گردشگری
2 دقیقه پیش | بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاورانبه مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ... |
2 دقیقه پیش | سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگریخوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ... |
میراث جهانی برای جذب گردشگر تبلیغ می خواهند
ایران اگرچه در سطح جهانی ۱۹ اثر تاریخی را به ثبت رسانده اما به دلیل عدم تبلیغات برای آنها در سطح بین المللی نتوانسته گردشگران زیادی را برای دیدن این آثار جذب کند.
به گزارش مهر، ایران آثار تاریخی که در جهان شناخته شده باشد کم ندارد. آثاری که ویژگی های مهم آنها موجب شده تا سازمان جهانی یونسکو دست روی آنها بگذارد و به عنوان میراث جهانی به ثبت برساند و اعلام کند که از هر حمایتی برخوردار خواهند بود.
تخت جمشید، پاسارگاد، ارگ بم، گنبد سلطانیه، شهر میمند، شوش، چغازنبیل، سازه های آبی شوشتر، مسجد جامع اصفهان، میدان نقش جهان از جمله بناهای تاریخی است که گردشگران فرهنگی ایران را با آنها می شناسند. در این میان ثبت جهانی باغ های ایرانی که شامل ۹ باغ می شود نیز پرونده میراث ایران را چند برابر کرده است به نحوی که اکنون ایران ۱۹ پرونده را در فهرست میراث جهانی ثبت کرده است که از این میان برخی از آثار مانند همین باغ های ایرانی تنها ۹ باغ را شامل می شوند.
این آثار تاریخی آنطور که فرهاد عزیزی مدیرکل دفتر پایگاه های جهانی گفت؛ برای شناساندن ایران به جهان ثبت شده اند چرا که اکنون در هر کشوری میراث جهانی، یک منطقه نمونه گردشگری در آن کشور به حساب می آید. همچنین گردشگری و میراث فرهنگی هر کشوری را با پایگاه های جهانی اش می شناسند.
گردشگران فرهنگی نیز ایران را با تخت جمشید و میدان نقش جهان و شهر اصفهان می شناسند. ایرانی که تنها در بخش میراث غیرمنقول خود، آثاری را به ثبت رسانده که نمونه اش در هیچ کشوری وجود ندارد. مانند ارگ بم که بزرگترین قلعه خشتی است و یا پاسارگاد که مدفن کوروش هخامنشی و تدوین کننده منشور حقوق بشر است.
غیر از آن ایران در بحث ثبت میراث منقول نیز حرفی برای گرفتن دارد. از ثبت شاهنامه بایسنقری و کتاب های نفیس گرفته تا ثبت جهانی میراث ناملموس مانند آیین مشهد اردهال در کاشان و یا آیین ساخت لنج در خلیج فارس.
ایران حتی آیین های سنتی اش را که در میان مردم هنوز رواج دارد را در فهرستی قرار داده که یونسکو آن را مهم ترین فهرست از نظر داشته های میراثی کشورها می داند. با این وجود مراسم عید نوروز را که خاستگاهش ایران است با همکاری ۱۱ کشور دیگر در فهرست جهانی قرار داده و به کشورهای دیگر کمک می کند که اگر آیینی مرتبط با نوروز دارند، آن را در فهرست جهانی قرار دهند. اما چرا ایران نمی تواند با وجود داشتن چنین آثاری، گردشگران خارجی زیادی را به سمت خود جذب کند؟
فرهاد عزیزی معتقد است کارهایی که باید انجام می شد تا این آثار تاریخی در فهرست جهانی ثبت شود بر عهده معاونت میراث فرهنگی و دفتر امور پایگاههای میراث جهانی بوده که کارشان را به خوبی انجام داده اند از این جا به بعد وظیفه هدایت گردشگران و ایجاد زیرساخت های گردشگری بر عهده معاونت سرمایه گذاری و گردشگری سازمان است. شاید یکی از دلایل دیگر آن عدم تبلیغات درباره معرفی این آثار در سطح جهان باشد.
وی ادامه داد: با این وجود ثبت جهانی هر اثر تاریخی نوعی تبلیغ برای گردشگری آن کشور به حساب می آید اما شاید بهتر باشد که برای حضور گردشگران در این سایت های تاریخی زیرساختی آماده شود.
صحبت های عزیزی درباره زیرساخت های گردشگری و معرفی جاذبه های تاریخی ایران در دنیا به وظایف سازمان میراث فرهنگی برمی گردد که یکی از آنها تشویق گردشگران به سفر در ایران است. چه گردشگرانی که در داخل ایران هستند و یا گردشگرانی که در خارج از مرزهای ایران منتظر سفر به یک کشور فرهنگی هستند.
اما این اقدام در گامهای اولیه نیاز به تبلیغات دارد. تبلیغاتی که بتواند جاذبه های توریستی و تاریخی ایران را معرفی کند چه در سایت ها و چه در تلویزیون های خارجی. اگر چه همه مسئولان سازمان میراث فرهنگی بر این عقیده تاکید دارند که تبلیغات بصری می تواند جاذبه بیشتری را ایجاد کند اما دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری اعلام کرده که پولی برای تبلیغات تلویزیونی ندارد. به همین دلیل است که نمی تواند تیزری از ایران در شبکه های معروف خارجی هزینه کند.
در این باره، علی باقر نعمتی زرگران گفت: پخش تیزرهای تبلیغاتی با وجود اینکه در تغییر تصویر ایران در مردم جهان بسیار تاثیر گذار است اما هزینه زیادی را می خواهد. ما برآورد کرده ایم که برای پخش تیزرهای تبلیغاتی در این شبکه ها باید هزینه های هنگفتی پرداخته شود به همین دلیل منتظر تخصیص اعتبار برای این کار هستیم. به عنوان مثال هر ثانیه تبلیغات در شبکه چینی CCTV حدود ۵۰۰ دلار است که اگر بخواهیم یک تیزر ۳۰ ثانیه ای از جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری ایران را برای ۸۰ نوبت در یک سال پخش کنیم نیازمند اعتباری معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار یعنی بیش از ۴ میلیارد تومان هستیم، البته قیمت ها متناسب با ساعات پیک و غیر پیک و نوع خبرگزاری ها متفاوت است، مثلا خبرگزاری یورونیوز برای هر ثانیه بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ یورو هزینه تبلیغات می گیرد.
وی گفت: ما متناسب با میزان اعتبارمان برنامه ریزی می کنیم و منتظر تخصیص اعتبار برای تبلیغات هستیم چون فعلا اعتباری نیست حتی برنامه اش را داریم ولی الان تیزری پخش نمی شود این تیزرها روی تصویر ایران در نزد سایر ملل و جذب گردشگران خارجی خیلی تاثیر دارد.
آنطور که از نظرات مقامات مسئول در سازمان میراث فرهنگی برداشت می شود، علت اصلی اینکه از میراث جهانی ایران نمی توان در جهت جذب گردشگران خارجی استفاده کرد، نداشتن اعتبار برای تبلیغات گردشگری است چرا که اگر همین میراث جهانی در دنیا تبلیغ شود، گردشگران را به سمت بازدید از آنها جذب می کند. چنانکه اکنون نیز اگر تنها در حدود ۵ میلیون گردشگر خارجی و فرهنگی ایران را برای بازدید انتخاب می کنند، یکی از دلایلشان دیدن همین میراث جهانی ثبت شده در یونسکو مانند تخت جمشید و اصفهان است.
ویدیو مرتبط :
جذب گردشگر با اجساد مردگان