محبوب
2 دقیقه پیش | امیت سرکیسیان، اولین شهید مدافع حرم ارامنه! / شایعه 0506این تصویر جعلی است و عکس اصلی مربوط به شهید مدافع حرم هادی شجاع در مشهد می باشدمتن و پاسخ شایعه |
2 دقیقه پیش | وقتی موبایل برای سلامت شما مفید می شود!!جریان سریع امور در دنیای امروز به حواسپرتی بیشتر و نداشتن وقتی برای آسودگی انجامیده است. در چنین شرایطی نیازهای بدن به آسانی فراموش میشود. خوشبختانه همان وسایلی که ... |
نگاهی به ساختار و برنامههای پردیس فاطمهزهرا (س) دانشگاه فرهنگیان خوزستان
سرپرست پردیس فاطمه زهرا (س) دانشگاه فرهنگیان خوزستان با تشریح برنامهها و فعالیتهای مختلف این دانشگاه در حوزههای آموزشی، فرهنگی و تبیین مشکلات و چالشهای موجود در این بخشها، گفت: دانشگاه فرهنگیان از نظر آموزشی، استخدام اعضای هیأتعلمی و غیر هیأتعلمی تابع دستورالعملهای وزارت علوم است، اما این به معنای قطع ارتباط با آموزش و پرورش نیست؛ بلکه دانشگاه فرهنگیان از آموزش و پرورش جداییناپذیر و بخشی از بدنه آن است.
دکتر نصرت فرهادی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه خوزستان، با بیان اینکه این پردیس یک واحد تابعه در شهرستان دزفول را نیز زیر نظر دارد، اظهار کرد: در حال حاضر رشتههای علوم تربیتی گرایش دوره ابتدایی، مشاوره، ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، الهیات و زبان و ادبیات عرب در این پردیس فعال هستند.
شرایط نقل و انتقال دانشجو و آییننامههای دانشگاهوی با بیان اینکه در مجموع نزدیک به 1000 دانشجومعلم در پردیس فاطمه زهرا(س) و واحد تابع آن - خدیجه کبری در شهرستان دزفول - در حال تحصیل هستند، در خصوص قوانین و مقررات این دانشگاه، خاطرنشان کرد: در دانشگاه فرهنگیان همان آییننامههای وزارت علوم اجرا میشود و از نظر آموزشی، استخدام اعضای هیات علمی و غیر هیات علمی تابع دستورالعملهای وزارت علوم هستیم؛ از نظر نقل و انتقال دانشجو نیز هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد و بر این اساس تصمیمگیری میشود.
سرپرست پردیس فاطمه زهرا(س) دانشگاه فرهنگیان خوزستان با تصریح بر اینکه تبعیت از آییننامههای وزارت علوم به معنای قطع ارتباط پردیسهای دانشگاه فرهنگیان با آموزش و پرورش نیست، اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان وابسته به آموزش و پرورش است و با هدف تامین نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش شکل گرفته و به نوعی از آموزش و پرورش جداییناپذیر و بخشی از بدنه آن است.
چگونگی تامین بودجه و اعتبارات در دانشگاه فرهنگیانفرهادی افزود: هم اکنون نیز آموزش و پرورش در برخی زمینهها همکاری بسیار خوبی با دانشگاه دارد و در زمینه تامین امکانات و فضای آموزشی بیشترین همکاری را با دانشگاه داشته است.
وی درباره بودجه این دانشگاه و امکان تخصیص اعتبار از سوی آموزش و پرورش، بیان داشت: در حال حاضر درباره تأمین بودجه با دانشگاه فرهنگیان همانند سایر دانشگاهها برخورد میشود و مانند دیگر دانشگاهها به آن بودجه اختصاص مییابد ولی با توجه به اینکه دانشجومعلمان، متعهد خدمت در آموزش و پرورش هستند و بخشی از مزایای خود را از طریق آموزش و پرورش دریافت میکنند، میتوان گفت که بعضی وابستگیهای اعتباری با وزارت آموزش و پرورش نیز وجود دارد.
قطبیشدن پذیرش و راهاندازی اولین دوره زبان و ادبیات عربسرپرست پردیس فاطمه زهرا(س) دانشگاه فرهنگیان خوزستان در خصوص پذیرش امسال پردیسهای دخترانه این دانشگاه در خوزستان، خاطرنشان کرد: امسال با توجه به قطبی شدن رشتهها، دانشجویان در سراسر کشور پراکنده شدند؛ بهطور مثال رشته ادبیات عرب که امسال برای نخستینبار در پردیس دخترانه فاطمه زهرا(س) اهواز راهاندازی شد، با توجه به کمبودن ظرفیت پذیرش، تنها در خوزستان تشکیل شد و به همین دلیل نیروهای متعهد به خدمت از اقصی نقاط کشور در این کلاس پذیرش شدند.
فرهادی ادامه داد: تنها یک دانشجومعلم در این رشته از خوزستان است و بقیه پذیرفتهشدگان تعهد خدمت در استانهای خود را دارند؛ به عبارت دیگر این پذیرش در یک کلاس تجمیع شد و با توجه به وجود هیأت علمی موظف و امکانات این رشته در خوزستان، در پردیس فاطمه زهرا(س) راهاندازی شد.
محدودیتهای فضای آموزشی، اداری و خوابگاهیوی اظهارکرد: با توجه به محدودیت فضای آموزشی، اداری و خوابگاهی، امسال تنها همین ورودی در رشته زبان و ادبیات عرب پذیرش شد و بقیه ورودیهای امسال که در رشته علوم تربیتی بود، در واحد دزفول مشغول به تحصیل شدند.
سرپرست پردیس فاطمه زهرا (س) دانشگاه فرهنگیان خوزستان با بیان اینکه رشتههای علوم تربیتی و مشاوره در دو سال متوالی دو ورودی پذیرش کرده است، خاطرنشان کرد: بیشترین نیاز آموزش و پرورش نیز در این دو رشته است و معمولا دانشگاه نیز با توجه به اعلام نیاز آموزش و پرورش دانشجو پذیرش میکند.
فرهادی همچنین در خصوص صدور احکام ورودیهای 93 و 94 دانشگاه فرهنگیان خوزستان، تصریح کرد: در سال 93 در پردیس دخترانه فاطمه زهرا(س) ورودی جدید پذیرش نشد و برای ورودیهای امسال نیز مجوز استخدام ابلاغ شده و احکام آنها در حال صدور است.
وی درباره ساختار دانشگاه با بیان اینکه در حال حاضر دو معاونت به هر پردیس تعلق میگیرد، اظهار داشت: در دانشگاه فرهنگیان معاون آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در قالب یک معاونت فعالیت میکند و معاونت دیگر هم معاونت اداری، مالی و دانشجویی است.
سرپرست پردیس فاطمه زهرا(س) دانشگاه فرهنگیان خوزستان در پاسخ به اینکه آیا میزان پذیرش در این دانشگاه جوابگوی نیاز نیروی انسانی در آموزش و پرورش استان خواهد بود، گفت: امسال 10 هزار نفر از دانشجومعلمان ورودی 91 دانشگاه فرهنگیان در سراسر کشور فارغالتحصیل خواهند شد و به جمع نیروهای آموزش و پرورش میپیوندند که بخشی از مشکل رفع میشود؛ البته برای آنکه همه نیاز تامین شود، آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان به این نتیجه رسیدهاند که براساس یک روش دوم نیز نیرو به کادر آموزش و پرورش وارد شود.
فرهادی افزود: بر این اساس با برگزاری یک آزمون از میان فارغالتحصیلان کارشناسی و کارشناسیارشد دیگر دانشگاهها و با توجه به نیروهای مورد نیاز در رشتههای مختلف، پذیرش انجام میشود و پذیرفتهشدگان برای کسب مهارت لازم طی یک دوره یکساله در دانشگاه فرهنگیان واحدهای درسی لازم در خصوص شیوههای تدریس را میگذرانند.
در ادامه حسنزاده، معاون آموزشی، پژوهشی و فرهنگی پردیس فاطمه زهرا(س) دانشگاه فرهنگیان خوزستان همچنین به برنامه دانشگاه برای تاسیس انجمنهای ورزشی اشاره کرد و گفت: انجمنهای علمی متشکل از دانشجومعلمان شاخص و برتر در هر رشته هستند که با راهاندازی وبلاگ، نشریه، ویژهنامه، برگزاری نمایشگاه و بازدیدهای علمی نقش عمدهای در تبادل اطلاعات و تجربیات بین دانشجومعلمان ایفا میکنند.
وی با اشاره به محدودیتهای فیزیکی و فضاهای آموزشی در این دانشگاه، از فراهم نبودن سالن اجتماعات برای برگزاری برنامهها گلایه کرد و گفت: در حال حاضر تمام برنامهها و نشستهای دانشگاه در یک نمازخانه در خوابگاه دانشگاه، بهعنوان محل اجتماعات برگزار میشود که با توجه به برگزاری نماز جماعت در این مکان، ناگزیر باید برنامهها به گونهای تنظیم شود که با وقت نماز تلاقی نداشته باشد.
حسنزاده با بیان اینکه این نمازخانه تنها مکان برگزاری نشستهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعات مختلف دانشجومعلمان در خصوص مسایل فرهنگی است، اظهارداشت: دانشجویان عضو تشکلهای بسیج و انجمنهای اسلامی با هماهنگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری برنامههای خود را در این مکان برگزار میکنند. همچنین در تمام مناسبتها برنامههای ویژهای تدارک دیده و برگزار میشود اما با توجه به اینکه در دانشگاه فرهنگیان عموما نوابغ و رتبههای زیر 5000 کنکور جذب شدهاند، انتظار میرفت که فضای بهتری برای فعالیتهای فرهنگی دانشگاه اختصاص یابد.
از محدودیت فضاهای فیزیکی تا مستهلک بودن ساختمانهاوی همچنین به محدودیت فضای خوابگاهی دانشگاه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 372 دانشجوی دانشگاه در 32 اتاق اسکان داده شدهاند و به عبارت دیگر هر اتاق بیش از 10 نفر تراکم دارد.
معاون آموزشی، پژوهشی و فرهنگی پردیس فاطمه زهرا(س) دانشگاه فرهنگیان خوزستان با بیان اینکه عمر ساختمانهای دانشگاه و خوابگاه به دهه 40 شمسی بازمیگردد، افزود: این فضاها بسیار مستهلک هستند و واقعیت این است که این موضوع بسیار اهمیت دارد که مکان آموزش و تربیت معلمان آینده از فضای مناسبی برخوردار باشد.
حسنزاده اظهارداشت: به نظر میرسد استانداری بتواند بودجهای از محل منابع استانی به دانشگاه اختصاص دهد تا مشکل کمبود فضا رفع شود. در حال حاضر عمر مفید این ساختمانها تمام شده و با توجه به قدیمی بودن ساختمان خوابگاه در زمان بارندگی، مشکلات آبگرفتگی در خوابگاه بروز میکند به گونهای که یک رودخانه فصلی در حیاط خوابگاه تشکیل میشود!
معاون آموزشی، پژوهشی و فرهنگی پردیس فاطمه زهرا(س) دانشگاه فرهنگیان خوزستان با بیان اینکه در تلاش هستیم که از کمکهای خیرین برای ایجاد فضاهای جدید استفاده کنیم، اظهارکرد: در حال حاضر 16 گروه دانشجومعلم در دانشگاه در حال تحصیل هستند اما تنها 11 کلاس درس و فضای فیزیکی وجود دارد؛ به همین دلیل ناگزیر باید بعضی کلاسها در سایتها و فضاهای غیرآموزشی برگزار شود و این چنین مشکلاتی جدی هستند. قرار بود که در حیاط دانشگاه یک ساختمان پنج - شش کلاسه احداث شود تا مشکل رفع شود، اما هنوز قولی برای تأمین اعتبار آن داده نشده است.
حسنزاده در خصوص اینکه آیا دوره آموزشی نیروهای جدید نیز در همین واحد دانشگاهی برگزار میشود، تصریح کرد: البته هنوز بخشنامهای در خصوص آموزش استخدامیهای جدید ابلاغ نشده است؛ این نیروها صرفا باید واحدهای کارورزی و دروسی مانند شیوههای تدریس را با توجه به مقطع پذیرفته شده بگذرانند که در نهایت بیش از 40 تا 50 واحد نخواهد بود. برای کسب مهارتهای معلمی، دانشجومعلمان باید چهار دوره کارورزی را در مدارس بگذرانند.
انتهای پیام
ویدیو مرتبط :
برنامه (در آسمان علم)/پردیس ارس دانشگاه تبریز/برنامه هفتم