سایر
2 دقیقه پیش | جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کندایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ... |
2 دقیقه پیش | ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کردالعالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ... |
تشخیص مقدار حافظه کش کامپیوتر و لپ تاپ
تاریخ انتشار : 12 فروردین 1395
قبلا در مورد حافظه کش مفصل توضیح دادم . اگه در مورد حافظه کش و سطح 1 و 2 و 3 چیزی نمی دونید حتما حتما پست روبرو رو بخونید : حافظه کش چیست ؟ حالا تو این پست می خوام روش های شناسایی مقدار حافظه کش رو بهتون بگم . شاید یه وقتی خواستید دو تا پردازنده رو با جزئیات بیشتر باهم مقایسه کنید .
تشخیص مقدار حافظه کش از مشخصات پردازندهخیـــــــــلی خیلی راحت می تونید مدل پردازنده تون رو سرچ کنید و توی مشخصات پردازنده مقدار حافظه کش رو ببینید . البته در اکثر مواقع ، سایت سازنده پردازنده مثل اینتل ، فقط حافظه کش سطح 3 رو نشون میده که خب می تونه معیار خوبی برای مقایسه بین دوتا پردازنده باشه چون کش سطح 1 و 2 رو جوری می سازن که از پس خیلی از کارها بر بیاد . هرچی کش سطح 3 بیشتر باشه ، سرعت پردازش اطلاعات هم بیشتر میشه .
تو این مورد همونطور که گفتم فقط کافیه مدل پردازنده رو گوگل کنید . مثلا پردازنده intel 6700 که از نسل اسکای لیک هست 8 مگابایت حافظه کش سطح 3 یا همون کش هوشمند داره . عکس زیر رو نگاه کنید .
حافظه کش پردازنده 6700 اینتل
تشخیص مقدار حافظه کش با CMDاگه می خواید یه مقدار دقیق تر به مقدار حافظه کش کامپیوتر یا لپ تاپ تون پی ببرید می تونید به سادگی در CMD دستور زیر رو تایپ کنید .
wmic cpu get L2CacheSize, L3CacheSize
خروجی دستور بالا رو در کادر زیر ببینید .
تشخیص مقدار حافظه کش از طریق CMD
اولین نتیجه مربوط به مقدار حافظه کش سطح 2 هست و دومین نتیجه هم مقدار حافظه کش سطح 3 . البته اگه در دستور بالا به جای کلمه size ، کلمه speed رو بنویسید می تونید با همین دستور به سرعت حافظه کش هم دست پیدا کنید که در اکثر مواقع جواب نمیده ( امتحان کردم ) .
تشخیص مقدار حافظه کش با برنامه CPU-Zاگه می خواید خیلی خیلی دقیق تر به مقدار حافظه کش کامپیوتر پی ببرید می تونید برنامه CPU-Z رو نصب کنید تا فی مشددون مقدار حافظه کش رو نشون تون بده . حتی حافظه کش سطح 1 رو هم نمایش میده . برنامه CPU-Z رو دانلود کنید ( روی لینک کلیک کنید ) و بعد از نصب ، بازش کنید . حالا در تب دوم ( تب Caches ) می تونید مقدار حافظه کش سیستم رو ببینید . شکل زیر رو نگاه کنید .
تشخیص مقدار حافظه کش با برنامه CPU-Z
اگه دقت کنید ، حافظه کش سطح یک به دو قسمت L1 I و L1 D تقسیم شده که یکی برای Instructions یا دستورالعمل ها ست و یکی هم برای Data یا همون داده هاست . بعدا مفصل در موردش توضیح میدم اینجا جاش نیست . فقط در این حد بدونید که حافظه کش سطح 1 به دو قسمت دیتا و دستورالعمل تقسیم میشه و هرچی بیشتر باشه بهتره . اون Descriptor هم مربوط به آرایش لایه های کش هست که داستانش مفصله و به زودی در موردش می نویسم .
خب دوستان به همین سادگی می تونید مقدار حافظه کش سیستم تون رو چک کنید . امیدوارم مفید بوده باشه .
حتما مطالب زیر رو هم بخونیدحافظه کش یکی از چیزهاییه که تو مشخصات فنی پردازنده ها می بینین . شاید براتون سوال باشه که حافظه کش چیه و این که میگن کش سطح 1 و 2 و ... چیه . پس تا انتهای پست همراه من باشید تا مفصل توضیح بدم . حافظه کش Cache چیست…اگر حجم زیادی از اطلاعات مهم رو در هارد درایو خود نگه می دارید ، وقتی هارد شما آسیب ببینه چه اتفاقی می افته ؟ مسلما حس خوبی نیست. این هارد درایوی که در تصویر می بینید با اسم ioSafe یک هارد محافظتی و با دوامه که به شما قول…حافظه هایبریدی یا به انگلیسی Hybrid Drive یکی از مفاهیمی هست که بعد از معرفی حافظه های SSD شکل گرفت و در حال حاضر روی برخی لپ تاپ ها و کامپیوتر های شخصی می تونید نمونه هایی از حافظه هایبریدی رو ببینید . حالا اگه این مفهوم برای شما مجهوله…دوستانی که تبلت سرفیس پرو مایکروسافت نسخه ۶۴ گیگابایتی رو خریده باشن می دونن که فقط حدود ۲۳ گیگ فضای خالی در اختیار دارن یعنی حافظه واقعی فقط ۳۶ درصد از فضای تئوری و تبلیغ شده توسط مایکروسافت هست . البته این مسئله نه تنها در مایکروسافت که در تمام… این مطلب توسط وب سایت علم فردا تهیه شده ! دوستان عزیز ، متاسفانه اخیرا سایت های زیادی بدون اجازه ما مطالب علم فردا رو کپی میکنن و به نام خودشون میزنن . خواهش میکنیم برای حمایت از علم فردا حتما به هر کسی که می تونید اطلاع رسانی کنید که منبع اصلی این مطالب وب سایت علم فردا ست ! لطفا این مطلب رو با دوستان تون هم به اشتراک بذارید ! محمد امین زاده محمدرضا امین زاده هستم ، مهندس الكترونیك و سردبیر مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار و طراحی مدارهای الکترونیکی دارم ، اگه فرصتی باقی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و همچنین طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم . نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . ♥ حمایت مالی از علم فرداویدیو مرتبط :
آموزش تعمیرات کامپیوتر لپ تاپ بازکردن ال سی دی لپ تاپ HP DV6