گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



بم شهری 13 ساله با قدمتی 8 هزار ساله!


بم به گواهی تاریخ بیش از 8 هزار سال قدمت دارد و به گواهی ارگ بم بیش از 2600 سال و به گواهی زلزله سال 1382، حدود 13 سال!

"فرماندار بم"

اگر چه بم بعد از زلزله سال 82 قد برافراشته و شهری جدید و مستحکم از دل ویرانه های شهر قدیم سر بر آورده اما زیرساخت های عمرانی، خدماتی، بهداشتی و اقتصادی آن هنوز نیاز به رسیدگی فراوان دارد. ارگ بم به عنوان مشهورترین اثر میراثی این استان همچون نگینی در این شهر می درخشد.

واقعیت این است که این بزرگ ترین بنای خشتی جهان که در فهرست آثار یونسکو به ثبت جهانی رسیده است، یکی از شگفتی های بی نظیر معماری در عصر خود بوده است. ارگ بم تنها شهر تاریخی ایران است که به طور کامل به ثبت جهانی رسیده است و شاهکارهای معماری این بنا، هنوز که هنوز است هزاران جهانگرد را از سراسر دنیا برای دیدن خود به شهرستان بم می کشاند.

روند بازسازی تخریب های ارگ بم بعد از زلزله که تا حد 80 درصد ویران شده بود، در حال انجام است اما به گفته مردم و مسئولان بم، این روند به کندی پیش می رود. در جریان سفر مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بم، وی ضمن بازدید از ارگ بم و روند بازسازی آن دستورات لازم را بر تسریع روند بازسازی و همچنین بالا بردن کیفیت روند بازسازی صادر کرد.

استان کرمان که شهرستان بم در شرق آن واقع است یکی از استان های تاریخی و پر قدمت ایران است. این استان 7000 اثر تاریخی شناسایی شده، 700 اثر ثبت ملی شده و 3 اثر ثبت جهانی دارد. ارگ بم، باغ شاهزاده و روستای صخره ای میمند و دو اثر دیگر نیز در نوبت ثبت جهانی قرار دارد.

در حوزه گردشگری، این استان یکی از مقاصد مهم گردشگران داخلی و خارجی به شمار می رود. فرش کرمان برندی جهانی است و قرار داشتن کویر لوت در این استان، موقعیتی بی نظیر برای گردشگری طبیعی به این استان داده است. زمانی در برنامه ریزی های توسعه، کویر، یک مشکل به حساب می آمد و امروز کویر در صنعت گردشگری یک مزیت است.

در همین هفته و درست یک روز مانده به سفر هیات دولت به کرمان، مسابقه اولترا ماراتن کویر لوت در کرمان برگزار شد که 35 دونده ماراتن جهان در آن حضور داشتند. این اولترا ماراتن در 260 کیلومتر از کویر لوت در شهداد برگزار شد و دوندگان 5 روز کامل در کویر دویدند. پائولو بارگینی برنامه ریز این ماراتن گفت که در حین مسابقه دمای 61 درجه را ثبت کرده اند و متوسط دما در کویر 50 درجه بوده است. محمد انصال قهرمان این ابرماراتن و دارنده مدال گینس می گفت: تمام صحراهای دنیا را دویده است اما هیچ کدام کویر لوت نمی شود.

امروز در استان کرمان 62 اقامتگاه بوم گردی و عمدتا در مناطق کویری دایر شده که خدماتی هم سطح هتل به گردشگران ارایه می دهند و در عین حال ساختار بومی خود را حفظ کرده اند. استان کرمان به تنهایی یک چهارم اقامتگاه های بوم گردی ایران را دارد.

استاندار کرمان در سفر  سال گذشته هیات عالی رتبه سازمان میراث فرهنگی و مقامات یونسکو برای پرده برداری از لوح ثبت جهانی روستای میمند، رسما اعلام کرد که گردشگری محور توسعه این استان است. واقعیت هم همین است. هر طرحی در این استان باید گوشه چشمی به صنعت گردشگری داشته باشد. این صنعت سبز و پایدار، اکنون به موتور محرکه اقتصاد این استان تبدیل شده است.

سفر رییس جمهور و هیات وزیران به این استان، قطعا دستاوردها و ثمرات مفید و مثبتی برای مردم استان دارد و نقطه عطفی برای توسعه استان به شمار خواهد رفت.

گردشگری ایران


ویدیو مرتبط :
‫آیا فال حافظ را برای بخت گشایی دختران در این شب می گرفتند؟/ یلدا با قدمتی هشت هزار ساله‬‎