فرهنگی
2 دقیقه پیش | تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالستشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ... |
2 دقیقه پیش | استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شدبه گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ... |
وحدت دستگاههای قرآنی به عزم جهادی نیاز دارد/ زنگ استماع قرآن جایگزین درس قرآن اول ابتدایی شود
به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس، در ادامه گفتوگو با اساتید قرآن کریم مبنی بر فعالیتهایی که باید به صورت جهادی به آنها پرداخت به سراغ استاد غلامرضا شاهمیوه اصفهانی رفتیم.
شاه میوه در گفتوگو با فارس فرهنگسازی در سطح جامعه را یکی از موضوعاتی بیان کرد که باید به صورت جهادی پیگیری شود و در این خصوص اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که باید در حوزه قرآن به صورت جهادی رسیدگی شود فرهنگسازی در بین مردم در موضوعات مختلف فنی و تخصصی و یا حتی توجه به معنی و مفاهیم و به کارگیری آموزههای قرآن در زندگی است.
نهادهای قرآنی در هماهنگی برنامهها با هم عاجز هستند
وی هماهنگی و همافزایی نهادهای قرآنی را از موضوعات ضروری دانست که باید به صورت جهادی به آن پرداخته شود و در این باره گفت: متأسفانه نهادهای قرآنی در هماهنگ کردن برنامهها بسیار عاجز هستند، به عنوان مثال بارها اتفاق افتاده مسابقات مختلف به دلیل عدم هماهنگی دو دستگاه در یک روز برگزار میشود. مثلاً مسابقات تلاوت که قرار است در مشهد برگزار شود با جشنواره مدهامتان تداخل دارد، حال اگر شرکت کنندهای بخواهد در هر دو رقابت شرکت کند تکلیفش معلوم نیست.
باید یک طرح جامع و یک مغز متفکر برای هماهنگی برنامههای قرآنی طراحی و انتخاب شود
وی از ضرورت طراحی یک طرح جامع برای هماهنگی دستگاهها و برنامههای قرآنی خبر داد و گفت: باید جامعه قرآنی در یک حرکت جهادی یک طرح جامع برای هماهنگی همه دستگاهها طراحی و یک نهاد به عنوان مغز متفکر دیگر دستگاهها را هماهنگ کند. هر کس وظیفه خود را بداند و برنامهاش را با سایر ارگانها هماهنگ کند. در این صورت هیچگاه شاهد تداخل دو برنامه و یا اجرای کارهای جزیرهای نخواهیم بود.
وی ادامه داد: با وجود منشور توسعه فرهنگ قرآنی، ستاد عالی مسابقات و سایر نهادهای بالادستی کماکان شاهد تداخل برنامه و عدم یک برنامهریزی مناسب در حوزه قرآن هستیم. این عوامل سبب شده تا در بسیاری از موضوعات از جمله روخوانی و روانخوانی در جامعه احساس فقر کنیم و هیچ یک از کارها به سرانجام نرسد.
عوامل کارآمد برای افزایش انگیزه نوجوانان جهت گرایش به فعالیتهای قرآنی وجود ندارد
شاهمیوه ایجاد عوامل انگیزش را یکی دیگر از موضوعات مهم بیان کرد و گفت: یک ورزشکار پیش از مسابقه میداند که اگر قهرمان المپیک شود چه امتیازات، قهرمان جهان چه امتیازات و اگر قهرمان آسیا شود چه مزایایی دریافت میکند. اما متأسفانه در قرآن به هیچ وجه چنین چیزی وجود ندارد. 5 نفر از قاریان ما که دو نفر از آنها از بهترین قراء کشور بودند در حال مأموریت در فاجعه منا کشته شدهاند، اما هنوز برای شهید اعلام کردن این عزیزان هیچ کاری صورت نگرفته تا خانوادههای آنان از مواهب خانواده شهدا استفاده کنند. مسئولان برای آینده و تشویق اهالی قرآنی هیچ برنامهای ندارد و افراد و جوانان فقط با انگیزه معنوی و با تشویقهای رهبر معظم انقلاب پای به عرصه قرآن میگذارند و هیچ فاکتوری برای جذب جوانان و نوجوانان وجود ندارد.
خلأ صندوق حمایت از فعالان قرآنی به شدت احساس میشود
این استاد قرآن کریم خلأ صندوق حمایت از فعالان قرآنی را یکی از مشکلات جامعه قرآنی دانست و گفت: با وجود بودجههای خوب قرآنی هیچ همتی برای راهاندازی یک صندوق حمایت از فعالان قرآنی وجود ندارد تا هم مشکل بیمه فعالان را حل کند و هم در صورت بروز چنین وقایعی این صندوق از اهالی قرآن و از خانوادههای آنها حمایت کند.
راهاندازی زنگ استماع قرآن بهجای آموزش قرآن از اول ابتدایی
شاهمیوه آموزش قرآن به بچهها از پایه اول ابتدایی را امری اشتباه دانست و گفت: در کشور ژاپن بچهها در کلاسهای اول و دوم هیچ درسی نمیآموزند و فقط تحت آموزش آداب اجتماعی، خانوادگی، نظافت، برخورد با بزرگتر و مسایلی از این دست قرار میگیرند، اما در کشور ما اجازه نمیدهند بچه با محیط مدرسه و آموزش آشنا شود و به محض ورود به مدرسه دروس مختلف به او عرضه میشود و کودکی که از دامان مادرش به مدرسه آمده است باید با اجبار قرآن بیاموزد. این کار برای کودک پایه اول ابتدایی بسیار زود است و باید روی آن تجدید نظر صورت گیرد.
باید بچهها را به قرآن علاقهمند کرد تا با قرآن ارتباط روحی برقرار کنند
وی از ضرورت ایجاد عوامل انگیزش در مدارس خبر داد و گفت: باید مسئولان ابتدا سعی کنند تا علاقه و انگیزه در بچهها ایجاد کنند، مثلاً دقایقی را در روز فقط برای استماع قرآن در نظر بگیرند و با پخش تلاوتهای زیبا از اساتید مصری یکی از اصول علاقهمندی به قرآن یعنی گوش دادن صوت زیبای قرآن را محقق کنند به این صورت بچه ارتباط روحی با قرآن پیدا میکند و برای یادگیری علاقهمند میشود. اما متأسفانه ما از همان روز اول به بچه فتحه و کسره یاد میدهیم و این کار باعث زدگی بچه شده و در پایان مقطع دیپلم شاهد هستیم که بسیاری از فارغالتحصیلان هنوز در روخوانی و روانخوانی مشکل دارند.
انتهای پیام/
ویدیو مرتبط :
دشمنان اسلام و قرآن :: اهانت به قرآن (پخش آنلاین قرآنی)