممکن است به علت تغییرات در سلول های اندومتر در طول چند سال قبل یا بعد از یائسگی بروز کند. سرطان رحم نباید با سرطان دهانه رحم که یک نوع سرطان کاملا متفاوت است اشتباه گرفته شود.

تومورهایی که در داخل رحم جا خوش می کنند
این متخصص زنان و زایمان در خصوص انواع تومورهای سرطان رحم عنوان کرد: فیبروید تومور شایع رحم است که در ماهیچۀ رحم رشد می‌‌‌‌‌‌‌‌کند. بیش‌تر در دهۀ 40 سالگی خانم‌‌‌‌‌‌‌‌ها می شوداحتمال دارد خانم‌ها در یک زمان چندین فیبروید داشته باشند. فیبرویدها تبدیل به سرطان نمی‌‌‌‌‌‌‌‌شوند.

وقتی خانمی یائسه می‌‌‌‌‌‌‌‌شود فیبرویدها کوچک‌تر و گاهی ناپدید می‌‌‌‌‌‌‌‌شوند.
معمولاً، فیبرویدها هیچ نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌ای ندارند و هیچ درمانی هم لازم ندارند. ولی بسته به اندازه و محلشان موجب خونریزی، ترشح واژنی و تکرر ادرار می‌شوند. خانم‌هایی که این نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌ها را در خود می‌‌‌‌‌‌‌‌بینند باید به پزشک مراجعه کنند. اگر فیبروید موجب خونریزی زیاد شود یا به اندام‌های مجاور فشار آورد و موجب درد شود، پزشک پیشنهاد جراحی یا نوع دیگری از درمان را می‌دهد.
وی تاکید کرد: آندومتریوز حالت خوش‌خیم دیگری است که بر رحم تأثیر می‌‌‌‌‌‌‌‌گذارد. بیش‌تر در دهۀ 30 و 40 سالگی خانم‌‌‌‌‌‌‌‌ها شایع است و به‌خصوص در خانم‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که تا به‌حال باردار نشده‌‌‌‌‌‌‌‌اند اتفاق می‌‌‌‌‌‌‌‌افتد. این حالت با رشد بافت آندومتر در خارج از رحم و در اندام‌های اطراف ایجاد می‌شود..
استعمال دخانیات شانس بروز سرطان رحم را بالا می برد.

کرمی با اشاره علت بروز این سرطان بیان کرد: 99.7 درصد علت ابتلا به این سرطان یک نوع ویروس است در واقع بیش از 150 نوع ویروس وجود دارد که 40 نوع آن در این رابطه بیماری‌زا بوده و 15 نوع آن ویروسی است که سرطان ایجاد می‌کند. 90 درصد افراد تا سن 80 سالگی حتی با انجام یک مقاربت جنسی ممکن است در معرض ابتلا به این ویروس قرار گیرند.
وی افزود: استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری تا 70 درصد در جلوگیری از انتقال این بیماری مؤثر است اما استعمال سیگار و دخانیات از ریسک فاکتورهای انتقال این بیماری است همچنین مصرف قرص‌های هورمونی به مدت طولانی از عوامل انتقال این عفونت است.

سرطان رحم به کندی رشد می کند
وی تصریح کرد: اگر بیمار هنوز به سن یائسگی نرسیده باشد، ممکن است سرطان باعث نامنظم و یا سنگین تر شدن دوره های قاعدگی شود. اما اگر بیمار در دوره یائسگی باشد، هر گونه خونریزی غیر طبیعی بوده و می تواند نشانه ای از وجود سرطان رحم باشد که برای بررسی و آزمایش دقیق تر باید فرد به پزشک مراجعه کند.. واقعیت این است که سرطان رحم بسیار به کندی پیشرفت می کند و معمولا زنان در مراحل اولیه بیماری با خونریزی از واژن مواجه می شوند.

زنان تست پاپ اسمیر را فراموش نکنند

کرمی در خصوص تشخیص اولیه این بیماری بیان کرد:برای تشخیص اولیه این سرطان از تست پاپ اسمیراستفاده می شود از سن 21 سالگی، زنان باید تست پاپ اسمیر را هر سه سال یک بار انجام دهند،از سن 30 تا 65 سالگی، زنان باید تست پاپ اسمیر را انجام بدهند.
وی تاکید کرد:تشخیص قطعی این بیماری بیوپسی یا نمونه برداری، شامل برداشتن قسمتی از بافت دهانه رحم و بررسی آزمایشگاهی آن می باشد در بیشتر نمونه ها، بیوپسی با یک بی حسی موضعی در مطب پزشک انجام می شود حدود 90 در صد از مبتلایان به سرطان رحم با برداشتن رحم و تخمدان (عمل هیسترکتومی) درمان می شوند. گاهی اوقات درمان به کمک عمل جراحی همراه با پرتو درمانی تکمیل می شود. ممکن است در موارد پیشرفته، و یا در موارد عود مجدد بیماری و یا در مواردی که عمل جراحی مناسب نیست از پرتو درمانی به تنهایی استفاده شود.

آمار ابتلا به سرطان رحم رو به افزایش است و این زنگ خطر برای مسئولان بوده و لازم است به آن توجه ویژه داشته باشند، علت ابتلا به این نوع سرطان به دلیل اینکه شناخته شده است قابل پیشگیری خواهد بود سرطان رحم به مرور و به کندی رشد می کند و جزو خطرناک ترین بیماری ها در نزد خانم هاست ولی می توانیم با روش های پیشگیرانه از بروز و بدخیم شدن این بیماری جلوگیری کنیم روش هایی که نیازمند صبر و روحیه ی بالای بیمار و اطرافیان را دارد .


منبع: باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
سرطان دهانه ی رحم، دومین سرطان شایع در خانم ها