گردشگری
2 دقیقه پیش | بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاورانبه مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ... |
2 دقیقه پیش | سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگریخوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ... |
گرمایش جهانی؛ مهم ترین عامل تغییر اقلیم
گرمایش جهانی مهم ترین عامل تغییر اقلیم است و برای کنترل بهتر بلایای طبیعی باید به سمت مدیریت چندجانبه حرکت کنیم.
"رئیس سازمان هواشناسی کشور"به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی؛ داود پرهیزکار سه شنبه 21 اردیبهشت در آیین افتتاحیه هفدهمین کنفرانس ژئوفیزیک ایران در سخنرانی خود با موضوع گرم شدن جهانی از تغییر اقلیم به عنوان مهم ترین چالش جهانی در توسعه پایدار یاد کرد و گفت: در نقاط مختلف دنیا، گرمایش جهانی را عامل تغییر اقلیم اعلام کرده اند.
وی با استناد به گزارش IPCC (هیئت بین الدول تغییراقلیم) اظهار کرد: طی صد و پنجاه سال گذشته در سطح جهان شاهد روند افزایش دما بوده ایم به طوری که سال 2015 به عنوان گرم ترین سال به ثبت رسید و قوی ترین النینو نیز در این سال رخ داد.
رئیس سازمان هواشناسی با بیان این که منحی شدت و فرکانس رخداد بلایای طبیعی از جمله سیل، خشکسالی، امواج گرمایی و ... رو به فزونی است، بر لزوم حرکت به سمت مدیریت چند جانبه بلایای طبیعی نیز تاکید کرد.
به گفته وی، تغییرات دما در سه دهه اخیر شدید بوده و افزایش تولید دی اکسید کربن علاوه بر گرمایش جو موجب اسیدی شدن آب اقیانوس ها نیز شده است چرا که حدود 30 درصد دی اکسید کربن تولیدی توسط اقیانوس ها جذب می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی، کاهش پوشش یخی، افزایش سطح آب های آزاد، به زیر آب رفتن جزایر و سواحل کم ارتفاع، اسیدی شدن آب دریا و در معرض خطر قرار گرفتن آبزیان، احیای بیماری های ریشه کن شده و تهدید سلامت انسان، افزایش نیاز آبی و انرژی، سیل های ویرانگر و از بین رفتن زیرساخت ها، امواج گرمایی، آتش سوزی جنگل ها و از بین رفتن مراتع، افزایش آفات کشاورزی و کاهش تولید مواد غذایی، افزایش تبخیر و تعرق، خشکسالی و کم آبی،خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها، افزایش طوفان گرد و خاک و آلودگی هوا، افزایش مهاجرت مردم و کاهش امنیت و افزایش چالش های اجتماعی و اقتصادی را از جمله اثرات گرمایش جهانی برشمرد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان این که میانگین دمای سالانه کشور از سال 1347 تا 1393 با آهنگ 0.3 درجه سلسیوس در هر دهه افزایش یافته است از کاهش بارش سالانه کشور در همین بازه زمانی با آهنگ 1.2 میلی متر در سال خبر داد و افزود: تبخیر و تعرق سالانه کشور نیز با آهنگ 10 میلی متر در سال افزایش یافته است.
این مقام مسئول تصریح کرد: طی ده سال گذشته ایران به طور میانگین 3 درصد افزایش انتشار گازهای گلخانه ای داشته است که این افزایش انتشار با افزایش سرانه تولید ناخالص ملی ارتباط مستقیم نداشته به گونه ای که در برخی سال ها با ثابت ماندن یا کاهش GDP همچنان افزایش داشته است و این به معنی اتلاف بالای انرژی در فرآیند توسعه کشور است.
پرهیزکار در این راستا کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، کاهش و حذف سوخت های فسیلی و لزوم حرکت به سمت اقتصاد بدون نفت و استفاده از انرژی های پاک و تجدیدپذیر را توصیه کرد. وی با بیان این که تغییر اقلیم بسیار خزنده و نامحسوس شکل می گیرد و نمی شود با آن در افتاد، گفت: تغییر اقلیم را باید پذیرفت و آن را به صورت رسمی و پیوسته ارزیابی کرد.
پرهیرکار با بیان این که سازمان هواشناسی کشور نماینده جمهوری اسلامی ایران در IPCC است، خاطرنشان کرد: اقدامات اولیه جهت ارزیابی پیوسته تغییر اقلیم در کشور در این سازمان صورت گرفته و مطالب و نتایج به مرکز پژوهش های مجلس نیز منتقل می شود.
ویدیو مرتبط :
عامل اصلی گرمایش زمین