علمی
2 دقیقه پیش | رزرو بلیط هواپیما مشهدسفر به مشهد از آن دست سفرهاییست که قرنها از عمر محبوبیتاش میگذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیلههای مختلف به این شهر میرساندند. خوشبختانه ... |
2 دقیقه پیش | دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSPپروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ... |
فازبندی جو بایدن برای تجزیه عراق با اسم رمز «فدرالیسم»
خبرگزاری مهر/ گروه بین الملل ـ محمد قادری: صبح امروز سه شنبه «جو بایدن» معاون رئیس جمهور آمریکا در دو تماس تلفنی جداگانه با «حیدر العبادی» نخست وزیر این کشور و «مسعود بارزانی» رییس اقلیم کردستان، بار دیگر از فدرالیسم در عراق و اصلاحات سیاسی دولت حمایت و بر تعهد واشنگتن در مقابله با داعش و گروه های تکفیری تاکید کرد.
کاخ سفید خبر این مکالمه تلفنی را اینگونه مخابره کرد: بایدن در تماس تلفنی جداگانه با حیدر العبادی و مسعود بارزانی، بر لزوم یک عراق «فدرال»، «یکپارچه» و دموکراتیک تاکید کرد.
مکالمات بایدن در این دو تماس تلفنی اما از جهاتی قابل توجه است، چه، زمانی که وی سناتور ایالت دلاویر در آمریکا بود، طرح تجزیه عراق به سه منطقه سنی نشین، شیعه نشین و کرد نشین را به صورت علنی طرح کرده بود، از همین رو بسیاری از تحلیلگران مسائل سیاست خارجی آمریکا، از بایدن به عنوان واضع و حامی نظریه تجزیه عراق یاد می کنند.
بایدن طی دورانی که به عنوان معاون در کاخ سفید حضور داشته، مسئله تجزیه عراق را با جدیت مورد پیگیری قرار داده و بارها بر آن تاکید کرده است. وی البته در دوران نخست وزیری «نوری المالکی» نیز بارها در صدد پیاده سازی هدف خود در بغداد بر آمده بود.
در همین باره؛ ایجاد اختلاف میان گروه های عراقی، تثبیت طرح امنیتی مشترک واشنگتن ـ بغداد و اقداماتی از این قبیل، جملگی در راستای طرح تجزیه عراق معنا و مفهوم پیدا می کند.
طراحی و به انجام رساندن «تجزیه عراق» در دل پروژه «تجزیه منطقه» به عنوان کارویژه اصلی بایدن در مسند معاونت اوباما، از آنجا که در قالب یک راهبرد کلان و اساسی برای تغییر ژئوپلیتیک خاورمیانه و تامین مدت دار امنیت اسرائیل ـ بر اساس طرح یینون ـ رونمایی شد، در عمل حتی جمهوری خواهان افراطی مانند «جان مک کین»، «لیندسی گراهام»، «تد کروز» و «مارک روبیو» را نیز متقاعد کرد تا آن را مبنای عمل خود در قبال تحولات بغداد قرار دهند و لذا این راهبرد کلان در دوره بعدی ریاست جمهوری ایالات متحده نیز ادامه پیدا خواهد کرد، فارغ از اینکه مستأجر جدید کاخ سفید یک دموکرات باشد یا یک جمهوری خواه!
نکته مهم تر اینکه بایدن کماکان در هدایت و مدیریت این روند نقش به سزایی خواهد داشت، دقیقا مانند نقشی که «هنری کسینجر» پس از پایان دوران «نیکسون» در معادلات سیاست خارجی آمریکا ایفا کرد.
کسینجر حتی در دورانی که دیگر به صورت رسمی در قدرت حضور نداشت، در هدایت و مدیریت بسیاری از تحولات سیاست خارجی آمریکا ایفای نقش می کرد. این قاعده در خصوص بایدن نیز صادق است. بایدن قصد دارد پس از پایان دوران ریاست جمهوری اوباما و خروج از کاخ سفید نیز پرونده تجزیه عراق را به طور ویژه تا رسیدن به نتیجه دنبال نماید.
بر این اساس؛ پارادوکس دو واژه «فدرال» و «یکپارچه» در خبر تنظیمی کاخ سفید پیرامون مکالمه تلفنی امروز بایدن با العبادی و بارزانی، شاید در نگاه اول عجیب به نظر برسد، اما در واقع رونمایی از «فدرالیسم» به عنوان اسم رمز بایدن برای تجزیه عملی عراق است، اسم رمزی که گرچه تیزی و حساسیت برانگیزی واژه «تجزیه» را ندارد اما در گام های بعدی همان کارویژه را دنبال می کند.
ویدیو مرتبط :
واکنش جالب مجریان سی ان ان به حرکت عجیب جو بایدن با همس