سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



این بیماری زندگی را فلج می‌&


سلامت نیوز: بیماری پارکینسون، یکی از بیماری‌های استحاله‌ای مغز است که در نتیجه مرگ تدریجی و آرام نورون‌های عصبی بروز می‌کند. از آنجا که قسمت آسیب دیده مغز در این بیماری نقش مهمی در کنترل حرکات بدن دارد، بیماران بتدریج دچار خشکی، نامنظمی و بی‌کنترلی حرکات بدن مانند نوشیدن چای می‌شوند. داروهای موجود می‌تواند به طور نسبتاً مؤثری سرعت پیشرفت بیماری را کاهش داده و علایم را بهبود بخشد. در این صورت بیمار می‌تواند سال‌ها با این مشکل به زندگی خود ادامه دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از قدس آنلاین، اختلالات مربوط به پارکینسون بیشتر در حدود ۵۰ تا ۷۰ سالگی بروز می‌کند. علایم ابتدایی بیماری معمولاً با حالات سالمندی اشتباه گرفته می‌شود، اما با پیشرفت بیماری، تشخیص نیز واضح‌تر می‌شود. به نظر می‌رسد با بروز نخستین علایم و تشخیص بیماری ۶۰ تا ۸۰ درصد نورون‌های قشر تیره مغز نابود شده‌اند و به طور متوسط پنج تا ۱۰ سال از پیشرفت خاموش آن گذشته است.
سالانه بیش از ۳۰۰ هزار مورد از ابتلا به بیماری در سراسر دنیا تشخیص داده می‌شود و به نظر می‌رسد در میان سفیدپوستان پیشرفته‌تر از سیاه پوستان است. همچنین به دلایل نامعلومی، این بیماری بیشتر در مردان دیده می‌شود و با گذر سن از ۵۵ سالگی، احتمال ابتلا افزایش می‌یابد، به طوری که از ۱۰۰ فرد ۶۵ ساله، یک نفر مبتلا می‌شود که این نسبت در افراد ۷۰ ساله و بالا‌تر به دو نفر می‌رسد.
علت نابودی تدریجی نورون‌ها در بیماری پارکینسون در بیشتر موارد هنوز به طور دقیق شناسایی نشده است. دانشمندان معتقدند که مجموعه‌ای عوامل ژنتیکی و بخصوص محیطی در این مسأله دخیل هستند. اگر بیماری قبل از سن ۵۰ سالگی بروز کند، باید بیشتر به عامل ژنتیک معطوف شد، بخصوص اگر یکی از والدین مبتلا به این بیماری باشند. افسردگی نیز یکی از مهم‌ترین عوامل زمینه ساز پارکینسون محسوب می‌شود.


از جمله عوامل محیطی زمینه ساز پارکینسون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرار گرفتن طولانی یا از سنین پایین در معرض آلاینده‌های شیمیایی یا آفت کش‌ها.
- برخی مواد مخدر مشتق شده از هرویین می‌تواند موجب بروز ناگهانی حالت شدید و برگشت ناپذیر پارکینسون شود.
- مسمومیت با مونواکسید کربن یا منگنز.
در ۷۰ درصد موارد، نخستین علایم بیماری با لرزش‌های یکنواخت و غیر قابل کنترل دست و سپس در سر و پا‌ها بخصوص در زمان استراحت یا شرایط استرس بروز می‌کند. البته در ۲۵ درصد بیماران هیچ نوع لرزشی دیده نمی‌شود. از دیگر علایم این بیماری می‌توان به کاهش یا قطع لرزش‌ها در زمان تحرک یا خواب بیمار، خشکی اعضای بدن، حرکات کند، خشک، نامنظم و سخت اشاره کرد. بتدریج که بیماری پیشرفت می‌کند، فرد در انجام کارهای روزمره مانند بستن دکمه‌ها، راه رفتن، ایستادن، پیاده شدن از خودرو و... دچار مشکل می‌شود. تعادل نداشتن و خمیدگی در زمان راه رفتن، اختلالات خواب، کاهش حس بویایی و یبوست از دیگر علایم این بیماری است. در برخی موارد نیز بیمار ممکن است دچار افسردگی و اضطراب، مشکلات بلع غذا، افزایش بزاق دهان، خط خیلی ریز به دلیل کاهش مهارت، صدای لرزان و مشکل در ادای کلمات، بی‌اختیاری ادرار و... شود.


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟