گردشگری
2 دقیقه پیش | بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاورانبه مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ... |
2 دقیقه پیش | سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگریخوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ... |
زنجیره انسانی برای جلوگیری از تخریب محوطه 40 هزار ساله تیمره
یک دوستدار میراث فرهنگی از تشکیل زنجیره انسانی در محوطه 40 هزار ساله تیمره خبر داد.
اکبر باقری بیان کرد: به دلیل تخریب هایی که توسط یک معدن شن و ماسه در اطراف این محدوده تاریخی 40 هزار ساله صورت گرفته است، روز جمعه (17 اردیبهشت ماه) زنجیره انسانی تشکیل می شود.
او بیان کرد: ما از دوستداران میراث فرهنگی در فضای مجازی دعوت کرده ایم تا در این زنجیره انسانی مشارکت کنند. زیرا این اتفاق حداقل کاری است که می توان برای شروع دوباره معدن نزدیک این محوطه تاریخی و جلوگیری از تخریب بیشتر آن انجام داد تا مردم با اهمیت این موضوع آشنا شوند.
این دوستدار میراث فرهنگی ادامه داد: بعد از تخریب هایی که توسط معدن نزدیک سنگ نگاره های تیمره انجام شد، میراث فرهنگی با استانداری صحبت کرد و تا حدودی جلوی این کار گرفته شد اما مجوز آن معدن همچنان پابرجاست. گرچه ما بارها و بارها گفته ایم این معدن ارزشی ندارد و شن و ماسه را می توان در هر نقطه دیگری استخراج کرد.
باقری اضافه کرد: این زنجیره انسانی روز جمعه از ساعت 10 صبح تا 12 ظهر ادامه دارد و قرار است دوستداران میراث فرهنگی بیانیه ای در این زمینه بخوانند.
به گزارش ایسنا، ابتدای امسال دو هزار سنگ نگاره این محوطه به واسطه فعالیت معادن سنگ تخریب شد.
به گفته محمد ناصری فرد (متخصص نقوش صخره ای)، روی سنگ نگاره های این محوطه در سال 1387 مطالعاتی انجام شد که بر اساس آن قدمت برخی از سنگ نگاره ها به 17 هزار سال قبل باز می گشت.
تاکنون بیش از 21 هزار سنگ نگاره در منطقه ای به وسعت 150 کیلومترمربع در تیمره شهرستان خمین کشف شده که قدمت بعضی از آن ها به 40 هزار سال می رسد. سنگ نگاره های تیمره در دهه های اخیر دستخوش حوادث مختلف شده وبه دلایل متعدد از قبیل اکتشافات مواد معدنی، باران های اسیدی، عوامل انسانی به بهانه توسعه و خدمات رسانی و عمدتا بی خبری مردم از ارزش واقعی این آثار در حال تخریب است.
دنیای سفر این نوشته را از « خبرگزاری ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.ویدیو مرتبط :
زنجیره انسانی 2 هزار نفری در حمایت از پدیده شاندیز