گردشگری
2 دقیقه پیش | بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاورانبه مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ... |
2 دقیقه پیش | سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگریخوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ... |
تخریب مجدد غار 70 میلیون ساله ی نخجیر
تخریب غار 70 میلیون ساله «نخجیر» در استان مرکزی در راستای ایجاد تونل و راه خروجی برای گردشگران دوباره از سر گرفته شد.
فقط 19 سال از کشف غار نخجیر 70 میلیون ساله در اراک گذشته بود که چندین انفجار درون آن موجب شد تا مسئولان تونلی را برای ایجاد فضای خروجی در غار ایجاد کنند؛ با این انفجار قندیل های غار ریخت و سقف ترک خورد.
تیر ماه سال 86 اداره کل محیط زیست استان مرکزی از تخلف سازمان میراث فرهنگی خبر داد که بدون مجوز محیط زیست اقدام به ایجاد چنین تونلی کرده بود آن هم به بهانه ایجاد فضای گردشگری و در امان ماندن گردشگران از خطرهای احتمالی و فرار آن ها از یک خروجی دیگر در غار!
مسئولان و بهره برداران غار اعلام کرده بودند که چون راه باریک است و برای بازدیدکننده ها راه برگشتی در غار نیست، این تونل باید ایجاد شود تا به راحتی مردم از آن عبور کنند غافل از آنکه ورود هوا به این غار موجب خشک شدن آن خواهد شد. با این وجود ادامه فعالیت احداث تونل توسط سازمان محیط زیست در سال 87 متوقف شد آن هم زمانی که 400 متر از تونل حفر شده بود.
اما اکنون دوباره شرکت خصوصی بهره بردار دست به ادامه فعالیت خود زده و دوباره قصد دارد تا حفر این تونل به مرحله پایانی برساند.
حدود ده روز پیش یک تیم از غارنوردان فرانسوی به همراه غارنوردان ایرانی و هیات کوهنوردی استان مرکزی به بازدید از غار نخجیر رفته بودند که متوجه عملیات ساخت معبر و سیمان کاری، مخفی کردن سیم و کابل های مسیر جدید شدند.
در این باره، جواد نظام دوست، رئیس سابق انجمن غار و غارشناسی ایرانیان به خبرنگار مهر گفت: بیشتر غارها روی گسل هستند غار نخجیر هم روی دو گسل فعال قرار دارد که هر لحظه امکان ریزش دارد مسئولان بخش خصوصی بهره بردار از غار و اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی اصرار داشتند که چون این غار روی گسل قرار دارد، اگر افراد زیادی در داخل غار باشند زیر آوار می مانند بنابراین بهتر است که یک راه خروجی برای آن ایجاد کنند تا در اسرع وقت بازدیدکنندگان در مواقع بحرانی از غار خارج شوند.
وی ادامه داد: در صورتی که این تفکر خنده دار است چرا که در غار هنگام زلزله یا بحران زمانی برای فرار و بیرون رفتن باقی نمی ماند با این وجود چند سال قبل مجوز تخریب گرفته شد و این تونل با انفجارهای متعدد ایجاد شد.
وی ادامه داد: درصورتی که چنین اقدامی غیر کارشناسانه است. چون تردد هوا در داخل غار باعث خشک شدن آن می شود و انفجارها نیز بر شدت خطر ریزش سقف غار اثر گذاشته است و این غار را برای ریزش آماده تر کرده است. ما اکنون از سازمان های مرتبط مسئول و کارگروه غارشناسی کشور می خواهیم تا این موضوع را پیگیری کرده و دوباره مانع فعالیت و ادامه تخریب و حفر تونل در غار شوند چرا که این غار را نه تنها آسیب پذیرتر خواهند کرد بلکه موجب از بین رفتن حیات آن نیز خواهند شد.
نظام دوست گفت: از سویی به مسئولان غارهای دیگر نیز اخطاری داده شود که نباید به غارها مانند یک پاساژ و یا شرکت تولیدی نگاه شود که هر کاری بتوان داخل آن انجام داد.
ویدیو مرتبط :
غار نخجیر