سایر
2 دقیقه پیش | جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کندایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ... |
2 دقیقه پیش | ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کردالعالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ... |
رای مجلس نمایندگان امریکا به یک طرح ضد ایرانی
فارس/ مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه برای بار دوم طرحی را که هدف از آن دشوار کردن رفع تحریمهای ایران است، تصویب کرد.
طرح موسوم به «قانون شفافیت منابع مالی تروریسم ایران» ماه گذشته هم در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد، اما غیبت 137 نماینده در رأیگیری به دلیل نرسیدن به هنگام به جلسه، موجب شد تا به درخواست گروهی از نمایندگان، این طرح بار دیگر به رأی گذاشته شود.
در رأیگیری دوباره این طرح که این بار با حضور اکثر اعضای مجلس نمایندگان برگزار شد، 246 نماینده رأی مثبت داده و 181 نفر هم با طرح مخالفت کردند.
این مصوبه باید برای تبدیل شدن به قانون، ابتدا در سنای آمریکا تائید شده و پس از آن از سوی باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا امضا شود. دولت اوباما میگوید این مصوبه را وتو خواهد کرد.
طرح HR.3662 در حالی در مجلس نمایندگان تصویب شده که همانطور که روزنامه والاستریت ژورنال هم روز دوشنبه نوشته بود، فاصله یک ماههای که بین رأیگیری نخست و رأیگیری روز سهشنبه ایجاد شد، عملا طرح را بیاثر کرده است.
این طرح یک ماه قبل زمانی به مجلس نمایندگان ارائه شد که دولت آمریکا با وجود اعلام تصمیم خود برای اعمال تحریمهای موشکی تازه علیه ایران، این کار را به تعویق انداخته بود و نمایندگان کنگره قصد داشتند با تصویب این طرح، کاخ سفید را برای اجرایی کردن هرچه سریعتر این تحریمها تحت فشار قرار دهند.
در آن زمان توافق هستهای نیز هنوز اجرایی نشده و تحریمهای ایران همچنان پابرجا بود، به همین جهت این طرح میتوانست در مسیر برداشته شدن تحریمها ایجاد مانع کند.
اما در فاصله حدود یک ماهه بین دو رأیگیری، کاخ سفید بعد از آزادی زندانیان 5 تبعه این کشور از زندانهای ایران، یازده فرد و شرکت را به بهانه ارتباط با برنامه موشکی تحریم کرد و همزمان دستورات اجرایی برای رفع تحریمهای هستهای را صادر کرد. به همین جهت عملا کارایی خود را از داده است. با این حال، بر اساس ساز و کار پیشبینی شده برای رفع تحریمهای ایران از سوی آمریکا، رئیسجمهور باید هر سه ماه یک بار، برداشته شدن تحریمهای ایران را تمدید کند، که تصویب این قانون میتواند تمدید رفع تحریمها را با مشکل مواجه کند.
روزنامه والاستریتژورنال به نقل از دستیاران حزب جمهوریخواه نوشتهاند که این مصوبه هرچند شاید دیگر چندان اثرگذار نباشد، اما میتواند اوباما را نسبت به توافق هستهای پاسخگو نگه دارد.
جزئیات طرح HR.3662
هدف از مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا، «تقویت نظارت کنگره بر تحریمهای دولت علیه تأمینکنندگان مشخص تروریسم ایران و دیگر مقاصد» اعلام شده است.
این طرح را «استیو راسل» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان به کنگره امور خارجی ارائه کرده و 62 عضو دیگر مجلس نمایندگان نیز از آن حمایت میکنند.
در معرفینامه طرح آمده است: «این طرح رئیسجمهور را از خارج کردن نام برخی موسسات مالی خارجی از جمله یک موسسه ایرانی، از لیست افراد تحریمی و افراد مسدود شده در فهرست کنترل داراییهای وزارت خزانهداری منع میکند، تا زمانی که وی دو گواهی را به کنگره ارائه دهد.»
بر این اساس رئیسجمهور اولا باید تائید کند که موسسه مد نظر به صورت «دانسته» درگیر «مبادله یا معامله مالی قابل توجه یا خدمات مالی قابل توجه» با سپاه پاسداران، موسسات وابسته به آن یا افراد تحریمی نشده است.
ثانیاً رئیسجمهور باید تائید کند که این موسسه «دیگر به صورت دانسته درگیر مبادلات مالی فریبکارانه یا دیگر فعالیتهای مشابه»، نیست.
رئیسجمهور آمریکا همچنین متعهد میشود که افراد تحریمشده را از فهرست خارج نکند، مگر اینکه برای کنگره تائید کند که وی به صورت دانسته، «به یک سازمان تروریستی یا در حمایت از تروریسم، کمک مالی، مادی و تکنولوژیکی» نکرده و ثانیا به صورت دانسته «در فعالیتها یا مبادلات قابل توجه که به صورت مادی به برنامه تسلیحات کشتار جمعی ایران یا ابزارهای آن دخیل نبوده است.»
این طرح همچنین رئیسجمهور را ملزم میکند که ایران را از فهرست مناطقی که احتمال پولشویی در آنها وجود دارد، خارج نکند، مگر اینکه تائید کند که ایران دیگر در «حمایت از تروریسم، پیگیری تسلیحات کشتار جمعی یا هرگونه فعالیت غیرقانونی و فعالیتهای مالی فریبکارانه» دخیل نیست.
طرح ارائه شده به مجلس نمایندگان قانون تحریمهای ایران، حسابرسی و محرومسازی (CISADA) را به نحوی متمم میکند که موسسات خارجی را که حمایت تهران از حزبالله، حماس، جهاد اسلامی و دیگر گروههای مشابه را تسهیل کردهاند، از افتتاح حساب در آمریکا منع شوند.
منبع: فارس
ویدیو مرتبط :
رای گیری نسل دوم طرح تحریمهای همه جانبه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا