سایر
2 دقیقه پیش | جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کندایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ... |
2 دقیقه پیش | ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کردالعالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ... |
پرونده تحریم دانشگاه شریف در دادگاه اتحادیه اروپا در حال بررسی است/ امیدواریم از تحریم خارج شویم
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در نشست خبری که صبح امروز در این دانشگاه برگزار شد به تشریح ویژهبرنامههای پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه صنعتی شریف پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به نقش برجسته دانشگاه شریف در توسعه علمی کشور گفت: انتظار این است که دانشگاه شریف همچنان نقش الگوسازی و مرجعیت خود در نظام آموزش عالی کشور را حفظ کند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه دانشگاه شریف اولین دانشگاه فنی- مهندسی و تخصصی کشور است، گفت: دانشگاه از ابتدای تاسیس تا امروز در تحولات سیاسی، اجتماعی و علمی کشور و همچنین در نظام مدیریتی کشور نقش خود را به خوبی ایفا کرده است و از آنجا که داناییمحور از سیاستهای توسعه کشور است دانشگاه سعی میکند نقش خود را در این زمینه پررنگتر کند.
فتوحی با اشاره به مسیر دانشگاه صنعتی شریف از بدو تاسیس تا امروز گفت: دانشگاه ابتدا کار خود را با 407 دانشجو در 4 دانشکده در سال 1344 آغاز کرد و تا دهه 60 به تربیت نیروی انسانی در سطح کارشناسی پرداخت و بعد از آن نیز در دوره تحصیلات تکمیلی کار خود را شروع کرد.
وی اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مقطع دکترا را تاسیس کرد که بر همین اساس نقش اساسی در مدیریت کشور پیدا کرد. علاوه بر این در جریان انقلاب نیز با فعالیتهای سیاسی روشن نقش خود را به خوبی ایفا کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به حضور اعضای دانشگاه شریف در دوران دفاع مقدس گفت: دانشگاه در حین جنگ تحمیلی نقش خود را به خوبی ایفا کرد و نسبت شهدای دانشگاه شریف به دیگر دانشگاهها بالا است.
فتوحی در ادامه سخنان خود با اشاره به دستاوردهای دانشگاه شریف گفت: دانشگاه شریف 45 هزار فارغالتحصیل در تمامی مقاطع دارد که شامل 27 هزار نفر در دوره کارشناسی، 17 هزار نفر در دوره کارشناسی ارشد و هزار و 500 نفر نیز در دوره دکترا هستند.
وی با بیان اینکه بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاه شریف منشا تحولات در کشور بودند، گفت: 95 درصد از فارغالتحصیلان دانشگاه در کشور مشغول به فعالیتند که 75 درصد آنان اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور هستند و این نشاندهنده نقش اساسی دانشگاه در تامین نیروی انسانی و اعضای هیات علمی است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به توجه جدی دانشگاه شریف به جذب استعدادهای برتر و ممتاز گفت: دانشگاه شریف تاکنون جایگاه بهترینها در این کشور بوده است و سعی کرده در کنار این موضوع اساتید برجستهای را برای تربیت نیروی انسانی متخصص جذب کند.
فتوحی پیرامون دستاوردهای دانشگاه شریف در حوزه آموزش نیز گفت: توجه به حفظ کیفیت آموزش، نظم پژوهشی و توجه علمی به امر آموزش باعث شده دانشگاه شریف به عنوان مرجع علمی و تاثیرگذار در سیاستهای مختلف حضور داشته باشد و توانسته در برخی از فعالیتها در آموزش عالی تصمیمساز باشد. از جمله جلوگیری از فرار مغزها و حفظ آنان برای فعالیت در داخل کشور.
وی در همین خصوص گفت: از جمله این موارد راهاندازی مسئله دانشجویان دو رشتهای به این خاطر که دانشجویان با استعداد بتوانند در حوزههای مختلف ادامه تحصیل دهند. علاوه بر این آغاز فعالیتهای رشتههای میانرشتهای از جمله نانو که باعث شده ایران در سطح بینالملل رتبه هفتم را کسب کند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: دانشگاه صنعتی شریف در 10 دورهای که انتخاب برترینهای نانو صورت میگرفته توانسته مقام اول را در 9 دوره آن کسب کند. علاوه بر این تاسیس دانشکده انرژی که موضوع فرارشتهای است برای اولین بار در دانشگاه شریف صورت گرفت. همچنین اولین دوره دکترای فیزیک با حضور فارغالتحصیلان برجستهای همچون شهید علیمحمدی از ابتکارات دانشگاه در دهه اخیر بوده است. علاوه بر این فراهم کردن بستر ادامه تحصیل دانشجویان نخبه در رشتههای مدیریت و اقتصاد در یک دانشگاه صنعتی از دیگر ابتکارات دانشگاه شریف بوده است.
وی در خصوص فعالیتهای دانشگاه شریف در حوزه پژوهشی و فناوری نیز گفت: دانشگاه شریف تلاش کرده به انجام پژوهشهای کاربردی بپردازد و پژوهشها را به سمت مسائل مورد نیاز کشور هدایت و در مرزهای دانش حرکت کند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: اولویت بخشیدن به پژوهشهای هدفمند و کاربردی از اهداف دانشگاه شریف است. علاوه بر این ایجاد بسترهای پژوهشی در افزایش ضریب ماندگاری دانشجویان تحصیلات تکمیلی از دیگر برنامههای ما است. همچنین دانشگاه تلاش کرده اساتید را در ارتباط با صنعت قرار دهد تا پروژههای تحصیلات تکمیلی با صنعت ارتباط داشته باشند.
فتوحی با تاکید براینکه افزایش نقش دانشگاه در توسعه صنعت کشور از برنامههای ما خواهد بود، گفت: ارتقای سطح کمی و کیفی و زمینهسازی برای تجاریسازی پژوهشها و فعالیتهای پژوهشی دانشگاه به منظور توسعه درآمدهای پایدار، از اهداف دانشگاه است که در این زمینه سعی کردیم در پروژههای شرکای راهبردی صنعتی از جمله خودرو و نفت و گاز نقش داشته باشیم.
وی افزود: از دیگر اهداف دانشگاه شریف افزایش نقش خود در فناوریهای جدید، حمایت از ایجاد کسب و کارهای دانشبنیان، ارتباط صنعت و تدوین برنامه جامع ارتقای پژوهش و کارآفرینی است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه تصریح کرد: از دیگر برنامههای دانشگاه با عنوان از زنجیره دانش تا ارزش اعطای بورس به دانشجویان برتر، کمک به پرورش ایدههای خلاقانه برای توسعه و اقدامات آموزشی برای توسعه محصول و تجاریسازی است.
فتوحی خاطرنشان کرد: ارتقای انتشار مقالات اساتید نه تنها از لحاظ کمی بلکه به لحاظ کیفی از برنامههای دانشگاه است. بر همین اساس شاید تعداد مقالات کاهش یافته باشد اما استنادات به مقالات دانشگاه شریف افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: در رتبهبندی اخیر پایگاه تایمز اجیوکیشن دانشگاه شریف بین دانشگاههای جوان جهان رتبه صد را کسب کرده است. علاوه بر این دانشگاه شریف در منطقه خاورمیانه و در حوزه آموزشی رتبه یک و در حوزه پژوهشی رتبه دو را کسب کرده است. البته ما باید در خصوص استنادات به مقالات به مقالات دانشگاه شریف و ارتباطات بینالمللی تلاش بیشتری کنیم. این را هم بگویم دانشگاه شریف در خصوص حجم قرارداد در ارتباط با صنعت رتبه اول را در کشور دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به جهتگیری دانشگاه برای تحقق اهداف خود گفت: دانشگاه برای افق 10 ساله چشم انداز خود را ترسیم کرده است و در این خصوص ماموریت اصلی دانشگاه مشارکت موثر در توسعه پایدار جامعه از طریق آموزش متخصصان، به کارگیری علوم نوین در تامین نیازهای کشور و گسترش مرزهای دانش، است.
فتوحی در خصوص چشمانداز دانشگاه صنعتی شریف نیز گفت: براساس چشمانداز تهیه شده دانشگاه شریف باید پیشگام، الگوساز و مرجع در ماموریت خود باشد و در سطح بینالمللی نیز شاخص باشد، در حل مسائل کشور و توسعه پایدار جامعه شناخته شود و از استقلال نسبی مالی و عملیاتی برخوردار شود و باعث ارتقای مرجعیت علمی کشور در منطقه و جهان شود.
وی افزود: بازنگری دورههای آموزشی، توسعه زمینههای میانرشتهای، افزایش کمی و کیفی دانشجویان خارجی، افزایش دورههای مشترک با دانشگاههای خارجی، ارتقای کیفیت مقالات، توسعه برنامههای پسادکترا، افزایش سهم دانشگاه از دستاوردهای اقتصادی، بهبود ساز و کار ثبت اختراع، ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی دانشجویان و همچنین افزایش انگیزه و مسئولیتپذیری بین دانشگاهیان از دیگر اهداف دانشگاه است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه دانشگاه شریف اگر بخواهد به اهداف خود برسد نیازمند توسعه فیزیکی و ساماندهی دانشگاه است، گفت: ما ضمن حفظ ساختمان مرکزی دانشگاه آن را تا خیابان شیخ فضلالله ادامه میدهیم. فاز اول در توسعه فیزیکی دانشگاه این است که دانشگاه تا میدان تیموری ادامه پیدا کند و دو پارکینگ در سمت شمال و جنوب دانشگاه ساخته شود.
فتوحی در همین خصوص گفت: دانشگاه زمینی را نزدیک به 50 هکتار در منطقه 22 تهران دارد که ما تلاش میکنیم برخی فعالیتهای دانشگاه در آنجا صورت گیرد. بخش آموزشی دانشگاه در ساختمان مرکزی مستقر خواهد بود اما برخی فعالیتهای پژوهشی از جمله آیتی به منطقه 22 انتقال پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: همچنین زمینی در منطقه قلعهحسنخان داریم که مسائل مرتبط با تجاریسازی و فناوری در آنجا خواهد بود. البته این یک طرح خام است که به تصویب قطعی هیات امنا نیاز دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با اشاره به شعار سال مبنی بر اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: پایه و اساس اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانشبنیان است. نیاز است 50 درصد GDP از اقتصاد دانشبنیان تامین شود. جایی که میتواند این امر را محقق کند دانشگ&
ویدیو مرتبط :
کلیپ سرانجام تحریم های اتحادیه اروپا در برجام