فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



جشنواره جهانی سلیقه و استراتژی خاصی ندارد/ شورای راهبردی بین‌الملل در حد اسم باقی ماند


چند روزی به برگزاری جشنواره جهانی باقی نمانده است و برگزارکنندگان تلاش دارند تا مقدمات حضور مدعوین و رسانه ها را فراهم آوردند. علی معلم که یکی از اعضای شورای راهبردی امور بین الملل سازمان سینمایی است در گفت و گو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس درباره جشنواره جهانی فجر و اجرای آن در اولین سال جداسازی بخش بین الملل از بخش ملی گفت: تجربه سال گذشته تجربه مثبتی نبود، در اولین سال جداسازی این بخش از بخش ملی نحوه اجرا، زمان بندی ، انتخاب فیلم و نحوه برگزاری جشنواره خیلی ضعیف و بد بود. حال امسال باید دید با  تغییراتی که دوستان دادند چه تفاوتی نسبت به سال گذشته شاهد خواهیم بود و  در حوزه اجرا چه اتفاقی خواهد افتاد.

جشنواره سلیقه و استراتژی خاصی ندارد

کارشناس سینمای ایران درباره انتخاب فیلم‌ها و سلیقه ای مشاوران دبیر جشنواره در این دوره از برگزاری دنبال می کنند گفت: فیلم هایی که  انتخاب و اعلام شده است را کمتر می شناسم  جدای از بخش جشنواره جشنواره ها، مابقی آثار مشهوری نیستند . برای دنبال کردن سلیقه انتخاب کنندگان باید بعد از جشنواره با هم به صحبت بنشینیم اما روند انتخاب فیلم ها در سالیان گذشته به این صورت بوده است که  بیشتر امکانات موجود در نظر گرفته شده نه سلیقه  و استراتژی خاص. سالی که روابط بهتری داشتیم فیلم از کشور آمریکا هم در میان آثار انتخاب شده از سوی جشنواره وجود داشته است در سالی که روابط خارجی ما مناسب نبوده است، وضعیت بدتر بود و مهجورتر بودند. اصولا یکی از مسایل مربوط به جشنواره بخش بین المللی فجر نبود یک استراتژی مناسب برای انتخاب فیلم و  عدم توجه به الگوهای سینمایی که دنبالش هستیم . 

رایت فیلم ها برای نمایش در جشنواره خریداری می شود

وی ادامه داد: سینما در کشورهای مختلف سلایق مختلفی را دنبال می کند سینمای اروپا،  سینمای مستقل آمریکا، سینما با بازار جهانی، خاورمیانه یا آسیایی و... مد نظر است . در سالهای گذشته شاهد تعریف مشخصی نبودیم.  در مورد انتخاب فیلم برای بخش بین الملل بیشتر امکانات ، اختیارات ، وضعیت سیاسی و اقتصادی ایران مد نظر بود اگر روابط تیره ای در حوزه سیاست خارجی داشتیم  موقعیت جشنواره بدتر شده است. البته این نکته را باید توجه کرد عموما رایت فیلم ها شرکت کننده در جشنواره خریداری شده و فیلم ها به صورت رایگان و دلخواه در جشنواره حاضر نمی شوند تنها موارد معدودی به این صورت وارد رقابت و جشنواره فجر می شوند.

دبیر به سینمای ایران و جهان اشراف داشته باشد/ عدم وجود سازمان‌دهی مشخص

سردبیر ماهنامه دنیای تصویر درباره جشنواره فیلم فجر گفت: مساله مهم  و لاینحل در ایران وابستگی فستیوال به دولت به مفهوم شخص و سالانه است. فستیوال ارگانیزم جداگانه ای ندارد و حتی دبیری که  برای چهار سال عهده دار این مسئولیت باشد و بتواند سیاست مشخصی را دنبال کند. در عین حال کسی که انتخاب می شود سلوک و شرایط لازم برای این فعالیت را داشته باشد و به سینمای ایران و جهان اشراف داشته باشد و دستخوش تغییر با  بادهای موسمی نشود و یک رویکرد تحلیلی نسبت به آن داشته باشد. فقدان اصلی در بخش بین الملل جشنواره فجر عدم وجود یک سازمان دهی منظم است در ایران هرکسی که در راس مدیریت سینما قرار گرفته سلایق و علایق خودش را داشته و تغییراتی در جشنواره به وجودآورده و این تغییرات کار یک تحلیلگر را برای یافتن ارتباط درست و منطقی عملکرد جشنواره و یافتن سلیقه مشخص در برگزاری آن سخت می کند.

شورای راهبردی امور بین الملل در حد اسم باقی ماند

علی معلم که عضو شورای شورای راهبردی امور بین الملل سینمای ایران بود در پاسخ به این سوال که نظرات این شورا چقدر در برگزاری جشنواره توانست راهگشا باشد گفت: متاسفانه این شورا در حد اسم باقی ماند دو جلسه به فاصله دو یا سه ماه برگزار شد و در آن جلسه یکی از موضوعاتی که قرار بود مورد بحث قرار بگیرد بحث راجع به بخش بین المللی جشنواره، تعیین سیاست های جشنواره و...  بود که قرار بر این بود در جلسه بعد به این مهم توجه شود که آن جلسه هرگز تشکیل نشد.  حدود یک سال از برگزاری آخرین جلسه شورا  گذشته اساسا از آن شورا که من عضوش هستم  اگر هم تشکیل شده - که بعید می دانم - خبری ندارم. تصور می کنم سرنوشت این شورا به  شوراهای مشورتی این سالیان پیوند خورد. در دوره های مختلف حکم هایی زده می شود ولی عملا قرار بود دراین جلسه همین موارد تصمیم گیری بشود. گویا دوستان  به مشورت نیازی نداشتند و از عهده کارها برآمدند این حق مدیران است و آنها تشخیص داند مشاور بشویم بعد هم تشخیص دادند نیازی ندارند، بنابراین ثمرات و نتایج را باید خود پاسخگو باشند .

انتهای پیام/ج


ویدیو مرتبط :
شورای راهبردی فرهنگی،اجتماعی و شورای روسااستان گلستان