برای تصحیح قران، مصحح باید علاقه و فکر آزاد داشته باشد


یک مصحح قرآن کریم گفت: ما برای اینکه در عرصه تصحیح قرآن موفق شویم و تجربه کافی و لازم را کسب کنیم کلاس های عربی و شناخت خطوط را در دوران مختلف گذراندیم. کسی که وارد این فعالیت می‌شود نباید به دستمزد فکرکند بلکه این کار نیازمند علاقه و فکر آزاد است.

فتانه حائری در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، با بیان اینکه من از حدود سال 81 وارد سازمان دار القرآن کریم شدند و فعالیت‌های خود را در رابطه با تصحیح قرآن کریم آغاز کرده ام اظهار کرد: کسانی که می خواهند وارد این فعالیت قرآنی شوند باید تحصیلات حوزوی و یا اموری همچون تجوید و صرف و نحو قرآن کریم را بلد باشند چرا که در تصحیح قرآن با خط های مختلف و قواعد مختلفی روبر و می شویم و حتما علم قواعد خط شناسی و ادغام برای افراد مهم است و همچنین باید به خطوط عربی، فارسی و مصری تسلطی داشته باشند.

وی تاکید کرد: ما هم ابتدا که وارد این عرصه شدیم تخصص اکنون را نداشتیم بلکه با مرور و با تجربه پی بردیم که باید چگونه تصحیح قرآن کریم را انجام بدهیم. این شغل حساس است چرا که یک نقطه بی جا می‌تواند سبب شود که حتی خدای نکرده صفت هایی در وصف خداوند به کار گرفته شود که کفر آمیز است و درست نیست مثلا در شیطان رجیم نقطه جابه جا شود و شیطان رحیم شود. این خود می‌تواند در خواندن سبب شود که افراد زیادی آن را به غلط بخوانند. از این گونه موارد حساس و ظریف در اعراب نیز وجود دارد که باید با دقت خاصی بررسی شود.

این مصحح قرآن کریم تاکید کرد: ما برای اینکه در این عرصه تجربه کافی و لازم را کسب کنیم کلاس های عربی و شناخت خطوط را در دوران مختلف گذراندیم. کسی که وارد این فعالیت می‌شود نباید به دستمزد فکرکند بلکه این کار نیازمند علاقه است. همچنین داشتن فکر آزاد و نبود مشغله فکری یکی دیگر از اموری است که در این کار باید به آن توجه شود چرا که اگر فردی ذهنش مشغول باشد نمی تواند حتی یک کلمه از قرآن را به درستی تصحیح کند تا چه برسد یک خط و یا کل قرآن را. در این کار تمرکز و علاقه حرف اول را می زند.

حائری افزود: بارها پیش آمده برخی از مصححان به دلیل مشغله ای که داشتند نتوانستند برخی از غلط ها را که بارز هم بوده اند پیدا کنند. ما برای انجام این کار باید در یک مکان خاص و رو به قبله باشیم و همچنین دائم الوضو بودن یکی دیگر از ویژگی های این کار است که می‌تواند یک نور معنویت خاصی به زندگی افراد بدهد.

وی در ادامه با بیان اینکه بنده زمانی که به کربلای معلا مشرف شدم و قرآن هایی را در آنجا می‌دیدم که امضای اداره نظارت دارالقرآن بر آن بود مطمئن می شدم که این قرآن بی غلط است و با اطمینان آن را قرائت می کردم. متاسفانه در برخی از امام زاده‌های داخل کشور قرآن هایی دیده می‌شود که غلط هایی در آن وجود دارد اما خوشبختانه با یاری سازمان ها و ارگان های قرآنی اقداماتی دارد صورت می گیرد که قرآن هایی که غلط دارند جمع آوری شود و به جای آن‌ها قرآن های تصحیح شده قرار گیرد.

این مصحح قرآن کریم ادامه داد: یکی از خاطرات شیرینی که در این کار دارم این است که در یکی از سفرهایی که به مشهد مقدس داشتم قرآنی را مطالعه کردم که به خط استاد یزدی و ترجمه آیت الله مکارم بود و دیدم که خود من چندین بار این قرآن را تصحیح کرده ام. دیدن این صحنه برای منی که مصحح قرآن بودم بسیار لذت بخش بود چرا که می دیدم مردم قرآنی را مطالعه می‌کنند که در آن هیچ غلطی وجود ندارد.

حائری تاکید کرد: علاوه بر سازمان دار القرآن مرکز تبع و نشر هم در رابطه با تصحیح قرآن کریم اقداماتی را انجام می‌دهد ولی این‌ها کافی نیست. متاسفانه مردم با این شغل آشنایی کافی را ندارند و گله اصلی من از سازمان صدا و سیما است که حتی در همایش امسال که از مصححان ، ناشران، خوش نویسان و مترجمان قرآن کریم تجلیل شد هیچ برنامه‌ای نشان ندادند. در این همایش مستندی پخش شد که به طور کامل نشان می داد برای چاپ یک قرآن چه مراحلی باید طی شود. اما متاسفانه رسانه ملی پوشش مناسبی از این همایش نداشت.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
حامد شاکرنزاد سوره قصص-محفل انس با قران جلسه قران منتظران ال