روانشناسی
2 دقیقه پیش | وسواس خود را درمان کنید!چرا وسواس باید درمان شود؟ هر بار که با کسی دست میدهد فورا دستهایش را میشوید یا از دست دادن با دیگران امتناع میکند .حتی تقریبا هر بار، پس از خروج از خانه یا ماشیناش ... |
2 دقیقه پیش | بر رنجش و کینه غلبه کنید!رنجش ها بخش اجتناب ناپذیر زندگی اجتماعی هستند که خارج از خواسته ما بر ما تحمیل می شوند. اما این به معنای آن نیست که ما محکوم به حمل کردن آنها با خود در همه عمرمان هستیم. ... |
یادگیری اصول دعوا کردن
دعوا کردن
وقتی به دقت نگاه كنید، اغلب مشاجرات از یك الگوی بسیار آشنا پیروی میكنند. وقتی دعوا فروكش میكند، اغلب بحثها به این مطلب خلاصه میشود كه من درست میگویم و تو اشتباه میكنی و من مطلقا كوتاه نیامده یا موضع خود را تغییر نمیدهم و هم تا تو آن را بپذیری...
بحث و جدالها، بالقوه بد نیستند. مشكل ما اغلب در تمایز ایجاد كردن بین چیزی كه واقعا میخواهیم از آن چیزی است كه میخواهیم در مورد آن به توافق برسیم. در بحثهای خوب و مفید ممكن است لحنها خیلی مهربان و مودبانه نبوده و صحبتها همیشه با احترام همراه نباشند، اما بحث آغاز و پایان مشخصی دارد.
بحثهای بیحاصل به گونه دیگری هستند این بحثها شبیه یك حلقهاند چرا كه مرتبا مشكلات موجود در رابطه، تكرار و گفته میشوند، بدون این كه حل گردند. در اوج دعوا ، بحث از موضوع اصلی منحرف شده و به سایر اختلافات مانند اینكه چرا ماشین را در فلان محل پارك كردی یا اینكه چقدر خودخواهی و حتی اینكه تو مثل مادرت هستی، منجر میشود.
امروز در دنیا، برنده شدن در یك بحث به مهمترین موضوع تبدیل شده است. در این حالت، ما معمولا چیزی نمیگوییم، حتی در حالی كه این صحبت نكردن، شرمآور، تحقیركننده و آسیبزننده به رابطه باشد.
مهارت تغییر و تبدیل احساسات
در خیال خودتان با همسرتان دعوا کنید وقتی خیلی خشمگین شدید و قدرت کنترل اعصابتان را از دست دادید به یکباره این افکار را رها کنید و از آن فضا خارج شوید بلکه اگر می توانید احساس دوست داشتن وی را درخودتان زنده و فعال کنید یعنی یاد بگیرید چگونه از یک احساس خشم آلود قوی به سرعت به یک احساس عاطفی آرام منتقل شوید.کسی که می تواند در حین خشم محبت هم از خود نشان دهد به مدیریت دعوا رسیده است.
آیا زمانی که با همسرتان دعوا می کنید و همان وقت کودکتان از شما چیزی می خواهد می توانید با او با مهربانی سخن بگویید یا با همان لحن دعوا پاسخ او را هم می دهید؟ اگر می توانید در همان لحظه ی عصبانیت ،با فرزندتان مهربانانه رفتار کنید و حوصله به خرج دهید می توانید در حین دعوا هم کنترل و مدیریت خوبی روی رفتارتان با طرف مقابل دعوا داشته باشید.در این صورت فضای دعوا بر شما مسلط نیست بلکه شما بر اوضاع مسلطید.لذا احتمال پیش آمد رفتارهای غیر منطقی و احیانا شرم آور از طرف شما بسیار کم می شود.
به هر حال مهارت داشتن ،در تغییر احساس بد به احساس خوب و تبدیل فضای مسموم به فضای سالم، قدرت زیادی در کنترل و مدیریت دعوا در فرد به وجود می آورد اما هنوز مهارتها و آگاهیهای دیگری نیز برای رسیدن به نقطه ی موفقیت وجود دارد که با کسب آنها بهتر می شود دعوا را کنترل نمود.
پیشگیری از دعوا
برای یادگیری مدیریت دعوا خوب است ریشه های دعوا را بشناسیم
ریشه های دعوا
برای یادگیری مدیریت دعوا خوب است ریشه های دعوا را بشناسیم. دعوا بین همسران سالمند بیشتر ناشی از عادت و احساسات منفی ثبات یافته است که کمتر امید رفع آنها وجود دارد اما بین همسران جوان بیشتر مربوط به عدم مهارت آنها در ارتباط برقرار کردن و تفهیم مقصود خود و یا فهم مقصود همسرشان است و به جز آن، نشانه ی پایین بودن میزان تحمل افراد است .حتی بین خوش بخت ترین زوجین هم دعوا اتفاق می افتد.دعوا نشان دهنده ی عدم علاقه نیست. تنها نشان دهنده عدم تسلط و کنترل فرد بر رفتارش در حین خشم ،و یا نشانه ی عدم مهارت افراد در داشتن گفتگوهای موثر است.
فرض کنیم با میل شدیدی می خواهید همسرتان را به انجام کاری ترغیب کنید. لذا به خاطر اهمیت زیادی که موضوع مورد نظر برایتان دارد طوری آمرانه صحبت می کنید که به جای آنکه دقت وی ،معطوف خواسته ی شما شود ،عطف لحن و حالت بیانتان می شود.در چنین حالتی به محض آنکه دعوا استارت خورد ،حداقل کاری که می توانید بکنید این است که به آن لحن آمرانه خاتمه دهید.
اگر ریشه ی دعوا مربوط به کم تحمل بودن یکی از طرفین باشد بهترین راه مدیریت بر دعوا تقویت تحمل و مقاومت فرد است.مثلا وقتی همسرتان خبر بدی مثل یک ضرر مالی را به شما می دهد،آن چیزی که باعث دعوای شما می شود عدم میل شما به پذیرش واقعیت است. و الا وقتی سر فرصت به تحلیل ماجرا می پردازید بی تقصیر بودن همسرتان را در بروز مشکل درک می کنید و متوجه غیر منطقی بودن دعوا می شوید .در چنین حالاتی برای آنکه در حین دعوا بتوانید خودتان را کنترل کنید توجه داشته باشید که علت دعوا ،کم بودن میزان تحمل و پذیرش شماست نه اشتباهات همسرتان.با تقویت تحمل و ظرفیت روحی خود می توان به مدیریت رفتاری بهتری در حین خشم رسید.
قوانین طلایی برای دعوا کردن
1) پیش از هر حرکتی، مشکل به وجود آمده را کاملا روشن کنید.
2) فقط بر روی همان مشکل تمرکز کنید.
3) سعی کنید با هم ارتباط فیزیکی ملایمی را برقرار کنید . زبان بدن تان را کنترل کنید که عمیق ترین حرف ها را می زند.
4) از طعنه زدن به یکدیگر خودداری کنید.
5) از جملاتی که در آن ها « تو » وجود دارد ، خودداری کنید. (منظور استفاده نکردن از کلمات توهین آمیز است)
6) از بکار بردن عبارات تحریک کننده که مبالغه آمیز و تعمیم دهنده آن مشکل هستند ، اصلا استفاده نکنید.
7) پیش از اینکه به ادامه بحث بپردازید ، باید هرگونه احساس ناراحتی و کینه را در طرف مقابل از بین ببرید.
8) بر روی اشتباهات گذشته فرد مقابل دست نگذارید و آنها را بازگو نکنید.
9) از خودتان عکس العمل های تند نشان ندهید و از عباراتی نظیر « من دیگه نمی تونم ادامه بدهم » و یا « تو داری منو به کشتن میدی» استفاده نکنید.
10) در مقابل او از استراتژی سکوت استفاده نکنید.
11) بحث و مشاجرات خود را در یک مکان کاملا خصوصی انجام دهید.
12) برداشت شخصی خود از گفته های طرف مقابل را حتما برای خودتان یک مرتبه دیگر تکرار کنید.
13) برای طرف مقابل تان ارزش و احترام قائل باشید.
مجله موفقیت
اخبار مرتبط :
به جای دعوا کردن با همسرتان این گونه رفتار کنید
به کودکان خود دعوا کردن را بیاموزید!
چگونه بعد از یك دعوا، با همسرتان آشتی كنید
ویدیو مرتبط :
اصول یادگیری