سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مراسم تشییع پیکر مفتی سابق مسجد بلگراد با حضور مقامات سیاسی و دیپلماتیک برگزار شد


به گزارش ایرنا، پس از اقامه نماز جمعه و نماز میت در مسجد بایراکلی تنها مسجد بلگراد، حمدی یوسف اسپاهیچ در موزه شخصی وی در این شهر به خاک سپرده شد.
حمدی یوسف اسپاهیچ از سال 1967میلادی به عنوان امام و مفتی مسجد بلگراد و از سال 1994 در سمت مفتی جامعه اسلامی صربستان در شهر نیش انجام وظیفه می کرد و از سال 2006 میلادی به عنوان اولین رئیس العلمای جامعه اسلامی صربستان انتخاب شد.
وی از سال 2008 میلادی بازنشسته و پس از آن از طرف شورای عالی جامعه اسلامی صربستان به عنوان رئیس العلمای افتخاری برای جامعه اسلامی این کشور منصوب گردید.
گفته شده است که وی در شهر نجف عراق با امام خمینی(ره) دیدار داشته است.
«پاتریاخ ایرینی» اسقف اعظم کلیسای ارتدکس صربستان به این مناسبت پیام تسلیتی را به خانواده یوسف اسپاهیچ ارسال کرد. در این پیام نوشته شده است؛ کلیسای ارتدکس صربستان مرد بزرگ و خردمند و مومنی را از دست داده است، اما این کلیسا معتقد است که وارثین مفتی افتخاری صربستان راه و شیوه وی را که راه صلح و تفاهم بین ادیان است ادامه می دهند.
آلکساندر ووچیچ نخست وزیر، مایا گویکوویچ رئیس پارلمان، سینیشا مالی شهردار بلگراد و جمعی از وزیران، مقامات سیاسی، فرهنگی، مذهبی صربستان و همچنین سفرا و نمایندگان دیپلماسی در بلگراد از جمله افرادی هستند که درگذشت مفتی افتخاری جامعه اسلامی صربستان را تسلیت گفتند.
مفتی افتخاری جامعه اسلامی صربستان در احیا و بازسازی مسجد بایراکلی بلگراد که تنها مسجد پایتخت صربستان به شمار می رود تلاش زیادی را مبذول داشت.
مسجد بایرکلی بلگراد قدیمی ترین بنای این شهر است. بنایی با قدمت 5 قرن که شاهد حوادث گوناگون در طول تاریخ خود بوده است.
مسجد بایراکلی در مساحتی محدود (100 متر مربع)، تنها مسجد باقی مانده از 273 مسجد شهر بلگراد است.
نام این مسجد در دوران های مختلف چند بار تغییر کرده است. اولین نام آن «مسجد حسین»، به نام یکی از بنیانگذاران آن بود و در قرن هجدهم به «بایراکلی» به معنای «پرچم دار» تغییر کرد.
براساس آخرین سرشماری های غیر رسمی بیش از 300 هزار مسلمان در صربستان زندگی می کنند که حدود 100هزار نفر آنان در بلگراد و حومه این شهر سکونت دارند.
اروپام**436** شبد ** 1095

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
مراسم تشییع پیکر مرحوم رکن آبادی برگزار شد