سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



الجزیره: ایران تعداد نیروهایش را در سوریه کاهش داده است


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه قطری الجزیره در گزارشی مدعی شد: «جمهوری اسلامی ایران با خروج بخش بزرگی از نیروهای خود از خاک سوریه -که برای پشتیبانی از «بشار اسد،» رئیس‌جمهور سوریه در این کشور حضور داشتند - فعالیت نظامی خود را در سوریه به طور چشمگیری کاهش داده است.»

نگارنده این گزارش سپس دلایل آنچه کاهش فعالیت نظامی ایران در سوریه خواند، را بررسی کرد و مدعی شد: «واشینگتن یکی از دلایل این اقدام ایران را افزایش شمار کشته‌ها و بویژه از دست دادن فرماندهان ارشد این کشور می‌داند. کاخ‌سفید همچنین هزینه بالای حضور نظامی در سوریه را دلیل دیگر کاهش فعالیت نظامی ایران در این کشور برمی‌شمرد... اگر چه گسترش روزافزون جنگ داخلی سوریه تنها یکی از دلایل تغییر رویکرد ایران درقبال سوریه است و دلایل دیگری نیز وجود دارند که باید بررسی شوند.»

در ادامه گزارش، از حصول توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5، به عنوان یکی از دلایل کاهش شمار نیروهای [مستشاری] ایران نام برده شده است. نگارنده مدعیست: «توافق هسته‌ای معروف ماه ژوئیه میان ایران و شش قدرت جهانی لحظه بسیار مهمی در تاریخ این کشور محسوب می‌شود. ایران پس از به‌رسمیت شناخته‌شدن و دعوت [قدرت‌های جهانی] از این کشور برای شرکت در مذاکرات صلح وین درخصوص آینده سوریه، لزومی نمی‌بیند با دخالت نظامی، نقش خود را در معادلات تعیین سرنوشت سوریه، یادآور شود.»      

نگارنده گزارش سپس مدعی شده است:  «تهران اکنون نسبت به گذشته اصرار چندانی برای حفظ بشار اسد بر سر قدرت ندارد. از سوی دیگر، نباید رقابت میان تهران و ریاض را که در افزایش مناقشات منطقه خاورمیانه در ده سال اخیر، مؤثر بوده است نادیده بگیریم. اینکه دو کشور به جای درگیری نظامی ترجیح داده‌اند بر سر میز مذاکره نشسته و درخصوص آینده سوریه گفتگو کنند را باید از نتایج مثبت و موفقیت‌آمیز مذاکرات وین به‌شمار آورد. از سوی دیگر، با افزایش حضور نظامی مسکو در سوریه، بسیاری بر این باورند که خطر سقوط دولت کنونی سوریه برطرف شده است. پس از تضمین ادامه کار [دولت کنونی سوریه] و رفع تهدیدها علیه حزب‌الله لبنان، اهداف اصلی ایران برای حضور نظامی در سوریه، محقق شده است. اگرچه، هیچگونه اطمینانی درخصوص توانایی اسد برای بازپس‌گیری مناطق تحت اشغال داعش وجود ندارد.»


ویدیو مرتبط :
کشته شدن خبرنگار الجزیره به دست تروریستهای سوریه موسوم به ارتش آزاد