فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



جامعه به سمت تفریحات منفعل پیش می‌رود/با قول دادن به خدا، سال متفاوتی رقم بزنیم


مریم حاج عبدالباقی، استاد حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه عید نوروز و آغاز بهار خیرهای فراوانی برای ما ایرانی‌ها دارد، تصریح کرد: این روزها مهلت مغتنمی است برای والدین و بزرگترهای خانواده تا توسل و اطاعت از حضرت فاطمه زهرا(س) را تمرین کرده و به جوان‌ها و نوجوان‌ها هم آموزش بدهند.

این استاد دانشگاه مطالعه کردن را به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی در تعطیلات نوروزی پیشنهاد کرد و گفت: تعطیلات سال جدید فرصتی است که افراد درباره فضائل حضرت فاطمه زهرا(س) مطالعه و با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

وی افزود: در این مورد کتابی را مناسب می‌دانم که در دوران جوانی با آن آشنا شدم؛ کتاب «کشتی پهلو گرفته» نوشته سیدمهدی شجاعی به این دلیل که با بیانی لطیف و روان نوشته شده، می‌تواند در زمره برنامه‌های مطالعاتی افراد قرار بگیرد و در عین حال خوب است به عنوان هدیه در ایام عید نوروز استفاده شود تا به این وسیله تمایز امسال با عیدهای سال قبل را نشان دهیم. یعنی اگر در نوروز سال‌های قبل مبلغی پول به نوجوانان و جوانان فامیل هدیه می‌دادیم، امسال از کتاب و یا حتی حدیثی از حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان عیدی استفاده کنیم.

حاج عبدالباقی همچنین مطالعه کتاب «فاطمه الزهرا (س)» نوشته علامه امینی را پیشنهاد کرد و ادامه داد: این کتاب هدیه مناسبی برای بزرگسالان به حساب می آید که شامل گفتارها و روایت‌هایی از آن حضرت است.

این حافظ قرآن و کارشناس مسائل قرآنی با اشاره به اینکه خوب است که روزهای تعطیل ابتدای سال را فرصتی برای بازنگری و تهذیب نفس بدانیم، اظهار داشت: طبق قاعده روانشناسی می‌توان گفت به جای آنکه هر اشتباه جسمی و رفتاری و یا روحی را به یکباره حذف کامل کنیم، آن را به مرور زمان کاهش دهیم تا به صفر برسد. به عنوان مثال اگر در سال گذشته عادت به دروغ گفتن داشتیم و روزی 10 حرف دروغ می‌زدیم، امسال به خداوند تعهد داده و سعی کنیم این تعداد را کاهش داده و به پنج دروغ برسانیم. از طرف دیگر سعی کنیم تا کارهای خیر را تا حد امکان افزایش دهیم.

به گفته عبدالباقی برنامه‌ریزی برای تفریح کردن هم یکی از برنامه‌های نوروزی می‌تواند باشد؛ تلاش برای بهبود و سلامت روان خودمان و خانواده‌هایمان هم می‌تواند در گروه برنامه‌های سال جدید قرار بگیرد. با توجه به اینکه رئیس نظام پزشکی اعلام کرده که درصد بزرگی از بیماری‌های جسمی ایرانی‌ها، عامل غیر جسمی دارد و با داروهای فیزیولوژی مرتفع نمی‌شود، ضرورت رسیدگی به این نکته مشخص می‌شود که در سال جدید همه مردم به کمک یکدیگر بیایند و برای سلامت روان خود و دیگران تلاش کنند.

وی افزود: یکی از مواردی که در این زمینه می‌تواند کمک کننده باشد آن است که برای تفریح سال آینده برنامه‌ریزی کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تفریح به دو دسته فعال و منفعل دسته‌بندی می‌شود، یادآوری کرد: این در حالی است که جامعه ما به سمت تفریح منفعل پیش می‌رود. به این معنا که فرد تنها مصرف‌کننده است، مانند تماشای برنامه‌های تلوزیون که فرد در این نوع تفریح هیچ نوع تحرکی ندارد. درچنین شرایطی می‌توان بازی‌های فعال را جایگزین کرد تا افراد در گروه‌های سنی گوناگون بتوانند در آن شرکت کرده و انرژی جسمی یا روانی مصرف کنند، مانند ورزش کردن. حتی می‌توان به هنر روی آورد و بافتنی و آشپزی کرد.

حاج عبدالباقی در ادامه سخنان خود شکرگزاری را شرط اصلی موفقیت افراد دانست و گفت: هر قدر شکرگزارتر باشیم، شادتر هستیم چراکه رضایت و شادی هرکسی در گرو شکرگزاری اوست. خداوند متعال در این باره در آیه 7 سوره مبارکه ابراهیم می فرماید: «لئن شکرتم لازیدنکم؛ اگر مرا سپاس گویید بر نعمت شما می افزایم» پس باید شاد زندگی کنیم و با دیدن نیمه پر لیوان باید زمینه شاد بودن را فراهم کرد. اگر ما به داشته‌های خود اعم از پول، تحصیل، فرزندان و ... راضی باشیم احساس رضایت می کنیم و خداوند نعمتش را برای ما افزایش خواهد داد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
اعراب و تفریحات به قول خودشان سالم! ...