سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



جهان به حاکمیت‌ افغانستان احترام بگذارد؛ از ماجرای قندوز عبرت گرفته‌ایم


به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، «حکمت خلیل کرزی» معاون سیاسی وزارت امور خارجه افغانستان چندی پیش برای یک سفر روزه راهی «دهلی‌نو» شد.

سفر وی در حالی صورت گرفت که یک هفته پیش از آن، «حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی کشور نیز به «دهلی نو» سفر کرده بود.

به همین دلیل مجله ژاپنی«دیپلمات» به سراغ کرزی رفته تا در خصوص روابط افغانستان و پاکستان با وی گفت‌وگو کند.

***متن کامل این مصاحبه به شرح ذیل است***

دیپلمات: سفر شما به هند چگونه بود؟

کرزی: در سفر به «دهلی‌نو»، در دیدار با مقامات ارشد و سیاستمداران هندی، درخواست کمک و حمایت از افغانستان را مطرح کردم و مطمئن هستم مقامات این کشور به این خواسته‌ها جواب مثبت خواهند داد.

دیپلمات: به دنبال روابط گرم کابل و اسلام‌آباد، رابطه افغانستان با هند سر شد؛ آیا افغانستان قادر خواهد بود به طور همزمان رابطه خود را با هند و پاکستان حفظ کند؟

کرزی: اصلاً فکر نمی‌کنم که رابطه ما با هند سرد شده باشد؛ با اینکه اختلافاتی بین 2 کشور وجود دارد اما رابطه دوستانه کابل و دهلی‌نو بدون توجه به این موضوعات ادامه پیدا خواهد کرد.

در پاسخ به این سوال که آیا افغانستان قادر خواهد بود به طور همزمان رابطه خود را با هند و پاکستان حفظ کند، باید بگویم که قطعاً همین‌گونه خواهد بود. من فکر نمی‌کنم رابطه ما با پاکستان تاثیری بر رابطه با هند داشته باشد.

به عنوان یک کشور دارای حاکمیت مستقل، به دنبال رابطه‌ای یکسان با کشورهای دیگر هستیم؛ برای مثال بسیاری از دولت‌ها رابطه‌ دوستانه‌ای با آمریکا و چین دارند پس چرا ما نباید رابطه‌ای قوی با اسلام‌آباد و دهلی‌نو داشته باشیم؟ وجود هر دوی این کشورها برای ثبات افغانستان ضروری هستند.

دیپلمات: این موضوع که افغانستان می‌خواهد روابط استراتژیک خود با هند از سر بگیرد، تا چه اندازه به واقعیت نزدیک است؟

کرزی: این موضوع به هیچ وجه واقعیت ندارد. ما در حال حاضر به دنبال تقویت روابط 2 جانبه خود با هند هستیم؛ درست است ما در خصوص روابط استراتژیکی خود با دهلی‌نو مذاکراتی داشته‌ایم اما این گفت‌وگوها تاکنون نتیجه‌ای در بر نداشته است. ما به مذاکرات خود با مقامات هندی به منظور بهبود رابطه 2 کشور ادامه خواهیم داد.

دیپلمات: چقدر نگران وخیم‌ شدن رابطه هند و پاکستان در این روزها هستید؟ و این موضوع چقدر منافع استراتژیک افغانستان تاثیر خواهد گذاشت؟

کرزی: وقتی ایران و گروه 5+1 به توافق هسته‌ای رسیدند، افغانستان بیش از سایر کشورها خوشحال شد چرا که همه کشورهای جهان در تمامی سطوح از این مذاکرات نفع خواهند برد.

بهبود روابط ایران و غرب، از لحاظ سیاسی، نظامی و بخصوص اقتصادی به نفع افغانستان خواهد بود. این توافق همچنین فرصت‌های خوبی را برای تجارت فراهم ‌خواهد کرد و ما باید بتوانیم کالاهای خود را از طریق پاکستان به هند صادر کنیم.

در حال حاضر موضوعات سیاسی وجود دارد که مانع این کار شده است. اگر چه ما همچنان خوشبین هستیم که این کار به زودی انجام شود.

دیپلمات: آیا شما به این موضوع اعتقاد دارید که منافع استراتژیک هند در افغانستان، برای این کشور مشکل‌آفرین خواهد بود؟

کرزی: در افغانستان همواره رقابت‌های بزرگ سیاسی وجود داشته است. برای مثال در قرن 19 میلادی افغانستان منطقه حایل بین انگلیس و روسیه بوده است؛ علاوه بر این مردم افغانستان همواره تلاش می‌کردند که خودمختاری کشور خود را حفظ کنند.

تنها انتظار ما از سایر کشورها این است که به حاکمیت افغانستان احترام بگذارند. آنها نباید به ما بگویند که با چه کشوری رابطه داشته و با چه کشوری نداشته باشیم.

دیپلمات: آیا شما درخواست کمک نظامی از مقامات هندی کردید؟

کرزی: مشاور امنیت ملی افغانستان چندی پیش به «دهلی‌نو» سفر کرد و مذاکرات مفصلی با همتایان هندی خود داشت. مقامات 2 کشور در خصوص جزئیات درخواست‌های نظامی افغانستان از هند به تفصیل صحبت کردند، اما متاسفانه نمی‌توانم اطلاعاتی بیش از این در اختیار شما قرار دهم.

دیپلمات: مردم افغانستان چه انتظاری از پاکستان دارند؟

کرزی: مهم‌ترین خواسته ما از پاکستان این است که اقداماتی جدی علیه گروه‌های تروریستی داخل این کشور از جمله طالبان، شبکه‌ حقانی و دیگر عناصر شورشی، اتخاذ کند.

ما باید اطمینان یابیم که اسلام‌آباد اقداماتی اساسی برای از بین بردن این تهدیدات در پیش خواهد گرفت. اگر آنها قادر به این کار نیز نیستند، حداقل می‌توانند برچسب گروه تروریستی بر روی پیشانی آنها بچسبانند.

دیپلمات: حملات اخیر طالبان و تصرف «قندوز» نگرانی‌ها در خصوص ثبات افغانستان را افزایش داده است؛ نظر شما در این خصوص چیست؟

کرزی: دولت افغانستان از لحاظ سیاسی و نظامی به دلیل حضور همپیمانان غربی ما باثبات است. ما به طور مداوم وضعیت کشور را آنالیز می‌کنیم و نیروهای امنیتی کشور در حال مبارزه با تهدیدات تروریستی هستند. اگر شما بپرسید که آیا ما قادر خواهیم بودیم از سقوط شهری دیگر مانند «قندوز» جلوگیری کنیم، می‌گویم نمی‌دانم.

ما از ماجرای قندوز عبرت گرفتیم و تمام تلاش خود را برای ثبات افغانستان انجام می‌دهیم.

دیپلمات: آیا شما فکر می‌کنید که شکست مذاکرات صلح با طالبان، منجر به افزایش قدرت داعش در افغانستان خواهد شد؟

کرزی: پاسخ به این سوال دشوار است؛ در حال حاضر ما به طور مستقیم مذاکرات صلح با مقامات طالبان را آغاز نکرده‌ایم. جنگ سختی بین طالبان و داعش در افغانستان در حال وقوع است اما این به معنای قدرتمند شدن داعش نیست.

من همواره از دخالت‌های جامعه بین‌المللی در کشورم به دلیل توجه بیش از حد بر جنبه نظامی درگیری‌ها در افغانستان انتقاد کرده‌ام. ما همواره به دنبال جستجوی راه‌حل سیاسی و توافق با گروه معارض برای پایان دادن به این درگیری‌ها هستیم.

انتهای پیام/ح

http://fna.ir/EKHAB4


ویدیو مرتبط :
طالبان مرکز ولایت قندوز افغانستان را تصرف کرد