سلامت
2 دقیقه پیش | لیپوماتیکلیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ... |
2 دقیقه پیش | با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنیدسلامت نیوز:رییس نظام پزشکی مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ... |
جرمآموزی در باندهای تکدی گری
سلامت نیوز: همه روزه هنگام رفتن به محل كار، كودكان زیادی را سر چهارراهها مشاهده میكنیم كه با آن قد كوتاه و بدنهای نحیفشان مشغول گدایی هستند. گدایان كوچكی كه تبحر زیادی برای مظلومنمایی و برانگیختن حس ترحم افراد دارند و به واسطه این مهارت، به هدف خود كه جلب كمك از افراد است، دست مییابند. اما چطور ممكن است كودكانی كه باید در این سن زیر چتر حمایتی خانواده بوده و از محبت خانواده لبریز باشند در سرما و گرما، در خیابان مشغول كسب در آمد هستند كه متاسفانه این درآمد نه برای خودشان بلكه برای پدر ومادر یا باندهایی است كه با آنها كار میكنند. كودكانی كه روز و شب سرما و گرما برای آنها معنایی ندارد و به دنبال رهگذران راه میافتند و آنقدر عجزولابه میكنند تا بتوانند آنها را متقاعد کرده وپولی از آنها بگیرند البته در بیشتر اوقات نیز مزاحمتهایی برای رهگذران ایجاد میكنند. اما واقعا مسئول جمعآوری این متكدیان كوچك چه نهادی است؟ گدایانی كه چهره شهر را زشت و نازیبا میكنند باید تحت مراقبت چه نهادی قرار گیرند؟ چرا با باندهایی كه از كودكان به عنوان متكدی بهرهبرداری میكنند برخورد قانونی صورت نمی گیرد؟ «قانون» در این زمینه گفتوگویی با دكتر مهران خوش سلوك، وكیل دادگستری انجام داده است كه از نظرتان میگذرد.
خوش سلوك در پاسخ به این سوال كه چرا متکدیان و اعضای باندهای تکدیگری دستگیر و مجازات نمی شوند به «قانون» گفت: در مورد عدم برخورد با كودكان متكدی باید گفت اغلب این كودكان توسط باندهایی به خدمت گرفته میشوند و با وصف ارتکاب جرم، توسط اعضای باندهای تکدیگری، ملاحظه میشود این مجرمان به راحتی به اعمال بزهکارانه خود در شهرها ادامه داده و به آن اصرار میورزند و از هیچکسی هم واهمهای ندارند. حتی در برابر خودروهای پلیس نیز جولان داده و بدون وجود ترس واضطراب، مرتکب جرایم خاص خود میشوند. پلیس هم به علت اینكه بدون داشتن دستور قضایی وظیفهای در قبال جمعآوری و دستگیری آنان نداشته و ندارد نمیتواند آنها را جمعآوری كند پس در نتیجه قصور و تقصیری متوجه پلیس نیست.
بهزیستی و شهرداری، متولی جمعآوری كودكان متكدیاین وكیل دادگستری در پاسخ به این سوال كه متولی جمعآوری كودكان متكدی چه نهادی است، خاطرنشان كرد: اولین نهاد متولی جمعآوری كودكان متكدی، سازمان بهزیستی است كه وظیفه نگهداری از کودکان بدسرپرست و بیسرپرست را بر اساس قانون عهدهدار است اما متاسفانه این سازمان امکانات نگهداری از این تعداد متکدی را ندارد كه در نتیجه قانون حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست عملا عقیم و بلااستفاده خواهد بود. دومین نهاد، شهرداری است كه در قبال جمعآوری این گدایان و باندهای تکدیگری که چهره شهر را زشت وکریه کردهاند دارای مسئولیت است. اما دلیل اینكه این مرجع ذیربط از جمعآوری گدایان سطح شهرها خودداری میکند این است كه با وصف جمعآوری آنان، این افراد یا باید به مراجع قضایی معرفی شوند یا اینكه تحویل بهزیستی داده شوند، بهزیستی که امکانات کافی برای نگهداری این افراد ندارد، دستگاه قضایی نیز قادر به نگهداری یا زندانی كردن مادام العمر این مجرمان نبوده و صرفا به میزان تعیین شده در قانون به نگهداری یا زندانی كردن این قبیل از مجرمان حکم میكند، ضمن آنکه سیاست کاهش جمعیت زندانیان نیز عرصه را برای زندانی كردن متکدیان تنگتر میكند.
افراد نابالغ مسئولیت کیفری ندارندوی با بیان اینكه در خصوص اطفال و نوجوانان نیز تکلیف مجازات قانونی آنها مشخص است، تصریح كرد: طبق ماده ۱۴۶ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲، افراد نابالغ مسئولیت کیفری ندارند و مستند به فصل دهم از قانون مجازات اسلامی، اطفال و نوجوانان برای اجرای مجازات به دو گروه سنی مختلف تقسیم میشوند. در ماده ۸۸ از قانون یاد شده، مجازات اطفال و نوجوانان سنین 9 تا 15 سال تمام شمسی تشریع شده و در ماده ۸۹ از قانون مذکور نیز مجازات تعزیری مربوط به جرایم نوجوانان بین 15 تا 18 سال تمام شمسی قانونگذاری شده که درهر صورت وضعیت مجازات آنان مشخص شده است و نگهداری این گروه از مجرمان کم سن وسال فقط تا سقف مجازات معینه، در کانون اصلاح وتربیت امکانپذیر بوده و پس از آن آزاد خواهند شد و این در صورتی است که جرایم ارتکابی این رده سنی، جزو جرایم شدید باشد و اگر این متکدیان کم سن وسال را فاقد سرپرست یا بدسرپرست محسوب كنیم آنجاست که مشاهده خواهیم كرد امور مربوط به این افراد، به سازمان بهزیستی کشور محول شده است، ولی با وصف آمار عددی این دسته از مجرمان کوچک، آیا سازمان بهزیستی توانسته است به وظیفه قانونی خود عمل كند؟ آیا سازمان بهزیستی و سایر مراجع ذیربط در این مقوله امکانات نگهداری از این افراد را دارند؟
جمعآوری متکدیان توسط پلیس نیاز به دستور مقام قضایی داردخوش سلوك ادامه داد: به تجربه ثابت شده که جمعآوری گروههای مختلف مجرمان حتی گروههای مجرمان پرخطر، برای پلیس و سیستم انتظامی کشور به راحتی امکانپذیر است، جمعآوری معتادان و فروشندگان موادمخدر در منطقه خاک سفید تهران و پاکسازی آن منطقه را به یاد آورید. جمعآوری اراذل و اوباش و سردستگان باندهای شرارت و اوباش را به یاد آورید که پلیس پس از شناسایی قبلی این مجرمان خطرناک، در چه زمان کوتاهی اقدام به جمعآوری این مجرمان خطرناک و آنان را تحویل دستگاه قضایی كرد. جمعآوری گدایان و متکدیان یا حتی زنان خیابانی برای پلیس، اقدام دشواری نیست ولی نیاز به صدور دستور از سوی مقام قضایی دارد. حال پس از صدور دستور جمعآوری این افراد، در کجا و در کدام مرکز نگهداری و بازپروری شوند؟
وی با اشاره به اینكه باید بپذیریم با امکانات و بودجه و اعتبارات کنونی، جمعآوری گدایان و متکدیان امکانپذیر نخواهد بود، توضیح داد: از یک سو چهره شهر با وجود این قبیل مجرمان آلوده و ناپاک شده و انواع و اقسام جرایم یاد شده عملی میشود، از سوی دیگر مبادی ذیربط بهدلیل نداشتن امکانات فیزیکی دسترویدست گذاشته و قادر به جمعآوری و نگهداری متکدیان وکلاشان نیستند و بدتر از همه آنکه این دسته از مجرمان در هر سن و جنسی، آنقدر دارای جسارت شدهاند که هیچ ترس و واهمهای از برخورد با اعمال مجرمانه خود ندارند. تا شرایط و امکانات فراهم نشود، وضعیت این گروه از مجرمان تغییری نکرده و به راحتی مردم جامعه را سرکیسه خواهند کرد. با این اوصاف چنانچه تأمین بودجه و امکانات ازسوی دولت پیشبینی نشود و برنامه اجرایی برای آن طراحی و اجرایی نشود روز به روز به جسارت و وقاحت این مجرمان افزوده خواهد شد.
باید معضل بیکاری رفع شودخوش سلوك در خاتمه یادآور شد: ما در اینجا حرفهای تکراری بهبود شرایط اقتصادی را مطرح نمیکنیم زیرا ما در این جا با مستحقانی که از روی فقر و اجبار گدایی میکنند کاری نداشته و آنانی که بهواسطه شرایط سخت اقتصادی و بیکاری یا بیسرپرستی گدایی میکنند را از مصادیق مجرمانی که گدایی و کلاشی را فعالیت جاری و روزمره خود قرار دادهاند خارج کردهایم. اگر شرایط اقتصادی عموم افراد جامعه بهبود یابد، معضل بیکاری مرتفع شود و اگر امنیت شغلی برای همگان فراهم شود، این افراد مستحق نیز به دامان جامعه باز خواهند گشت. روی صحبت ما با مجرمانی است که جامعه و همه شهروندان را مورد تهدید قرار داده و آحاد جامعه حق دارند که از مزاحمتهای این مجرمان خلاص شده و در آرامش زندگی کنند. نهایت آنکه با شعار و بیان سخنان زیبا ودم زدن از آرمان شهر و مدینه فاضله، جرم را ریشهکن نمیکند. برای ریشه کن کردن جرم لازم است امکانات و اعتبارات فراهم شده و برنامههای ریشهکنسازی این جرم با همتی مضاعف از سوی مسئولان عملی شود. به امید روزی که چهره شهرها از گدایان و کلاشان پاک شود.
ویدیو مرتبط :
وقتی آمریکاییها سعی میکنند ایرانی باشند!