سایر
2 دقیقه پیش | جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کندایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ... |
2 دقیقه پیش | ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کردالعالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ... |
سرمقاله فرهیختگان/ دهه شصتیها سکاندار آینده ایران
فرهیختگان/ « دهه شصتیها سکاندار آینده ایران » عنوان یادداشتِ روزنامه فرهیختگان به قلم علیرضا صمدی است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
دهه شصتیها فقط یک نسل نیستند. یک جریان اجتماعی پرقدرتند که این روزها در دوران گذار ایران نقشی اساسی ایفا میکند. نسل سوم یا همان دهه شصتیها جدال سنت و مدرنیته را هوشمندانه مدیریت میکنند و گردانندگان این برهه حساس از تاریخ هستند. این نسل که برای نخستینبار در نوجوانی سیاست را دید و چشم به فضای پرهیاهوی انتخابات ریاستجمهوری سال 76 گشود، بعدها در انتخابات سالهای 80 و 84 سیاست را شناخت و تجربیات زیادی به دست آورد و در جریان انتخابات 1388، با چالشهای انتخابات آشنا شد. اکنون دهه شصتیها بهعنوان الگویی مناسب برای نسل بعد از خود و رایاولیها پذیرفته شدهاند.
از حیث جمعیت، دهه شصتیها میتوانند با حضور حداکثری و شرکت در انتخابات، آینده ایران را رقم بزنند و از فضایی که قانون اساسی و دموکراسی در اختیارشان گذاشته استفاده بهینه کنند. نسلی که در دوران حیات خود همواره دچار معضل بود و هویت نداشت، امروز میتواند هویتش را بازتعریف کند و آینده را برای خود رقم بزند. در نگاهی گذرا میتوان این نسل را در سالهای گذشته اینچنین توصیف کرد: «تولد در جنگ»، «کودکی در صف اجناس کوپنی»، «دعوا بر سر نفت و شیر»، «تحصیل در کلاسهای درس 50 نفره» و بعد «کنکور پشت کنکور»، «جوانی در تحریم»، «سالها وام و قسط»، «دلخوشی به 45 هزار تومان یارانه» و ... . اگر دهه شصتیها اراده کنند، میتوانند با انتخاب نمایندگان اصلح از «برهه حساس کنونی» - که سه دهه در آن گیر کردهاند- خارج شوند و به برهه امنیت و رفاه اجتماعی گام بگذارند.
دهه شصتیها تنها نسلی بودند که در ایران معاصر بهواسطه انفجار جمعیت در آن دهه، بسیاری از امکانات را تجربه نکردند. در آینده و دوران کهولت سن و بازنشستگی نیز خطرات زیادی این نسل را تهدید میکند. راه نجات این است که دهه شصتیها سکان آینده ایران را در دست بگیرند تا نیمه دوم عمرشان مانند نیمه نخست، در حسرت سپری نشود. دهه شصتیها یا همان جوانان امروز ایران میتوانند با حضور حداکثری، رای خود را بر کرسیهای سبز و قرمز مجلس شورای اسلامی و خبرگان بنشانند و آینده را رقم بزنند. نتیجه این حضور در آینده به تشکیل مجلسی معتدل که منافع ملی را اولویت خود بداند، منتهی میشود. نسل دهه شصت دیگر انتخابات را تمرینی برای دموکراسی نمیداند و یاد گرفته نقش خود را در دایره دموکراسی بهعنوان یک گرداننده اصلی بهخوبی ایفا کند و نمود آن را در انتخابات ریاستجمهوری گذشته به نمایش گذاشت. نسل سوم 7 اسفند 94 نیز میتواند با برداشتن گامی دیگر اثرات انتخاب خرداد 92 را بهبود بخشد و برای ادامه مسیر برجام، امنیت اقتصادی، اجرای قانون، پرهیز از افراط و تفریط، ثبات و امنیت در منطقه، پرهیز از اتهامات دروغ، خدشهدار کردن آبروی افراد و نظام، جلوگیری از چپاول اموال بیتالمال، تعامل با جهان، امنیت اقتصادی، بهبود فضای فرهنگی و... در مسیری با ثبات و امنیت به حرکت خود ادامه دهد.
منبع: فرهیختگان
ویدیو مرتبط :
مختص دهه شصتی ها ... خاطره بازی دهه شصتی ها...