سلامت
2 دقیقه پیش | لیپوماتیکلیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ... |
2 دقیقه پیش | با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنیدسلامت نیوز:رییس نظام پزشکی مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ... |
160هزارتومان هزینه رسیدگی به شکایت علیه پزشکان
سلامت نیوز: اگر سری به بیمارستانها، مطبها و مراكز درمانی بزنید با بیماران بیشماری مواجه میشوید كه همه به یك امید در این مراكز جمع شدهاند، آنها آمدهاند تا بهبود پیدا كنند. این در حالی است كه خیلی وقتها قصور پزشكی موجب میشود امید این بیماران ناامید شود و به جای بهبودی با شرایطی بدتر مواجه شوند و حتی به كام مرگ فرو روند. در چنین شرایطی اگرچه حق شكایت برای بیمار و خانواده وی محفوظ است اما مطابق با تعرفههای سال 95 اگر شما از قصور پزشكان آسیب دیده باشید برای شكایت از پزشك خود باید 160 هزار تومان بپردازید تا شكایت شما پذیرفته شود. چنین مبلغی برای بسیاری از بیماران بیبضاعت میتواند سنگ بزرگی باشد كه آنها را از شكایت منصرف كند.
به گزارش سلامت نیوز، روزنامه جوان در ادامه می نویسد: بیماری و درد چه بخواهیم و چه نخواهیم گاهی وقتها به سراغمان میآید. بسیاری از اوقات اغلب ما در هنگام بیماری با مراجعه به یك یا چند پزشك یا بهبود مییابیم یا اگر مراجعه به پزشك منجر به رفع بیماریمان نشود و با مراجعه به چندین پزشك دست آخر هم به نتیجه نرسیم اما آسیبی جدی هم به بیمار وارد نمیشود و ناتوانی پزشك از تشخیص و درمان بیماری تنها هزینههای بیشتری را به بیمار تحمیل میكند و او را ناگزیر از مراجعه به پزشكان متعدد مینماید. اما گاهی وقتها بیماران با قصور پزشك دچار آسیبهای جدی میشوند. درست مانند نمونه اخیر قصور پزشكی درباره كودكی كه برای عمل لوزه سوم به بیمارستان مراجعه كرد و هرگز به هوش نیامد یا پیرمردی كه در بیمارستانی در اراك پای سالمش به جای پای شكسته مورد جراحی قرار گرفت و در نهایت هم زنده از بیمارستان بیرون نیامد، حتی در چنین مواردی خانواده بیمار باید برای بار نخست 160 هزار تومان هزینه كمیسیونهای پزشكی را بدهد و اگر پزشك یا بیمار به رأی كمیسیون اعتراض داشته باشند این تعرفه برای بار دوم 220 هزار تومان و برای بار سوم 350 هزار تومان است؛ تعرفهای كه هرچند در برابر درآمد پزشكان ناچیز است اما برای یك بیمار بیبضاعت كه كل هزینههای بستری و عملش در یك بیمارستان دولتی كمتر از 500 هزار تومان است، میتواند عاملی بازدارنده به شمار آید و اینگونه حقهایی نادیده گرفته شود.
در دادسرا و پزشكی قانونی
برای تهیه گزارشی میدانی به دادسرای جرائم پزشكی میرویم؛ جایی كه هر روز افراد زیادی برای طرح شكایت خود مراجعه میكنند. با خانمی كه پرونده به دست برای ثبت رایانهای شكایتش اقدام میكند همكلام میشوم. وی بابت سوراخ شدن ریشه دندانش از پزشك معالجش شاكی است؛ عارضهای كه منجر به از دست رفتن دندانش شده است. این خانم وقتی متوجه میشود باید برای شكایت از قصور پزشكش 160 هزار تومان پرداخت كند تا پزشك قانونی پروندهاش را تحویل بگیرد به خبرنگار «جوان» میگوید: من 500 هزار تومان دادهام تا دندانم را درست كنم كه به اینجا رسید، حالا باید جریمه خطای پزشك را پرداخت كنم؟! وی وقتی متوجه میشود باید برای شكایت از پزشكی كه با وجود دریافت هزینه درمان، دندانش را كشیدنی كرده باید 160 هزار تومان هم هزینه بپردازد، میگوید: فكر میكنم این هزینه را روی هزینهای كه قرار است برای ایمپلنت دندانم بپردازم بگذارم عاقلانهتر باشد چراكه چندان امیدی هم به نتیجه شكایتم ندارم.
160 تومن بده بعد پروندهات را بیار
مرحله بعد از دادسرا كلانتری و پزشكی قانونی است. اینجا جایی است كه وقتی میخواهی پرونده پزشكیات را تحویل بدهی ابتدا متصدی دریافت پرونده در پزشكی قانونی تكه كاغذی به دستت میدهد كه روی آن شماره حساب نظام پزشكی نوشته شده است. با همان سردی كه در رفتار كارمندان تمامی ادارات دولتی هست میگوید: «برو 160 هزار تومان بریز به حساب سازمان فیششو با پروندت تحویل بده»
خانمی اینجا حضور دارد كه برای بار دوم قرار است به كمیسیون پزشكی قانونی برود. برای بار دوم اما 220 هزار تومان بابت تعرفه كمیسیون پزشكی پرداخت كرده است. وی از جمله افرادی است كه از عمل زیباییاش ناراضی است. بینی امروزیاش بعد از پنج عمل به شكل و شمایلی قابل قبول درآمده اما طی سه چهار سالی كه در مسیر كمیسیونهای پزشكی رفت و آمد دارد هنوز به نتیجه نرسیده است. وقتی از او درباره هزینه شكایت میپرسم، معلوم است این هزینه برایش چندان هم زیاد نیست. خانم دیگری هم كه پنج سال پیش تزریق چربی داشته و صورتش دلخواهش نیست در راهروهای ساختمان قدیمی پزشكی قانونی شعبه غرب تهران درست روبهروی ساختمان وزارت بهداشت اینسو و آن سو میرود. شاكیان پزشكان زیبایی كه برای انجام جراحیهایشان هزینههای چندین میلیونی دادهاند، اصولاً انگار با هزینه 160 تا 350 هزار تومانی كمیسیون پزشكی مشكل چندانی ندارند. در دو سه بار مراجعهام نه در دادسرا و نه در پزشكی قانونی با افراد بیبضاعت مواجه نمیشوم؛ افرادی كه هزینه 160 هزار تومانی كمیسیون سه نفره پزشكی قانونی یا نظام پزشكی هم برایشان زیاد است.
دریافت پول برای كنترل شكایتها
دكتر ایرج خسرونیا، عضو هیئت مدیره نظام پزشكی و دادگاه بدوی رسیدگی به تخلفات پزشكی درباره چرایی دریافت چنین هزینهای از شاكیان قصور پزشكی به صراحت میگوید: اگر این پول را نگیرند آمار شكایتها بسیار بالا میرود و افرادی ممكن است به امید دریافت دیه بدون دلیل از پزشك شكایت كنند. وی در برابر این نكته كه آیا راهكار دیگری وجود ندارد كه مانعی هم بر سر راه افراد بیبضاعت در شكایت از قصور پزشكی نشود، پاسخ میدهد: هیچ راهكاری وجود ندارد. به باور این عضو دادگاه بدوی برای رسیدگی به تخلفات پزشكی 160 هزار تومان پولی نیست و هستند افرادی كه میگویند سنگ مفت گنجشك مفت و 160 هزار تومان میدهند به این امید كه 160 میلیون دیه بگیرند. به گفته وی 70 درصد شكایات پزشكی درست نیست. وی وقتی با مثال سوراخ شدن ریشه دندان و پرداخت هزینه 160هزار تومانی شكایت برای چنین موردی مواجه میشود پاسخ میدهد: یك دندان كه چیزی نیست. در چنین موردی معمولاً سعی میكنند مصالحه برقرار كنند.
نیمی از پزشكان محكوم شدهاند
با وجود این اما سیداحمد شجاعی، رئیس سازمان پزشكی قانونی كشور اعلام كرده است: هر ساله شكایت از پزشكان رو به افزایش است و بر اساس آمار سال قبل در 48 درصد موارد شكایت شده از قصور پزشكی، پزشكان بر اساس نظرات كارشناسی مقصر شناخته شدند. با چنین آماری و با عنایت به اینكه همه مردم بر این باورند كه پزشكان هوای همدیگر را بیشتر از بیماران شاكی دارند، آمار 48 درصدی قصور پزشكی نشان میدهد شكایتها علیه پزشكان چندان هم بیراه نیست و نهادیهای مسئول به جای آنكه پزشكان را به گذراندن دورههای ضمن خدمت برای ارتقای دانش و آگاهی ترغیب كنند و با متخلفان برخورد جدی داشته باشند با هزینههای سنگین جلوی راه بیماران شاكی ولی بیبضاعت سنگ میاندازند.
ویدیو مرتبط :
رسیدگی به شکایت اهالی ساختمان