فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



انحصارطلبی مانع ظهور چهره‌های جدید در قرائت قرآن/ دانش‌ها تعدادشان کم نیست


به گزارش خبرگزاری فارس، «مهدی قره‌شیخلو» رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم با اشاره به خصوصیات اخلاقی مرحوم «حسن دانش» قاری بین المللی قرآن کریم و یکی از جانباختگان فاجعه سرزمین منا، اظهار داشت: در سراسر کشور سرمایه‌های بی‌نظیری همچون مرحوم حاج حسن دانش داریم که متأسفانه در زمان حیاتشان کمتر به ظهور و بروز آنها توجه می شود. آقای دانش، خصوصیات منحصر به فردی داشت که شخصیت او را برجسته کرده بود. ایشان در زمان حیاتشان، جلسات آموزش قرآن را بدون توقع و فارغ از انتظارات دنیوی در منزل فردی متمکّن در استان یزد تشکیل می‌داد که مالک آن منزل، اذعان داشت که مرحوم دانش با بی‌توقعی و عدم چشم‌داشت مالی در جلسات حضور می یافت و حتی با خودروی شخصی اش نیز به مناطق محروم یزد عزیمت می‌کرد و در آن مناطق به آموزش قرآن می‌پرداخت.

قدر سرمایه‌های قرآنی کشور را بدانیم

رئیس سازمان دارالقرآن با بیان اینکه مرحوم دانش، دغدغه‌های زیادی در خصوص تربیت نوجوانان و حرکت در مسیر قرآن کریم داشت، اظهار کرد: در آخرین دیدار بنده با وی در سازمان دارالقرآن، مطرح شد تا قرآن‌آموزان را در قالب یک اردوی قرآنی به تهران‌ بیاورد که دست تقدیر اجازه نداد.

وی با بیان اینکه باید بیشتر قدر این سرمایه‌های قرآنی کشور را بدانیم، افزود: باید به این عزیزان، به عنوان یک سرمایه گرانقدر نگاه کرد و این طور نشود تا فردی که در مسابقه مقامی را کسب می‌کند؛ پس از مدتی از یاد و خاطره بیرون رود؛ این‌ها را باید حمایت و پشتیبانی کرد تا زمینه تکثیر این دسته افراد در کشور، فراهم شود.

خانواده مرحوم دانش مورد حمایت قرار گیرند/بی‌توقعی مرحوم دانش در آموزش قرآن زبان زد بود

قره‌شیخلو با اشاره به حضور پرشور مردم یزد در مراسم نکوداشت این مرحوم گفت: ویژگی‌های منحصر به فرد مرحوم دانش، سبب شده بود تا مردم قرآن‌دوست استان یزد نسبت به آن مرحوم، علاقه‌مند شوند و انصافاً نیز در مراسم تشییع و بزرگداشت مرحوم دانش، سنگ تمام گذاشتند و به نظرم، باید در حال حاضر به خانواده این مرحوم چه از لحاظ مادی و معنوی مساعدت کنیم، گرچه خانواده این عزیزان هیچگونه توقعی ندارند، امّا بالاخره بایستی حداقل انتظارات، برای آنان برآورده شود.

وی با بیان اینکه افراد بسیاری هستند که بدون توقع و دور از نظر، فعالیت‌های قرآنی را در کشور دنبال می‌کنند، تصریح کرد: به طور مثال، پدر یک خانم مربّی قرآن در یکی از استان های کشور هست که با خودروی شخصی خود، دختر خود را از مرکز استان و از یک مسیر صعب‌العبور به منطقه ای محروم منتقل می کند و تا پایان جلسه درون خودرو منتظر می ماند پس از اتمام جلسه، او را برمی‌گرداند.

قره‌شیخلو، خدمت بی توقّع به ساحت مقدس قرآن را یکی از ویژگی‌های مرحوم دانش برشمرد و گفت: این گونه افراد در کشورمان اندک نیستند؛ امّا انتظار این مسایل از افراد سرشناس بیشتر است و چنانچه نگاه آنها به این موضوعات در ابعاد مادی باشد، تأثیرات منفی بسیاری را درپی خواهد داشت، چراکه اینگونه رفتارها مورد پسند مردم نیست. یکی از مواردی که مردم، مرحوم دانش را تکریم می‌کردند، همین بی‌توقعی و بی آلایشی او بود.

وی در ادامه اظهار داشت: بی توقعی و بدون توجه به  مسائل مادی و دنیوی از مهم‌ترین مسائلی است که قاریان قرآن بایستی آن را رعایت کنند؛ خط قرمز‌هایی در خصوص رفتار آنان وجود دارد که عبور از آن برای جامعه قرآنی پسندیده و شایسته نیست؛ البته نمی گویم باید شبانه روز و بدون در نظر گرفتن مشکلات زندگی این کار را پیش برد، بلکه معتقدم، این کار باید در مسیر صحیح خود قرار گیرد؛ بالاخره یک وظایفی را مردم و دستگاه‌های قرآنی در قبال زحمات قاری قرآن دارند که بایستی انجام دهند و وظایفی را نیز قاریان قرآن در قبال مسئولیتشان بر عهده دارند که آن وظایف، انجام خدمات خالصانه و بی توقع است.

شناسایی معلمان قرآن از سوی سازمان دارالقرآن/ سرمایه‌گذاری پایه‌ای در آموزش بسیار موثر است

رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم در پاسخ به این سؤال که با توجه به وجود معلمان و اساتید متعدد ناشناس قرآنی در سراسر کشور، آیا سازمان دارالقرآن اقداماتی را در خصوص شناسایی و ساماندهی آن جلسات، اتخاذ کرده است، اظهار کرد: فعالیت‌هایی در خصوص شناسایی این افراد، صورت گرفته است؛ گرچه این موضوع، سخت و دیربازده است و حداقل 10 سال طول می‌کشد تا به ثمر بنشیند امّا سازمان، اقداماتی را در برخی از استان ها همچون استان‌های مازندران، مرکزی، اردبیل، اصفهان انجام داده است.

وی، توجه به آموزش پایه ای را بسیار مهم و ضروری برشمرد و اظهار کرد: متاسفانه دستگاه های قرآنی کشور به دنبال فعالیت های زود بازده هستند و مواردی همچون شناسایی معلمان و تربیت نوجوانان در مقاطع پایه که در حاضر سازمان دارالقرآن آن را در قالب طرح استعداد های درخشان قرآنی دنبال می کند، بسیار ضعیف پیگیری می شود در حالیکه توجه به این موضوع، بسیار مهم و ضروری است. علت موفقیت آقایان دانش و حسنی کارگر، نمونه‌ای از سرمایه گذاری های پایه ای بود بطوریکه آن ها در مقاطع کودکی پرورش یافتند و توانستند در سنین بالاتر شکوفا شوند و امیدواریم ما نیز با طرح استعدادهای درخشان، افراد بیشتری را شناسایی و پرورش دهیم تا در سالیان آینده، تعداد زیادی نظیر حسنی کارگر و دانش را به جامعه عرضه کنیم.

بکارگیری از افراد مستعد قرآنی در مراسمات و رسانه ملی سبب رشد آنان می‌شود

وی با انتقاد از برخی دستگاه ها و نهاد های قرآنی که فقط از اساتید صاحب عنوان و دارای مقام حمایت می کنند، اظهار داشت: متأسفانه این موضوع که فقط به افراد سرشناس و دارای رتبه در مسابقات، توجه شود، اشتباه است. خیلی از اساتید قرآنی هستند که خودشان در مسابقات قرآنی، مقام کسب نکرده‌اند؛ اما همان فرد، شاگردانی که در مسابقات بین‌المللی صاحب رتبه شدند را تربیت کرده است؛ مثلاً استاد موسوی بلده، خودش در مسابقات، رتبه‌ای کسب نکرده اما شاگردانی نظیر آقایان پورزرگری، قصری‌زاده و اخوان که هر کدام در کسوت استادی هستند را تربیت کرده است. این موضوع شایسته نیست که امروز دنبال افرادی هستیم که دارای عناوین بین‌المللی هستند و اینکه صدا و سیما و مراسمات رسمی و در حضور افراد سرشناس، حتماً باید افراد صاحب عنوان شرکت کنند؛ جوانانی هستند که هیچ قابلیتی کمتر از قاریان بین‌المللی ندارند، امّا چون زمینه رشد و تعالی آنان کمتر از فرد صاحب عنوان بوده، ظهور و بروز نیز نداشته اند.

جلسات قرآن خانگی مورد حمایت دستگاه‌های قرآنی قرار گیرد

این قاری پیشکسوت قرآن، توجه به جلسات خانگی قرآن را ضروری دانست و افزود: یکی از موضوعاتی که باید بیشتر به آن بپردازیم، توجه به جلسات قرآن سنتی و یا همان جلسات خانگی است که این جلسات خروجی بیشتری دارند و بایستی در حد انتظار، مشکلات این جلسات برآورده و مرتفع شود؛ گرچه توقعات این جلسات نیز بسیار اندک و قابل حل است اما کمترین توقع این است که این جلسات به رسمیت شناخته شوند.

انحصارطلبی مانع رشد جوانان می‌شود

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه برای قهرمان پروری باید دامنه ورود به عرصه های قرآنی وسیع تر شود، اظهار داشت: اگر در فضاهای مجازی گذری بیندازید، خواهید دید که  تلاوت‌های وهابی ها در سراسر دنیای مجازی پخش می‌شود اما متأسفانه ما هنوز نتوانستیم چند دوره ترتیل کل قرآن‌کریم را ضبط و به دنیا عرضه کنیم، در حالیکه جوانان بسیار با استعداد و با الحان و صوت زیبا در کشور داریم که حق آنها مغفول مانده است امّا چون نگاه به این موضوع محدود است، سبب شده، تا تلاوت‌ها فقط مخصوص افراد محدودی شود.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا ریشه این نگاه‌ها از چه موضوعی نشأت می‌گیرد، تصریح کرد:  بخشی از آن به انحصارطلبی و بخشی از آن به نگاه غلط مسؤلان این حوزه برمی‌گردد؛ اگر رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند در صدا و سیما نباید تلاوت‌های ضعیف پخش شود، این به این معنا نیست که این محدود به 10 یا 20 نفر شود؛ قطعاً نظر ایشان این است که کاری کنید که اگر هم فردی ضعف‌هایی را در این حوزه دارد، برطرف شود و هر روز چهره جدیدی در صدا و سیما نشان داده شود. برخی از قاریان  هستند که ما تلاوت‌هایشان را از مقطع کودکی و نوجوانی و تا به حال که به سن بالاتری رسیده اند، مشاهده می‌کنیم گرچه آنها سرمایه‌های این کشور هستند اما موضوع این است باید زمینه ای برای افراد دیگر مهیا شود تا در آینده راه این عزیزان را ادامه دهند.

قره‌شیخلو با ذکر خاطره‌ای از استاد اربابی، به نحوه ارائه آموزش قرآن در گذشته اشاره کرد و افزود: استاد اربابی در دهه شصت، تعداد زیادی از نوجوانان قرآن‌آموز را به استریو پخش، می برد و در برنامه تلویزیونی با آنان، جمع‌خوانی قرآن می‌کرد. ایشان می‌توانست با این مقام و منزلت این کار را به تنهایی انجام دهد اما با این موضوع، انگیزه‌ای را برای نوجوانان ایجاد می‌کرد که خروجی آن رفتار استاد اربابی را در حال حاضر می بینیم؛ پس باید زمینه شکوفایی استعدادهای قرآنی کشور ایجاد شود، به طور مثال در جلسات آموزشی آقایان ابوالقاسمی، عباسی و سعیدی با هماهنگی صدا و سیما، این جلسات پوشش داده شود و حتی از قاریان جوان برای تلاوت در جلسات بزرگ همچون جلساتی که رهبر معظم انقلاب حضور دارند، دعوت شود تا این استعدادها شکوفا شوند.

این قاری قرآن با انتقاد از نگاه انحصاری به مقام آوران و نفرات برگزیده مسابقات قرآن، افزود: نگاه مسابقات قرآن، نگاه رشد دهنده ‌نیست؛ این مسابقات، محکوم به نفر نخست است و برای بقیه افراد، هیچ برنامه‌ای را ندارد در حالیکه مسابقه باید سکوی پرتابی شود برای شناسایی و معرفی قاریان قرآن.

وی با ارائه راهکاری در خصوص بکارگیری افراد مستعد قرآنی در جلسات آموزش و کرسی تلاوت، اظهار داشت: ما می توانیم، سالی 10 قاری را به کشور معرفی کنیم؛ بطور نمونه 10 نفر نخست مسابقات کشوری ایران که از نظر کسب امتیاز فرق بسیاری با یکدیگر ندارند را معرفی و کرسی های آموزش و تلاوت در رسانه، دانشگاه و غیره در اختیار آنان قرار دهیم، نفر نخست مسابقات را هم به مسابقات بین المللی اعزام کنیم که این موضوع به نظرم شایسته و مناسب است.

انتهاب پیام/


ویدیو مرتبط :
قرائت قرآن توسط دانش آموز مصطفی زاهدی