سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آیا آفتاب کتاب در این شهر طلوع می کند یا غروب؟


وبلاگ > معیری‌نژاد، هادی - نوید افتتاح شهر کتاب همزمان با نمایشگاه کتاب امسال بسیاری را خوشحال کرد اما این بسیاری آیا از جنس تولید کنندگان ، ناشران و بالاخره خوانندگان این محصول فرهنگی اند؟

سالهای سال است که خبر راه اندازی شهرآفتاب را به عنوان جایگاه همیشگی بسیاری از نمایشگاههای سالانه و فصلی پایتخت می شنویم اما گویا بالاخره امسال قضیه افتتاح جدی شده است.اما سئوال اینجاست آیا افتتاح این نمایشگاه به نفع کتب و کتاب خوانی است یا به نفع بخشهای دیگر.
در این خبر افتتاح، گویا همه مسئولان اعم از شهرداری ،راهنمایی و رانندگی ، وزارت ارشاد و....خوشحالند و از این افتتاح راضی. اما در این میان ناشران و کتابخوانان گویا در این جشن شریک نیستند.
اکنون دیگر سالهاست که کار کتاب و محصولات فرهنگی دیگر از مرثیه خوانی هم گذشته است و فقر تولید فرهنگی با تیراژهای زیر 1000 نسخه در خوشبینانه ترین حالت، یک واقعیت اجتماعی است که گویا دیگر هیچ کاری برای آن نمی توان کرد.
در این میان سهم هنر و خلاقیت و ادبیات داخلی بسیار اندک است و کم کم می رود تا جای خود را به طور کامل در سبد خرید ایرانیان از دست بدهد.
البته قصد بررسی دلایل مختلف و حتی خیانتهایی که به تولید فرهنگی در این چند سال اخیر شده است را نداریم .
اما به نظر نگارنده که اوقات فراغت خود را با ادبیات پر می کنم نمایشگاه کتاب جاییست که کتاب و کتابخوانان با هم آشتی می کنند و فرصتی برای ناشران و تولید کنندگان آثار فرهنگی است تا آثار خود را بفروشند و مردم را که برای کنجکاوی و پر شدن اوقات فراغت وخوردن ذرت مکزیکی به نمایشگاه کتاب می آیند با کتاب آشتی دهند .
در چند سال اخیر که نمایشگاه کتاب بعد از محل همیشگی اش در نمایشگاه بین المللی تهران به مصلی منتقل شد گرچه مصادف با سالیانی بود که به کتاب وهنر و ادبیات جفا شد اما لا اقل از لحاظ مجال و محل عرضه، مردم این شانس را داشتند که با حداقل هزینه خود را به مصلی برسانند و لا اقل بر حس کنجکاویشان غلبه پیدا کنند و احیانا در این بین کتابی یا سی دی ای بخرند.
گرچه ترافیک در این ایام اندکی مردم منطقه را آزار می داد اما مصلی جایی وقع شده است که به راحتی می توان ترافیک آن را دور زد و یا از شدت آزار آن کم کرد.
اما سئوال اینجاست که آیا شهر جدید آفتاب جذابیت لازم برای کشاندن مخاطبان گریز پای بازار کتاب را دارد؟
آیا ناشران با تحمل هزینه حمل و دردسرهای راه دور می توانند لا اقل به فروش محصولات خود در این شهر امیدوار باشند؟
وبه فرض محال استقبال مردم از  این نمایشگاه کتاب ، آیا سیستم حمل و نقل شهری اصلا توان پوشش رفت و آمد علاقه مندان را با هزینه ای مقرون به صرفه دارد؟
به نظر می رسد نمایشگاه امسال پاسخ تمام این پرسشها را می دهد.
گرچه امیدواریم شهر آفتاب موفق باشد و من و افرادی مثل من در محاسباتمان در مورد علاقه مندان کتاب اشتباه کنیم ولی اگر تنها مشکل برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی ترافیک شهری بود برای سالهای بعد اینجانب به عنوان یکی از ساکنان خیابانهای اطراف مصلی تهران حاضرم زیر برگه رضایت را امضا کنم و می دانم افرادی که مثل من هم می اندیشند در این اطراف کم نیستند.


ویدیو مرتبط :
طلوع و غروب آفتاب(عجیب)